Μετάβαση στο περιεχόμενο

TEE KENAK v1.29 εναντίον v1.28


Silent Arrow

Recommended Posts

Παιδια, ειδικα οσοι ειναι Ενεργειακοι Επιθεωρητες και γνωριζουν απο κοντα και τις παλαιοτερες εκδοσεις του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, λιγη βοηθεια....

 

Παρατηρω εντονες αποκλισεις στα αποτελεσματα της νεας εκδοσης ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ v1.29 με την παλαιοτερη v1.28. Συγκεκριμενα το Κτιριο Αναφορας εχει πολυ καλη αποδοση πλεον στην Θερμανση.

 

Εχω επισυναψει μια φωτογραφια οπου εχω τρεξει μια παλια ΜΕΑ με την εκδοση v1.29 και πλεον χάνω κατα κράτος στη Θερμανση απο το Κτιριο αναφορας. Με την παλια εκδοση v1.28 (δεξια στην εικονα, ενα ανοιγμενο αρχειο pdf) τα αποτελεσματα στην Θερμανση ηταν πολυ κοντα, τωρα εχω μεγαλη αποκλιση.

 

Με την εκδοση v1.28 ημουν στο 0.87 τώτα με την νεα εκδοση πηγα στο 0.92 (λιγο ακομα και θα εβγαινα Γ...).

 

Το χειροτερο δεν μπορω να δικαιολογησω ποιοτικα αυτη την ραγδαια αλλαγη στη Θερμανση. Any ideas?

post-37070-0-95402100-1337364719_thumb.jpg

Edited by Silent Arrow
Link to comment
Share on other sites

για ποιο λόγο βγαίνουν διαφορετικά αποτελέσματα σε θέρμανση+ψύξη πραγματικά δεν έχω ιδέα...το είδα και σε δικές μου μελέτες...ευτυχώς δεν είμαι στο όριο.

 

αυτό το οποιο μπορώ να εξηγήσω είναι γιατί βγαίνουν διαφορετικά αποτελέσματα σε ΖΝΧ (πιο ευνοικά είναι τώρα)....είναι λόγω του ότι μέχρι τώρα το πρόγραμμα ως θερμοκρασία νερού δικτύου για τον υπολογισμό της απαίτησης για ΖΝΧ χρησιμοποιούσε μία τιμή για όλους τους μήνες (με βάση την αρχική ΤΟΤΕΕ) ...τώρα χρησιμοποιεί τις τιμές που είχαν βγει εδώ και ένα χρόνο απο τις διευκρινιστικές για θερμοκρασία νερού δικτύου διαφορετική ανά μήνα (έτσι ανά μήνα έχω διαφορετική απαίτηση για ΖΝΧ) και φυσικά 45οC απαιτούμενη θερμοκρασία του ΖΝΧ

Edited by EfyD
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο βρε EfyD συμφωνω απολυτα για το ΖΝΧ, αλλα αυτο για τη θερμανση δεν μπορω να το καταλαβω.... ΕΚΤΟΣ... αν η παραγραφος 3.2.1. 'Ελαχιστες Απαιτησεις και Προδιαγραφες Κτιριου Αναφορας' (....οπου τα δομικα διαφανη και αδιαφανη στοιχεια του μειωνονται με συντελεστη 0.001...) κανει την διαφορα.

 

Και μαλλον την κανει γιατι εμεις χρησιμοποιουμε υψηλες U τιμες στα ανοιγματα και εκει χανουμε απο το κτιριο αναφορας κατα κρατος μεχρι να καταφερει το τελευταιο Um<Umax.

Link to comment
Share on other sites

δεν πρέπει να είναι αυτό...

 

καταρχήν για μελέτες με κενακ υποτίθεται πως είσαι εντός των ορίων Um. επιπλέον αν τσεκάρεις το τμήμα κτηρίου (που εκεί δεν ελέγχει το Um) θα δεις ότι οι καταναλώσεις βγαίνουν ίδιες.

Link to comment
Share on other sites

Κανοντας κλικ σε 'τμημα κτιριου' βγηκα κατηγορια Β+!!!! Η καταναλωση ενεργειας για θερμανση ψυξη στο κτιριο αναφορας αυξηθηκε παρα πολυ.

EfyD για ξανατσεκαρε...

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

το ξαναείδα. το αρχείο που είχα προηγουμένως δεν είχε διαφορά....δοκίμασα ένα άλλο αρχείο και με το που κλίκαρα το τμήμα κτηρίου όντως αυξήθηκε πολύ περισσότερο η απαίτηση για θέρμανση στο κτήριο αναφοράς ενώ στο υπό μελέτη καθόλου....το αποτέλεσμα Β+ ! :confused:

 

η διαφορά ανάμεσα στα δυο αρχεία ήταν ότι το ένα είχε ΜΘΧ (με την αλλαγή) ενώ το άλλο όχι.

 

δεν βγάζω άκρη....

Edited by EfyD
Link to comment
Share on other sites

και εμένα ο ΜΘΧ τέτοια περίπτωση είναι (σε αυτό με την αλλαγή). Τώρα στο κτήριο αναφοράς με το που ορίζεις τμήμα κτηρίου γιατί αυξάνει τόσο πολύ η απαίτηση θέρμανσης ενώ στο υπο μελέτη μένει ίδια δεν μπορώ να το καταλάβω. στην παλιά έκδοση δεν ισχύει το ίδιο πάντως.

 

και γενικά γιατί στις δύο εκδόσεις έχω τέτοια αλλαγή σε απαιτήσεις θέμανσης....

Link to comment
Share on other sites

Ωραια ηρθε και το κερασακι της τουρτας.

 

Λοιπον φορτωστε ενα αρχειο xml στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ και καντε επιλυση απο το μενου 'εκτελεση' και επιλυση με το 'κουμπι' εκτελεση διπλα απο το κουμπι 'save' που εχει μορφη δισκετας. Παιξτε πολυ ωρα.

 

Παιρνω τελειως διαφορετικα αποτελεσματα!!! :shock:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω ασχοληθεί ακόμη με το νέο λογισμικό, είναι προφανές πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε νέα έκδοση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.