Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία άρσης πρωτοκόλλου αυθαιρέτου που έχει υπαχθεί στον Ν4014/2011


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας σε ένα ζήτημα ενός πελάτη μου στην πολεοδομία Καπανδριτίου. Πρόσφατα, λοιπόν, έκανα αίτηση για άρση πρωτοκόλλου αυθαιρέτου, που έχει υπαχθεί με ολοκληρωμένη υπαγωγή στον 4014, στο εν λόγω πολεοδομικό γραφείο. Μαζί με την αίτηση κατέθεσα συνημμένα και την ολοκληρωμένη υπαγωγή. Η κοπέλα στο πρωτόκολλο με ενημέρωσε ότι θα περάσει η υπόθεση μου από την αρμόδια επιτροπή της πολεοδομίας και μάλιστα μου έκλεισε ραντεβού, ζητώντας μου να καταθέσω όλα τα σχετικά σχέδια που προβλέπει η Β' φάση την ημέρα της ακρόασης. Για την καλύτερη ενημέρωση σας να επισημάνω ότι είναι αυθαίρετο εκτός σχεδίου, χωρίς οικοδομική άδεια και με πιστοποιημένα πρόστιμα από το συγκεκριμένο γραφείο κατά το παρελθόν.

'Εχοντας διαβάσει πολύ καλά τον νόμο και μετά από σχετικό ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ το εξής: "Στη βεβαίωση αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία της «αυθαίρετης κατασκευής». Σε περίπτωση που, ρυθμίζονται αυθαίρετες κατασκευές υπαγόμενες στην κατηγορία 13 (με αναλυτικό προϋπολογισμό) θα πρέπει ο μηχανικός να παρέχει τα ποσοτικά στοιχεία της αυθαίρετης κατασκευής ( έχει τη δυνατότητα στα πεδία της τεχνικής έκθεσης ή των σχολίων)."

Οπότε, το ερώτημα που τίθεται είναι αν οφείλω να καταθέσω τα σχέδια, τα οποία παρεπιπτόντως τα έχω έτοιμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η διαδικασία περιγράφεται στην εγκύκλιο 1/2012, όπως και τα δικαιολογητικά.

Πρέπει οπωσδήποτε να δώσεις σχέδια.

 

Το έχω κάνει ήδη μια φορά.

Κατά παρέκληση από τις οδηγίες μου έκανα αυτοψια.

Link to comment
Share on other sites

Η παράγραφος 3 της ενότητας Γ της εγκυκλίου 1 που αναφέρεται στη διαδικασία διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων έχει καταργηθεί με την εγκύκλιο 7 28/5/2012 ενότητα Β παράγραφο 2 . Η νέα διαδικασία είναι στο Ν.Ο.Κ. άΡΘΡΟ 29 παράγραφος 5δ .Μετά την αλλαγή αυτή δεν χρειάζεται να πας και σχέδια.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ panti82, άντε να βγάλεις άκρη με τόσες αλλαγές!

 

edit: Διάβασα στον νέο ΓΟΚ την παρ. 5δ του άρθρου 29 και αν κάποιος το ερμηνεύσει λογικά εννοείται ότι πρέπει το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο να το βάλει στο αρχείο. Είμαι εξαιρετικά περίεργος για το αν θα αποδεκτούν την επιχειρηματολογία μου και πράξουν αντίστοιχα!

Edited by servaios
Link to comment
Share on other sites

Εχει και συνέχεια που δε λέει για αρχείο αλλά για ακύρωση.

 

 

Η Υπηρεσία Δόμησης εκδίδει πράξη με την οποία ακυρώνει τον οικείο χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου και την αποστέλλει στην αρμόδια φορολογική αρχή, σε περίπτωση που τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί και φορολογικά, προκειμένου η φορολογική αρχή να διαγράψει κάθε σχετική πράξη (ταμειακή βεβαίωση), που έχει ως νόμιμο έρεισμα το χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου.".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και΄καλή συνέχεια σε όλους μας,

στην πολεοδομία Πειραιά μου είπαν ότι προκειμένου να γίνει η αναστολή των βεβαιωθέντων προστίμων πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει εξοφλήσει το πρόστιμο.

Τι γίνεται στην περίπτωση που έχει υπαχθεί κα΄ποιος στο σύστημα των δόσεων μέχρι τον Σεπτέβριο του 2014? Αφού ο 4014 του το δίνει το δικαίωμα...

Link to comment
Share on other sites

@APSP Προσωπικά θα έστελνα τον πελάτη στη ΔΟΥ με μια εκτύπωση από το σύστημα του ΤΕΕ ότι έχει ενταχθεί, οπότε να κάνει κάποια αίτηση αναστολής πληρωμής του προστίμου, μιας και ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος μέχρι το 2014. Σίγουρα πάντως θα προσπαθούσα να το προλάβω την όλη κατάσταση στην πολεοδομία, ζητώντας να μπει ο φάκελος σε "συρτάρι".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.