Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρεις νεκροί απο το σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ιταλία


dimkourt

Recommended Posts

Άλλα δύο ατομα τραυματίστηκαν απο τον ισχυρό σεισμό που έγινε τη νύχτα κοντά στην Μπολόνια.

 

Τρεις άνθρωποι που εργάζονταν στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσια στη περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό που σημειώθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία, ανακοίνωσαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο παραγωγής πολυστυρενίου στο Μπόντενο, κοντά στην Φεράρα και άλλοι δύο σε εργοστάσιο κατασκευής κεραμικών στο Σαντ Αγκοστίνο, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Ο σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών, έγινε αισθητός σε όλη την βορειοανατολική Ιταλία. Η διάρκειά του ήταν περίπου 20 δευτερόλεπτα και το επίκεντρο του με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, εντοπίστηκε 36 χιλιόμετρα βόρεια της Μπολόνια στην περιοχή της Μόντενα.(photo στο link)

 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=140783&catid=7

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δυστυχώς, μεταξύ των νέων θυμάτων εργάτες στην αποκατάσταση του προηγούμενου και ένας συνάδελφος μηχανικός ...

Πέρα από το ανθρώπινα τραγικό, εύχομαι ο συνάδελφος να μην έπεσε θύμα των δύο τελευταίων ή συνδυασμού τους (καθήκον, κακή εκτίμηση ρίσκου, άγνοια κινδύνου, ανάγκη) ...

Link to comment
Share on other sites

Άκης Τσελέντης: Φόβοι για ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα

 

Είναι θέμα χρόνου, προειδοποιεί ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης να βιώσουμε ένα σεισμό «με επιπτώσεις στην Ελλάδα και αυτό γιατί η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τους παρατρεχάμενους, οι οποίοι νομιμοποιούν τα αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο.

 

Πρόκειται για παγίδες θανάτου συν τα εκατοντάδες, χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους».

 

Δήλωση που θέλοντας και μη αναστατώνει τους πολίτες. Ο φόβος ενισχύεται φυσικά και από τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις ανά τη χώρα με πιο πρόσφατα τα 4,3 Ρίχτερ στην Πάτρα και φυσικά τα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία.

Πάντως, όπως διαμηνύει και ο καθηγητής σεισμολογίας «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αφού διαμένουμε σε μία σεισμογενή περιοχή» και συμπληρώνει:

 

«Ασφαλής και ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Στο ζήτημα των σεισμών, η ενημέρωση είναι το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο προστασίας. Οι Ιάπωνες κατάφεραν και ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητά τους την πολιτική προστασία από τους σεισμούς».

 

Aρχισαν τα όργανα....

 

πηγή: newpost.gr

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Αν το εντός εισαγωγικών κείμενο είναι όντως του Τσελέντη, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο επιπόλαιο και ελλειμματικό σε σοβαρότητα.

 

Όσο για το ότι "είναι θέμα χρόνου", δεν μας λέει κάτι καινούργιο... Σε μία χώρα που έχει περίπου ένα εξαιρετικά σοβαρό και πολύνεκρο σεισμικό γεγονός σε μεγάλο αστικό κέντρο ανά δεκαετία, πάντα είναι θέμα χρόνου. Ειδικά όταν έχουν παρέλθει 13 χρόνια από το προηγούμενο συμβάν.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον συνάδελφο θα έλεγα οτι το "είναι θέμα χρόνου" δεν απευθύνετε σε μηχανικούς αλλά σε απλούς πολίτες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι τέτοιες τοποθετήσεις και μάλιστα δημόσια, μόνο βλακείες μπορώ να τις χαρακτηρίσω....Και όταν προέρχοναται από έναν επιστήμονα βλακείεςν. Σε μια σεισμογενή χώρα, όπως είπε ο Αλέξης πάντα είναι θέμα χρόνου.. Από την άλλη αφού δεν μπορεί να προβλεφθεί σεισμός, το να βγαίνεις και να λες αυτά....μόνο πανικό μπορείς να σκορπάς δίχως αποτέλεσμα και να χαρακτηριστείς ηλίθιος....Σόρυ Χρήστο αλλά....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.