Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρόνος δημιουργίας γηπέδου εκτός σχεδίου για εφαρμογή της αρτιότητας


Recommended Posts

Κατ' αρχή θα σε πάω σε ένα παραλληλισμό.

Πράξη εφαργμογής..... Το σχέδιο ... πότε δημιουργείται??

Με τη δημοσίευση της ΠΜ σε ΦΕΚ ή με τη δημοσίευση της κύρωσης σε ΦΕΚ???

 

 

nzerman..... συνάδελφε ΔΕΝ μας τα λες καλά!!!

Ξεμπέρδεψε τι ακριβώς είναι .... ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ή ΔΙΑΝΟΜΗ.. Στα μάτια σου μπορεί να φαίνονται το ίδιο .... ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ όμως.

Εγώ από τα εγγραφα που ανέβασες είμαι βέβαιος ότι είναι ΔΙΑΝΟΜΗ. Μήπως στον συνάδελφο της ΥΔΟΜ του είπες για αναδασμό και σε κατεύθυνε προς τα κει??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 190
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αναδασμός είναι...

Το λέει σ' αυτά που ανέβασα "και στοιχεία καθορίζονται ταυτα εις τον κτηματολογικόν πίνακα Αναδασμού..."

Link to comment
Share on other sites

Όντως είναι αναδασμός.... mea culpa!

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να βρεις την απόφαση της Επιτροπής αναδασμού για το νέο κτηματικό καθεστώς. Με την απόφαση αυτή, που ακολουθεί μετά το πέρας της υπόδειξης των νέων ορίων, στους ιδιοκτήτες, περιέρχεται η ΝΟΜΗ στους νέους ιδιοκτήτες. Η κυριότητα επέρχεται με τη κύρωση του αναδασμού.

 

Άρα το σημαντικό για σένα είναι να βρεις την απόφαση της επιτροπής του αναδασμού με την οποία συντελέσθηκε η οριστικοποίηση του ΝΕΟΥ ΚΤΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

Σε αυτή αναφέρεται η χρονολογία της εγκατάστασης στα νέα κτήματα. Αυτή ειναι η ημερομηνία δημιουργίας του γεωτεμαχίου, καθώς τότε αποσβένεται αυτοδικαίως το δικαίωμα της νομής των πρώην νομέων επί των αναδιανεμηθέντων κτημάτων.

Ελπίζω να βοήθησα.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εdit σχόλιο:

Ελπίζω το τοπογραφικό να το χρεώσεις δεόντως. Βλέπεις για μια λεπτομέρεια κατ' άλλους, αλλά η βασικότερη όμως σε πόσο κόπο και καθυστέρηση θα σου επιφέρει έως ότου παραδόσεις το τοπογραφικό στο πελάτη. Και πάλι καλά που στα τελευταία χρόνια είναι και το φόρουμ και έχει προστατεύσει (ξεστραβώσει θα έλεγα εγώ) αρκετούς να μη πω τη πλειοψηφία των συναδέλφων τοπογράφων και μη που ασχολούνται, ειδικά τώρα που η οικοδομή ενταφιάσθηκε, με τα τοπογραφικά.

 

Όπως βλέπεις φίλε μου nzerman το θέμα ΔΕΝ είναι να το μετρήσεις και να το σχεδιάσεις ....

Το θέμα είναι να αιτιολογήσεις τη παράγραφο του 651/77. Κι αυτό είναι που πρέπει να πληρώνεται αδρά κι όχι το μετρημα κι η σχεδίαση.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το σχόλιο φίλε και σ' ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το ενδιαφέρων. Το πρόβλημα είναι 'όπως ανέφερα ανωτέρω πως η υπηρεσία θεωρεί πως χρόνος δημιουργίας είναι η ημερομηνία δημοσίευσης.

Μάλλον έχουν δίκιο γιατί σε συγγράμματα που έψαξα Ρωμαλιάδη και Κωτούλα η ίδια άποψη επικρατεί. Επίσης και κατά τη δική σου άποψη στο http://www.michanikos.gr/topic/4625-%CE%91%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/ κάτι αντίστοιχο προκύπτει. Το μόνο που μπορώ να κάνω πλέον είναι να ερευνήσω αν το ακίνητο μπορεί να οικοδομηθεί δυνάμει της παραγράφου 1 δ του Π.Δ. 85 (Εκτός σχεδίου δόμηση).

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εγώ αυτή την άποψη είχα, όμως διάβασα πρόσφατα στο "Το δίκαιο των Ακινήτων" τόμος 5, αυτά που σου ανέφερα παραπάνω. Επαγωγικά λοιπόν από τη στιγμή που εγκαθίστανται οι ιδιοκτήτες προ της κύρωσης του αναδασμού και αποκτούν το δικαίωμα της νομής..... οδηγούμαι στο ανωτέρω συμπέρασμα.

 

Ο Dimitris_GM ίσως έχει κάποια άλλη ενδιαφέρουσα άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Είναι κάπως νομικίστικη ερμηνεία και η αλήθεια είναι πως αυτά στα δικαστήρια περνάνε όμως ποιος θα φτάσει μέχρι εκεί...

Το ζήτημα είναι να υπογράψει η Υ.ΔΟΜ. την οικοδομησιμότητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα! Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση: Έχω ένα συμβόλαιο του 2003 με το οποίο παππούς κάνει δωρεά εν ζωή στον εγγονό αγροτεμάχιο σε περιοχή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Στο συμβόλαιο αυτό η συμβολαιογράφος γράφει ότι το εμβαδόν του αγρού είναι  5 στρ. (με το μάτι ουσιαστικά μιας και το αγροτεμάχιο δεν είχε μετρηθεί ποτέ) και περιήλθε στον δωρητή από άτυπη διανομή μεταξύ των συγκληρονούμενων και έκτοτε με χρησικτησία για 40 τουλάχιστον χρόνια. Ας πούμε ότι αφού το τεμάχιο προυφίσαται του 2003 και είναι πάνω από 4 στρ. είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Σωστά?

Το 2013 ο δωρεοδόχος αποφασίζει να μετρήσει το χωράφι για να το δηλώσει με τα παγματικά του μέτρα στο κτηματολόγιο.Το χωράφι βρέθηκε 5883 τ.μ. Η συμβολαιογράφος διορθώνει το συμβόλαιο του 2003 και λέει ότι με νέα καταμέτρηση βρέθηκε 5883. Παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο? Προφανώς δεν ήταν 5 στρ. ποτέ αλλά λόγω έλλειψης τοπογραφικού δηλώθηκε τόσο.Μπορεί κανείς να βοηθήσει? Ευχαριστώ.....

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει χρησικτησία (εφόσον δεν υπάρχει δικαστική απόφαση) και ο χρόνος δημιουργίας είναι το έτος 2003 και ναι φυσικά και συνεχίζει να διατηρεί την αρτιότητα εφόσον γίνεται διόρθωση και όχι ακύρωση. 

Αυτό με μια πρώτη ματιά... 

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ο χρόνος δημιουργίας είναι το 1960 που εγινε η ατυπη διανομη και είναι άρτιο και οικοδομησιμο αφου προυπαρχει του  2003.Επιπλέον το ότι βρέθηκε 883 τ.μ. μεγαλύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι άλλαξε το σχήμα και το μέγεθος παρα μόνο ότι δεν είχε περιγραφεί σωστά στο συμβόλαιο του 2003.Έτσι δεν είναι?

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.