Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα ΥΔΕ σε εστιατόριο. Με τους ΔΔΕ τι κάνουμε;


Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ ckiriako για την γνωμη σου.Το ερωτημα αυτη την στιγμη ειναι θεωρητικο γιατι δεν μου εχουν ζητησει (ακομη) ΥΔΕ παρομοια καταστηματα αλλα βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα που λενε γιατι στο παρελθον εχω συναντησει πολλλες τετοιες περιπτωσεις..

Απορω παντως σε κανεναν απο νομο Θεσσαλονικης δεν εχει τυχει κατι αναλογο;Μονο εδω(Σταυρος) συμβαινουν αυτα;

Link to comment
Share on other sites

Διαβαζω για κοινο κομβο στις τριφασικες φριτεζες, και για συνδεση τριγωνο. Διαβαζω καλα??

Κυριακό,τρίγωνο έχουμε μόνο στα βαπόρια, αν κάνουμε αστέρα ο κόμβος θα κλήση πάνω στη γείωση που βρίσκεται πάνω στα μεταλλικά μέρη των μηχανών, υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστή ηλεκτρόλυση κ να διάλυση όλα τα κολάρα που είναι κ τα ποιο ευαίσθητα, μπλουμ στον πάτο δλδ

 

 

 

 

Edit:

Έχω πάντως την εντύπωση ότι εδώ και πολλές δεκαετίες τα πρότυπα για τις συσκευές επιβάλλουν τα μεταλλικά μέρη του περιβλήματος να γειώνονται για να λειτουργήσουν οι διατάξεις ασφαλείας που προστατεύουν από έμμεση επαφή...

 

σωστός.......

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα Νικο. Οσο και συμμετρικο να ειναι το φορτιο, ευκολα θα υπαρχει ενα μικρο ρευματακι ικανο να κανει τη ζημια. Εδω χωρις ρευματα κτλ και οι ψευδαργυροι που ενωνονται με τα κολαρα βγαινουν λιωμενοι. Φαντασου λαθος εγκατασταση με ρευματα να διαβρωνουν μεταλλικα μερη.

Νικο, κολαρα εννοεις γενικα τα στομια ληψης και απορριψης νερου? Γιατι κανονικα κολαρο λενε το πισω μερος του χωνιου. Του σωληνα που απο μεσα του περναει η προπελα :smile:

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπα το εχω δει σε αρκετες περιπτωσεις σε διαφορετικα μαγαζια (μιλαω παντα για παλια μηχανηματα ετσι; )

 

Περιέγραψέ το λίγο αναλυτικά. Τι ακριβώς είδες?

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Φριτεζα τριφασικη με φις 4χ16Α η οποια ειχε ενωμενα γειωση με ουδετερο μεσα στην συσκευη(επρεπε δηλαδη να ανοιχτει για να φανει η ενωση)

Αυτο δεν το ειδα μια φορα σε ενα μαγαζι ωστε να υποθεσω οτι καποιος την πειραξε αλλα πολλες φορες σε διαφορετικα μαγαζια.

Link to comment
Share on other sites

;;;;Τι; Σε φριτεζα 10ετιας σχεδιο;Φυσικα και δεν υπηρχε.Ουτε σε χαρτι ουτε χτυπημενο σε καποιο ταμπελακι.Δεν μιλαμε για κινητηρα αλλωστε.Και σιγα την κατασκευη που θα βαζαν και σχεδιο μεσα.Μια ανοξειδωτη λαμαρινα με τρεις γωνιες και τεσσερα εξαρτηματα(θερμοστατης,θερμοστατης ασφαλειας,αντισταση και ενδεικτικο) ολα κι'ολα..

Μιλαμε για κατασκευη απο ελληνικες βιοτεχνιες να θυμισω.

Παντως συγχωρεστε μου την παρατηρηση αλλα εχω την εντυπωση οτι μιλαω με ατομα που δεν εχουν δει απο κοντα για τι πραγμα μιλαω αλλα μονο απο θεωρια.

Edited by JOUN
Link to comment
Share on other sites

Η σύνδεση με το δίκτυο του εστιατορίου, πώς γίνεται ? Με τετραπολικό φις ή απευθείας με καλώδιο και κλέμα για παράδειγμα?

 

Σε κάθε περίπτωση, ο 4ος αγωγός, πού συνδέεται στο δίκτυο του εστιατορίου? Στην γείωση ή στον ουδέτερο?

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

H συνδεση γινεται με φις τετραπολικο.Ο τεταρτος αγωγος συνδεεται στον ουδετερο.Καλωδιο και κλεμα δεν συνηθιζεται γιατι δεν μπορουν να βγουν οταν καθαριζουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.