Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διέλευση πεζών σε πιλοτή


Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα μια βοήθεια στο εξής ερώτημα:

 

Σε περίπτωση πιλοτής, μπορεί ο χώρος που εξυπηρετεί διέλευση οχημάτων να χρησιμοποιείται κ για τη διέλευση των πεζών προς την είσοδο της πολυκατοικίας ή χρειάζεται η διέλευση των πεζών να γίνεται από διακριτό διάδρομο?

Έχω την αίσθηση πως ισχύει το δεύτερο, αλλά δεν βρίσκω τη σχετική νομοθεσία..

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

 

στην πυλωτη οριζεις με τον κανονισμο τον τροπο χρησης αυτης ή με τα συμβολαια ή με την συσταση κλπκλπ.

Προφανως, σε καποιο απο τα ανω συμβολαια , αναφερες οτι "απο την ΟΓ μεχρι την εισοδο της οικοδομης ο χωρος ειναι κοινοχρηστος προς διελευση των ενοικων..." και απαγορευεται η σταθμευση αυτοκινητων επ' αυτου.

 

Σε αυτο τον διαδρομο προφανως δεν οριζεις αποκλειστικη χρηση για ΘΣΑ.

Αν τωρα, δια μεσω αυτου του διαδρομου και μονον μπορουν να περνουν τα ΙΧ προς τις θεσεις παρκιν...

αυτο ειναι πραγματικο θεμα

και προφανως οι πεζοι πρεπει να ανεχονται τα ΙΧ που περνουν προς τις ΘΣΑ....και οι οδηγοι να προσεχουν....

 

Αν θελησεις να γραψεις στον κανονισμο οτι δεν επιτρεπεται ουδε η διελευση των ΙΧ πανω απο τον διαδρομο αυτο...τοτε- εστω οτι τοποθετεις καποια κολονακια ή κατι αλλο που θα παρεμποδιζει την διελευση των ΙΧ

τοτε αναιρειται η χρηση της πυλωτης σαν ΘΣΑ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κι εγώ πρόχειρη τη νομοθεσία (δεν ειμαι και η myri!) αλλά νομίζω ότι ισχύει το δεύτερο, δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει διακριτός διάδρομος... Τώρα για ειδικές περιπτώσεις που ίσως κάποιο αυτοκίνητο τον διασχίζει κάθετα, δεν ξέρω... αλλά να είναι ένας ο διάδρομος, πλάτους μη ικανού για παράλληλη κίνηση πεζού και αυτοκινήτου, λίγο χλωμό...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

 

πρόκειται για υφιστάμενη οικοδομή, 6ώροφη, κ ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή σφάζονται για τις θέσεις στάθμευσης.

Η πιλοτή (κ άρα κ οι θέσεις σταθ.) υλοποιήθηκαν διαφορετικά από το σχέδιο της αδείας, εις βάρος της φύτευσης.

Υπάρχει διάδρομος πλ.~1.20 μ μόνο για πεζούς, παράλληλος με το διάδρομο διέλευσης των ΙΧ, κ αναρωτιόμουν αν μπορούσε να ενοποιηθεί με αυτόν για να εξασφαλίζει τα 4,5μ σε περίπτωση στάθμευσης υπό γωνία 90

 

σσ ο έξυπνος ο εργολάβος κράτησε για πάρτη του όλες τις θέσεις του υπογείου!! - μα καλά, τι νόημα έχει να υποχρεώνει ο γ@μονόμος στην έκδοση αδείας 1 στάθμευση/διαμέρισμα, κ να μην υποχρεώνει να δίνεται κ κυριολεκτικά ανά διαμέρισμα!!

Link to comment
Share on other sites

Οι θέσεις του υπογείου είναι ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες και είνια ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του ιδιοκτήτη τους είτε είναι εργολάβος είτε κάτι άλλο . Προφανώς επίσης το υπόγειο έχει και μεγάλο κόστος και αν ήθελαν οι αγοραστές μπορούσαν να τις αγοράσουν .

 

Προφανώς ήλπιζαν ότι θα τις καταπατούσαν αργότερα κάτι που συμβαίνει συχνά με τις απούλητες θέσεις .

 

Οι θέσεις είναι καθορισμένες όπως και η είσοδος και έτσι όπως το λές πρέπει να παραμείνει ο διάδρομος .

Link to comment
Share on other sites

Από τα 11 διαμερίσματα που έχει η πολυκατοικία, πάρκιν έχουν μόνο τα 6 (στην πιλοτή), κ ο εργολάβος δεν υλοποίησε την φύτευση για να βολέψει στη ζούλα τους υπόλοιπους. Άρα προφανώς κ δεν σκόπευε να πουλήσει τις υπόγειες. Έτσι δημιουργήθηκαν άτυπα άλλες 3 θέσεις, τις οποίες μοιράζονται κυκλικά οι υπόλοιποι 5.

 

Τις άλλες 6 θέσεις στο υπόγειο τις κράτησε ο ίδιος, κλείνοντας στη συνέχεια αυθαίρετα το μισό υπόγειο για να το κάνει αποθήκη. Όταν λέμε ότι οι θέσεις του υπογείου είναι ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες, έννοούμε τα χιλιοστά που τους αναλογούν, φαντάζομαι, όχι ότι του ανήκει όλο το υπόγειο..

