Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταικά ή κλήσεις?Ηλεκτρολόγος ή Αστυνομικός?


Sotiris81

Recommended Posts

Σιγουρα ακουγεται λιγο περιεργος ο τιτλος αλλα ειναι η πραγματικοτητα!θα σας τα πω στα γρηγορα....Απο τα 15 ως τα 19 δουλευα οικοδομη σε ηλεκτρολογο εγκαταστασεων και παραλληλα πηρα πτυχιο ηλεκτρολογου απο ΤΕΛ.Στα 20 μπηκα στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας Λαρισας και πηρα πτυχιο στα 26,μετα στρατος και απολυθηκα στα 28 και τοτε εγεινε(αφησα να γινει) το μεγαλο μπερδεμα της ζωης μου...λογω της κρισης και μιας και δεν εβρισκα δουλεια εκανα τα χαρτια μου για την αστυνομια.Τωρα ειμαι 30 αστυνομικος παιρνω 1000ευρω βαριεμαι απιστευτα και σκεφτομαι σοβαρα να φυγω απο την αστυνομια και να επιστρεψω στην Λαρισα να εργασθω ως ελευθερος επαγγελματιας και κυριως με τα φωτοβολταικα(μελετη κ τοποθετηση).θα με βοηθουσε παρα πολυ η γνωμη καποιου που ασχολειτε επαγγελματικα με τα φωτοβολταικα και ξερει αν αξιζει να παρατησω μια σιγουρη δουλεια ,γιαυτο και ποσταρα το θεμα σε αυτην την εννοτητα.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα 1000 ευρώ μισθός της αστυνομίας, ισοδυναμούν (πλέον) με 2500+ στο ελ. επάγγελμα. Αν νομίζεις ότι θα μπορέσεις να πιάσεις αυτό το νούμερο στο ελεύθερο επάγγελμα τέτοια περίοδο , έχεις αρκετά γερό στομάχι και ...διάθεση για περιπέτεια, δοκίμασε. Αλλιώς κάτσε εκεί που κάθεσαι. Τουλάχιστον για κάποια χρόνια ακόμα. Αν "βαριέσαι απίστευτα", ...βρες χόμπι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω γιατι δεν γνωριζω...εννοω οτι δεν ξερω ποσο κερδος αφηνουν πλεον οι δουλειες....π.χ απο ενα συστημα φωτοβολταικων 10kw συνολικης αξιας 23000,τι σου μενει,με υλικα μιας μεσαιας κατηγοριας...εγω φανταζομαι τουλαχιστον 5000ευρω οποτε με 6 πελατες το χρονο πιανω τα 2500+ που ειπες..το θεμα ειναι αν υπαρχουν τοσες δουλειες...παντως διαθεση για περιπετεια υπαρχει και για δημιουργια ακομη περισσοτερη!

Link to comment
Share on other sites

Μείνε εκεί που είσαι και μη μιλάς καθόλου. Λίγο ακόμα να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή και θα υπάρχουν δε θα υπάρχουν 6 πελάτες για όλους μαζί. Αν ξεφύγουμε από την κατηφορα το ξανασυζητάμε...

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες .

 

Φίλε @Sotiris81 , οι καιροί είναι δύσκολοι για πειραματισμούς . Χρήμα δεν υπάρχει στην αγορά που βαθμιαία "στεγνώνει" από ρευστό .

Μέχρι να βγούμε από το "τούνελ" , όσο και να σου φαίνεται βαρετό , αρκέσου στα 1000 Euro της αστυνομίας .

