Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθεια για σπουδες στο εξωτερικο


Recommended Posts

Ναι,εχει διδακτρα αλλα πληρωνεται ολο το ποσο για το πρωτο πτυχιο απο την κυβερνηση για ολους τους ευρωπαιους εκτος των αγγλων και ουαλων.Αυτο ειναι το θεμα οτι λογω προσωπικων καταστασεων δεν ειχα καταφερα να μαζεψω ολα τα απαραιτητα εγγραφα για να τα στειλω εντος του χρονικου οριου γι αυτο σκεφτομαι και το foundation year ωστε να μην βρεθω εκτος απροοπτου του χρονου+να κανω το ilets.πφφ δεν μπορω να βγαλω ακρη...

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα μην ταραζεσαι, επειτα επικοινωνησε με την γραμματεια εγγραφων για undergraduates εξηγησε το ενδιαφερον σου κ την κατασταση σχετικα με το foundation year, ζητησε οπωσδηποτε την βοηθεια τους, πιστεψε με την δινουν :smile: :-) Θα σου προτεινα να κινηθεις αμεσα, γτ οι αιτησεις που γινονται ειναι παρα πολλες, εχω την ενυπωση οτι πιθανον να δωσεις GRE ή GMAT (να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω εαν το κανουν ακομη!), Στην αιτηση σου, οσο αφορα το οικονομικο, θα ρωτησουν εαν δεν παρεις την βοηθεια απο το κρατος πως θα πληρωσεις, καλο ειναι να απαντησεις self-funded, συνηθως εαν σε δεχτουνε θα σου δωσουν την βοηθεια.

Το θεμα οπως καταλαβαινεις ειναι να μπεις, μην φοβασαι, απλα μαζεψε γρηγορα κ κανε τις απαραιτητες κινησεις. Οσο αφορα το κοστος ζωης υπολογισε το σε 800-850 λιρες

Link to comment
Share on other sites

Παιδια εχω και μια ακομα ερωτηση.Στην επιλογη του πανεπιστημιου να κοιταξω την καταταξη του πανεπιστημιου γενικα ή την κααταταξη στην ειδικοτητα που θελω?Ποιο ειναι το καλυτερο στην επιλογη απο αυτα τα δυο?

Ευχαριστω και παλι...

Link to comment
Share on other sites

Η κατάταξη στην ειδικότητα παίζει σπουδαιοτερο ρόλο...Τι να το κάνεις ένα πανεπιστήμιο που είναι τόπ στα οικονομικά αλλά κάτω του μετρίου στα τεχνικά επαγγέλματα....Οι γνώστες κρίνουν βάση κατάταξης στην ειδικότητα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδη αυτην την εποχη τελειωνω το μαστερ στην Αγγλια, σημασια εχει το ranking του faculty η του department. Π.χ. το overall του πανεπιστημιου μου ειναι μετριο αλλα στην σχολη μου ειναι μεσα στο τοπ 3. Για σοβαρα ranking κοιτα guardian και times.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστες οι ανωθεν παρατηρησεις εγω θα τονισω και το χαρτι του brandname. Οπως και να το κανουμε οπουδηποτε

στον κοσμο αν πεις οτι εχεις BSc η MSc σε ενα φημισμενο ΑΕΙ οπως Ιmperial college, Cambridge ακομα και αν το τμημα

δεν ειναι μεσα στην 3αδα των καλυτερων στην Αγγλια εχεις το πλεονεκτημα της φημης του ιδρυματος. Γιατι κακα τα ψεμματα

οι θεσεις αλλαζουν αλλα οταν λες οτι εισαι αποφοιτος του Cambridge πολλοι θα ψαρρωσουν χωρις να δουνε rankings κτλ κτλ.

Edited by MScEng
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λες ισχυει απολυτα για Ελλαδα. Στην Αγγλια ενα καλο πανεπιστημιο σου ανοιγει πορτες. Αλλα επειδη υπαρχει αξιοκρατια παντου, θα πρεπει να αποδειξεις την αξια σου μεσα απο πολλες διαδικασιες (CV, cover letter, phone interview, assessment center). Αν το θες το χαρτι για Ελλαδα κοιτα να φημισμενο και σχετικο καλο στον τομεα, αν και στην Ελλαδα οι πολυεθνικες εχουν αρχισει και το λαμβανουν υπ' οψιν.

Link to comment
Share on other sites

Πάνε παιδί μου στο Εδιμβούργο και θα με θυμηθείς. To university of edinburgh είναι εξαιρετικό και στο κέντρο της πόλης (σε άψογο σημείο). Εγώ θα σου πρότεινα και το Heriot Watt που είναι λίγο έξω (30 λεπτά με λεωφορείο) αλλά έχει ανέβει πάρα πολύ τελευταία. Και έχει ωραιότατο campus και accomodation. Στο λέω εκ πείρας.Τα δίδακτρα τα έπαιρνες πίσω (πριν 10+ χρόνια όμως) από την scottish awards agency αφού τα πλήρωνες πρώτα. Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω για Εδιμβουργο σκεφτομαι πιο πολυ και τα δυο πανεπιστημια ειναι αρκετα καλα(καλα ενταξει το πρωτο με διαφορα αλλα οκ και το αλλο)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα!Βρίσκομαι σε ένα μεγάλο δείλλημα και χρειάζομαι την βοήθεια σας.Είχω κάνει αίτηση σε πανεπιστήμια στην Σκωτία και με δέχτηκαν στο University of Strathclyde στο Civil Engineering!Έδωσα βέβαια και πανελλήνιες και τώρα που βγήκαν τα αποτελέσματα είδα ότι περνάω και πολιτικών μηχανικών Ξάνθης.Ποιον δρόμο να ακολουθήσω εξωτερικό ή Ελλάδα?Επίσης τι έχετε ακούσει για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και γενικά για την ζωή στην Γλασκώβη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.