 

Κ όλα θα ήταν ίσως λιγότερο δραματικά, εάν δεν τύχαινε τζαζεμένη ένοικος που σάρωσε όλη την πολυκατοικία με καταγγελίες :shock:

Link to comment
Share on other sites

κατι που ξεκινησε σαν θεμα του κοινοχρηστου διαδρομου προς την εισοδο της οικοδομης, μεταλλαχθηκε ηδη σε διαφορά μεταξυ συνιδιοκτητων...

 

σε ολα αυτα υπαρχει η εξης απαντηση

οι θεσεις στο υπογειο μπορει να εχουν χιλιοστα και να πουλουνται σαν ξεχωριστες ΟΙ, ακομα και οι θεσεις που εγιναν εκει με τον ν. 1221.

Επισης οι θεσεις στην πυλωτη μπορει να αποτελουν παρακολουθημα σαν αποκλειστικη χρηση σε συγκεκριμενα διαμερισματα, αρκει να αναγραφεται αυτο στον κανονισμο και στα συμβολαια..

Εδω, καποιοι δεν πηραν ΘΣΑ, ακουνε καθε τοσο στα καναλια καποιες περιληψεις εκ περιληψεων για θεματα πυλωτης και ξεσηκωνονται...συνηθως χωρις λογο...

Τελος παντων,

η οικοδομη πώς χτισθηκε, με εργολαβικο? και τι γραφει? μηπως ηταν ιδιοκτητο? υπαρχει κανονισμος?

 

τι ακριβως συμβαινει με το "μισο" οπως λες υπογειο που εκλεισε "αυθαιρετα΄'''

 

και βεβαια, οταν υπαρχει παραβαση του ποσοστου πρασινου στον ακαλυπτο προς δημιουργια ΘΣΑ, ο αδικημενος ["τζατζεμενος" οπως ειπες] ειναι ευλογο να θεωρει οτι αδικειται και να ξεκινα τις καταγγελιες....

 

Τα συμβολαια τα εχεις δει? Εχουν ξεκαθαρισμενα τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις των μερων?..

 

Εν τελει, ολες οι διενεξεις τους λυνονται απο δικαστηρια, με βαση τα συμβολαια και τους όρους και τις συμφωνιες που περιεχονται σε αυτα και οχι με κατι που εμεις θα προτεινουμε, οι οποιοι εχουμε ελλειπη γνωση των ολων περιστατικων....

καλη συνεχεια

 

και καλο τριημερο σε ολους..

Link to comment
Share on other sites

H υλοποίηση της φύτευσης περιλαμβάνεται στις παροχές και είναι κάτι που είτε πληρώνετε τον κατασκευαστή να την υλοποιήσει , είτε την φτιάχνουν μόνοι τους οι ιδιοκτήτες .

 

Προφανώς το ρίξιμο μπετόν εκεί που προβλεπόταν χώμα , το έρριξε ο εργολάβος σε συννενόηση με τους ιδιοκτήτες και γιά λογαριασμό τους , αφού εκείνος δεν είχε όφελος να τους φτιάξει πάρκιν δωρεάν . Αρα την ευθύνη γιά την μη υλοποίηση της φύτευσης , την έχουν οι ιδιοκτήτες .

 

Το υπόγειο , εφ' όσον όλο του ανήκει , και του ανήκει πλήρως αφού είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες , ακριβώς όπως εσάς το διαμέρισμα σας , είναι μεν παράνομο να το έχεις το μισό αποθήκη , αλλά αν είναι περιστασιακή χρήση , αυτό δεν ελέγχεται και δεν αποδεικνύεται , εκτός από ακραίες και δύσκολες περιπτώσεις .

 

Αρα βρείτε τα μεταξύ σας οι συνιδιοκτήτες και αφήστε τον εργολάβο στην ησυχία του . Δεν μπορεί να είναι ο υπεύθυνος γιά τα πάντα .

Link to comment
Share on other sites

Βας

καλημερα

παρα πολυ ορθα...

Διοτι

ενω καποιοι εχουν κανει τις συμφωνιες τους και εχουν υπογραψει συμβολαια για αυτα που αγοραζουν...

μετα αρχιζουν να γκριναζουν ... γιατι ο αλλος και οχι εμεις..

 

ξεχνωντας οτι ο αλλος εχει πληρωσει αυτο που αγορασε...ενω αυτοι οχι...

 

υγ

αυτο για το μισο υπογειο...δεν εχει αναφερθεί σε σχεση με την 100% καλυψη του οικοπεδου...αλλα απλα καποιος ειπε οτι "χρησιμοποιει το μισο παρανομα"...,δλδ. μπορει να εγιναν καποιες θεσεις του 1221 στο μισο υπογειο σαν ΟΙ και το υπολοιπο μισο να ειναι αποθηκη...

 

και τι σημαινει το χρησιμοποιει "παρανομα"????

 

εν τελει και ολα οσα μας ειπαν ειναι απλες καταγραφες...χωρις σαφη περιγραφη της ολης υποθεσης..

 

Αρα, ας ελεγχθούν πρωτα τα συμβολαια... και με βαση τα οσα γραφονται ας ενεργησει καθεις κατα το δοκουν...

καλη συνεχεια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.