 

Γιατί μπορεί να ξεκινήσεις κάτι , ίσως και να χρεωθείς , μετά να ξεκινήσουν τα φέσια και αντί να πληρώνεσαι για τον κόπο σου και τις εγκαταστάσεις που κάνεις , να τρώς από τα έτοιμα και να πληρώνεις κι' όλας. Το "παρατραβάω" ώστε να σου περάσω ξεκάθαρα το μήνυμα ότι οι καιροί δεν προσφέρονται για ελεύθερο επάγγελμα. Φυσικά , η τελική απόφαση είναι δική σου . Απλά , πριν κάνεις τα βήματα , θεώρησα χρήσιμο να σου "χτυπήσω" καμπανάκι.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είσαι εκεί...πολλοί θα ζήλευαν τη θέση σου, δεν κάνω πλάκα....Οτι και να γίνει τα 1000 τα παίρνεις και πας για καλύτερα όταν και αν. Αν γίνεις Δοκ Κιχώτης φωτοβολταικών...δεν ειναι αισιόδοξα τα μηνύματα, αλλά το κυριότερο δεν θα μπορείς να γυρίσεις πίσω και θα χτυπάς το κεφάλι σου...

Link to comment
Share on other sites

Μεινε εκει που εισαι για ενα και μονο και λογο.Αν ασχοληθεις με εγκατασταση φ/β στη Λαρισα που υπαρχουν ηδη καμια 45αρια εγκαταστατες,τον πρωτο χρονο,παιζει να μην παρεις ουτε μια δουλεια.

Τα φ/β δεν εχουν πολυ μεγαλο μελλον (4-5 χρονια τα δινω ακομα).Θα αργησεις να μπεις στην αγορα και να γινεις γνωστος και οταν αυτο γινει θα πεφτει το ενδιαφερον για τετοια επενδυση.Θα μου πεις:κατι αλλο θα βρεις.Συμφωνοι,αλλα εχεις το στομαχι να τρεχεις καθε μερα για εκσυχρονισμο γνωσεων και πελατολογιου μην εχοντας σταθερο εισοδημα?

It's up to u.

Link to comment
Share on other sites

....π.χ απο ενα συστημα φωτοβολταικων 10kw συνολικης αξιας 23000,τι σου μενει,με υλικα μιας μεσαιας κατηγοριας...εγω φανταζομαι τουλαχιστον 5000ευρω οποτε με 6 πελατες το χρονο πιανω τα 2500+ που ειπες..

 

αν μπορεις να εξασφαλισεις 6 πελατες το χρονο και ταυτοχρονα να εχεις και το κερδος που αναφερεις, μου λες και εμενα το κολπο? Θα σου δινω τα μισα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν και πολύ μικρός (1ο έτος Πολ. Μηχ.) θέλω να επέμβω γιατί όλοι ήσασταν αρνητικοί μαζί του. Η άποψη μου είναι ότι ο καθένας τοποθετεί το εαυτό του εκεί που νομίζει. Αν νομίζει ότι είναι για μεγαλύτερα πράγματα παρά για αστυνομικός να το κάνει και να το παλέψει κι ας ασχοληθεί με μεγαλύτερο εύρος στη τελική κ όχι μόνο με φωτοβολταικά. Αν απλά τώρα του τη βάρεσε έτσι απλά, τότε να μη το κάνει. Εγώ έτσι πράττω στη ζωή μου. Μπορεί να ακούγεται λίγο ρομαντικό ως 19χρονος αλλά αυτό πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη marie εχεις πολλα καρβελια ακομα ωστε να φτασεις να παλευεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για την επιβιωση,να εχεις αλλα 2-3 στοματα απο πισω που ζητανε, χωρις να υπολογιζουν κριση, κλπ,επειδη εχουμε λιιιιγο παραπανω πειρα απο τον φιλτατο αστυνομικο,για το ελευθερο επαγγελμα,γι'αυτο ολοι αναφωνησαμε το ιδιο πραμα.

Τωρα το αν καποιος τοποθετει τον εαυτο του παραπανω απο οτι ειναι,καλο θα ειναι γι'αυτον,αυτη την περιοδο να το προσπαθησει εξω.Πιο πολλες πιθανοτητες εχει εκει να βρει πιο ενδιαφερουσα δουλεια παρα στην Ελλαδα,της αρπαχτης,της αναξιοκρατιας και της λαμογιας.

My 2 cents.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.