Μετάβαση στο περιεχόμενο

νομιμοποιηση ή τακτοποιηση με τον 4014


Recommended Posts

Καλημερα συναδελφοι. Εχω την εξης απορία σε ισογεια κατοικια με οικοδομικη αδεια και αυθαιρετο ξεμπαζωμενο υπογειο το οποιο ομως καλυπτεται απο υπολοιπο συντελεστη δομησης που υπαρχει στο οικοπεδο τι επιλογες έχω?

 

Το δηλωνω και βγαζω άδεια κανονικα(εχω επιλογη?)? Ο πελάτης πληρώβει μονο το παραβολο για την ενταξη στον 4014 ή πληρωνει και το ξεμπαζωμα?

Link to comment
Share on other sites

Οι επιλογές είναι ή έκδοση άδειας ή η 30ετής τακτοποίηση με τον 4014.

Στη πρώτη περίπτωση παράβολο 500 ευρώ και επιλογή ότι η δήλωση πάει προς έκδοση αδείας, στη δεύτερη περίπτωση ότι προκύψει από τον υπολογισμό του προστίμου.

Στον υπολογισμό του προστίμου και εάν το υπόγειο (εκτός από ξεμπάζωμα) έχει μετατραπεί σε κατοικία, υπάρχει μια παράβαση κατηγορίας 13 για το ξεμπάζωμα και όποια άλλη υπέρβαση υπάρχει σε σχέση με την οικοδομική άδεια σε Φύλλα Καταγραφής (δόμηση-ύψος).

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε αρα δηλαδη μου λες οτι δεν ειναι υποχρεωτικο απο το νομο να βγαλω αδεια αν μπορω να το κανω? Εχω την επιλογη να το παω και με τον 4014? Επισης το παραβολο αν αποφασισω να ακολουθησω την επιλογη της εκδοσης της αδειας ειναι 500 ευρω ανεξαρτήτως των τ.μ. ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, ο νομος σε αφηνει να διαλεξεις αν θελεις να τακτοποιησεις το ακινητο με 4014

ή

να πληρωσεις παραβολο 500ευρω και να βγαλεις οικοδομικη αδεια.

Και ναι αν αποφασισεις να βγαλεις αδεια, τοτε το παραβολο ειναι 500 ανεξαρτητως τετραγωνικων

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Επισης θελω να ρωτησω επειδη παρολο που μπορει να βγει οικοδομικη αδεια για το υπογειο εχει κανει ενα ξεμπαζωμα θα πληρωθει και το ξεμπαζωμα σαν προστιμο ή θα πληρωσει μονο το 500ρικο του παραβολου και θα προχωρησει κανονικα σε αδεια? Το γωριζει κανεις αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μπορείτε παρακαλώ να με παραπέμψετε εκεί όπου αναφέρεται ότι σε περίπτωση αυθαιρέτου που πάει για έκδοση άδειας εντός 3ετίας, το παράβολο είναι 500 ευρώ ανεξαρτήτως τετρ.μέτρων; Έχω την εντύπωση ότι το παράβολο υπολογίζεται και σ'αυτή την περίπτωση βάσει τετραγωνικών και α,β κατοικία κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Το 500ρικο δεν είναι ταρίφα στην περίπτωση που πας για έκδοση αδείας!!

Εισάγεις τα τετραγωνικά των αυθαιρέτων χώρων με ταυτόχρονη επιλογή 'προς έκδοση αδείας' και βάσει αυτών προκύπτει το παράβολο με τις κλίμακες που γνωρίζουμε.

Link to comment
Share on other sites

Το παραβολο οταν πας με αρθρο 22 βγαινει αναλογα με τα τ.μ. που δηλωνεις οποτε μπορει να ειναι 500, 1000 ,2000 ευρω κτλ. Αυτο ειναι ξεκαθαρο και το ελεγχουν και στις πολεοδομιες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.