Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βαθμός κάλυψης φορτίου στην ψύξη


johnjohn1

Recommended Posts

O βαθμός κάλυψης είναι 0.56/2=0.28. Το υπόλοιπο μέχρι το 0.5 θα καλυφθεί με ένα ιδεατό σύστημα ψύξης ίδιου με το κτίριου αναφοράς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το 0.56/2 πως προέκυψε ρε Κώστα;

0.56 σκέτο πρέπει να βάλει νομίζω, όσο είναι το πραγματικό εμβαδόν που ψυχεται (και εφόσον είναι μεγαλύτερο απο το 50% φυσικά)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by Fade2Black
Link to comment
Share on other sites

Πάντως εμάς στα σεμινάρια δε μας είπαν κάτι για πρόσθεση θεωρητικού συστήματος αν το υπάρχον καλύπτει πάνω από τη μισή επιφάνεια του σπιτιού. Εγώ προσωπικά από τα όσα μας είπαν στα σεμινάρια θα έβαζα 0.56.

 

Ούτε μας είπαν τπτ για υπολογισμο χωρών κάλυψης του κλιματιστικού ανάλογα με τα btu του. Βλέπαμε απλά ποιον χώρο καλύπτει. Δηλαδή ένα κλιματοστικό που είναι στο σαλόνι ε το σαλόνι καλύπτει όσα btu και να είναι. Σόρι δε θέλω να το παίξω έξυπνος ή αντιδραστικός απλά λέω το έχω καταλάβει εγω ως τώρα.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Κώστα άλλο πράγμα λέει εκεί.

Εκεί λένε πως να βγάζουν συνολικό βαθμό κάλυψης 0.5, σε περίπτωση που τα κλιματιστικά καλύπτουν μικρότερη επιφάνεια του 50% της κατοικίας

Link to comment
Share on other sites

Αριστείδη, εκεί σε γενικές γραμμές λέει ότι το 0,5 δεν έχει σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα. Είναι ο βαθμός κάλυψης χρήσης τοπικών συστημάτων (αντλίες θερμότητας) ψύξης. Οχι γιατί καλύπτουν ή δεν καλύπτουν τα τάδε τμ του διαμερίσματος αλλά γιατί ο τρόπος της λειτουργίας τους δίνει αυτό το 0,5 στα μηνιαία ποσοστά κάλυψης.Τώρα αν έχεις τοπική αντλία θερμότητας που καλύπτει Α τμ και δεν έχεις στα Β τμ, προτείνεται από εισηγητές να κάνεις μια στάθμιση με το υφιστάμενο σύστημα και με το σύστημα του κτιρίου αναφοράς με βάση τα τετραγωνικά. Σε κάθε περίπτωση τα ποσοστά κάλυψης θα έχουν άθροισμα 0,5. Εχει συζητηθεί και σε άλλα σημεία στο φόρουμ.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

δε ξέρω πραγματικά μπερδεύτηκα για κάτι που θεωρούσα αυτονόητο

εγώ όποτε έβλεπα a/c σε σπίτι μέτραγα πόσα τ.μ. εξυπηρετεί, αν ήταν χαμηλότερα του 50% της συνολικής επιφάνειας συμπλήρωνα με θεωρητικό

ως βαθμό κάλυψης έπαιρνα το πηλίκο των ψυχόμενων τ.μ. προς το συνολικό και κατόπιν συμπλήρωνα με θεωρητικό σύστημα μέχρι το 0.5, όσο κι αν διαβάζω το άλλο post, το ίδιο πράγμα βλέπω μπροστά μου...

Link to comment
Share on other sites

Εγω μαζι σου συμφωνώ σε αυτο που λες. Αν καλύπτει πάνω από τη μισή επιφάνεια συμπληρώνεις ότι βλέπεις. Αλλά ο hkamp λέει ότι δεν έχει να κάνει με τετραγωνικά και επιφάνειες

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

κατάλαβα ακριβώς τι λέει ο hkamp, και είναι αρκετά λεπτό ως ζήτημα:

 

αν έχω 1 a/c που καλύπτει το 60% των τ.μ. μου, βάζω κάλυψη 0.6

αν έχω 2 a/c που καλύπτουν το 60% των τ.μ. μου, δεν βάζω κάλυψη 0.6, βάζω 0.5

το γιατί νομίζω το κατάλαβα, αλλά δε μπορώ να το εκφέρω σωστά σε γραπτό λόγο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.