Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιστροφείς Danfoss, Solarmax, Powerone


ata

Recommended Posts

Παιδιά από τους παραπάνω inverter μπορεί να μου πει κάποιος ποια είναι η πιο αξιόπιστη/αποδοτική επιλογή ως εναλλακτική λύση στους SMA 10000?

2MPP χρειάζομαι και γενικά αυτό που με νοιάζει πιο πολύ είναι η απόδοση, η αξιοπιστία και το after sales.

Αν τους έχει δουλέψει κάποιος θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη του

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι μηχανικός αλλά να σου πως την εμπειρία μου με τον danfoss που έχω. Απο την αρχή είχε πρόβλημα και έχανε τις ρυθμίσεις. Έστειλα email στην μητρική danfoss (στα αγγλικά) και μετά απο δυο ημέρες μου απάντησαν πως χρήζει αντικατάστασης. Το είπα στον μηχανικό που μου το εγκατέστησε, έστειλε την φόρμα (που μου είχαν στείλει απο την danfoss να συμπληρώσω) και σε 2 μέρες είχα το καινούριο Inverter χωρίς μα μου...

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει σε πάνω απο 10 έργα Danfoss και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τις αποδόσεις τους. Μάλιστα μπορώ και κάνω σύγκριση γιατι στο ίδιο χωριό έχω βάλει σε 2 Δώματα με τα ίδια πάνελ και η μόνη διαφορά είναι ο inverter. Στο ένα έχω SMA Tripower και στο άλλο Danfoss

 

Θέλω τώρα να δοκιμάσω ένα Inverter Sunways αντι του Kostal Piko (λόγω 3 ΜΡΡ )σε μια εγκατάσταση και θέλω να μάθω εαν κανείς έχει βάλει και έχει δοκιμάσει τον εν'λόγω inverter

Link to comment
Share on other sites

Δες και τους KACO ως ενναλακτικη SMA..εχω βαλει KACO στην στεγη μου αλλα και σε παρκα και ειμαι ευχαριστημενος..και απο οτι ειδα απο εναν που εβγαζε σφαλμα, τον αντικατεστησαν αμεσως χωρις πολλα πολλα..και εκτος αυτου εχουν και πολυ καλο value for money..

Link to comment
Share on other sites

Πες μας πρώτα αν σου κάνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των inverter που αναφέρεις. Ποιο το εύρος των τάσεων που έχεις, ποιο το Nominal Voltage για την εγκατάσταση?

Για παράδειγμα νομίζω ότι oι Danfoss σε περιορίζουν λίγο σε αυτά, εκτός και αν στην εγκατάστασή σου δεν έχεις πρόβλημα. Η απόδοσή τους εν γένει λίγο μικρότερη.

 

SolarMax έχω βάλει αρκετούς. Δυστυχώς στην περιοχή μου είναι εντελώς άγνωστοι και για περίεργο λόγο εξακολουθούν να δουλεύουν με Kostal ακόμη και σε μονόριχτη νότια στέγη.

Όσον αφορά την απόδοση θεωρώ ότι είναι ένα κλικ παραπάνω σε σχέση με SMA. Oι SMA έχουν μεγαλύτερη οθόνη, εμφανίζουν άπειρα μηνύματα σφάλματος - τα οποία όμως δεν μπορείς να επιδιορθώσεις όλα μόνος σου - έχουν το γνωστό κορυφαίο after sales στα Ελληνικά, έχουν Bluetooth, έχουν πολλά παρελκόμενα κλπ. Αντίθετα οι SolarMax δεν έχουν όλα αυτά τα έξτρα, όμως νομίζω έχουν επικεντρωθεί στη λειτουργία και την απόδοσή τους, ειδικά ο MT2 έχει καλύτερη απόδοση και σε μεγαλύτερο εύρος τάσεων.

Αντικατάσταση όταν χρειάστηκε έγινε σε 5 ημέρες, 1 ημέρα να τον στείλουν και 4 UPS μεταφορική να τον στείλουν επαρχία από εξωτερικό. Αν ξέρεις λίγα Αγγλικά είναι άψογοι, ενώ έχουν κάποιος μήνες που άνοιξαν γραφεία στην Αθήνα και από ότι μου είπαν σκοπεύουν να παρέχουν τεχνική υποστήριξη στο άμεσο μέλλον. Τους λες αναβοσβήνει το κόκκινο LED σφάλματος και αφού δουν ότι η εγκατάστασή σου είναι σωστή στον αλλάζουν αμέσως.

Επειδή ακριβώς δεν είναι διαδεδομένοι, μπορείς να τους βρεις σε τιμή που θα έπαιρνες Kostal ή σε τιμή SMA, και εκεί θέλει ψάξιμο.

 

Kaco δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

PowerOne έβαλα μια φορά, καλός φαίνεται και διαβάζω ότι είναι, πάντως όταν χρειάστηκα τεχνικές πληροφορίες το τμήμα στην Ιταλία δεν ήξερε να μου απαντήσει και από ΗΠΑ πήρα απάντηση μετά από μήνα και δεν μου άρεσε, δεν ξέρω τι θα γίνει εάν ποτέ έχω πρόβλημα. Βέβαια κάποιοι που τον πουλάνε Ελλάδα κρατάνε και stock ασφαλείας για να εξυπηρετήσουν όταν χρειαστεί.

 

Νομίζω πρώτα να δεις ποιος από αυτούς σου κάνει, οι αποδόσεις τους νομίζω είναι κοντά, οπότε μετά θα κοίταζα το AfterSales και τέλος την τιμή.

Τι να το κάνεις άραγε που ο Χ inverter κοστίζει 300ευρώ πιο φθηνά αν χρειαστεί να πας στο έργο στο άνω κουτσοχώρι 3 φορές σε περίπτωση προβλήματος και βρεις λύση 15 μέρες μετά? Τα χρήματα που θα χαθούν υπερκαλύπτουν τη διαφορά, δεν είναι έτσι?

 

Αυτά τα λίγα από εμένα..πάω τώρα να πάρω τα ποσοστά μου από SolarMax :grin:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω δουλεψει τους Solarmax αρκετα, λογω του οτι οι Sma ειχαν προβλημα με τις παραμενουσες. Τους θεωρω καλο μηχανημα αν και κλεβουν λιγο στις μετρησεις( ο SMA δειχνει οσο λέει το ρολοι αλλα αυτοι κλεβουν λιγο) Επισης δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα αντικαταστασης αλλα το θεωρω μειονεκτημα να περιμενεις 5 μερες για αντικατασταση ενω οι αλλοι στον αλλαζουν αμεσως.

 

Σκεψου τον piko που εχει 3ΜΡΡ που ειναι ενα σημαντικο πλεονεκτημα εναντι των αλλων.

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει danfoss εδώ και 1,5 χρόνο (σε 10αρι), δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, είναι εύκολος στις ρυθμίσεις και στο μενού και έχει μεγάλη οθόνη. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η αντιπροσωπεία στην Αθήνα όταν επικοινώνησα για ένα πρόβλημα στο monitoring μου είπαν να απευθυνθώ στην Δανία γιατί δεν είχα αγοράσει τον inverter από αυτούς. Δεν ξέρω αν έτυχε και αν έχουν αλλάξει πολιτική σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

@Bill22.

 

'Ε. Ντάξει. Το "αμέσως" των άλλων είναι 3 ημέρες, για 2 ημέρες διαφορά δεν χάλασε ο κόσμος, άσε που πλέον νομίζω οργανώθηκαν στην Αθήνα καλύτερα.

Και το ότι γράφουν ότι παράγουν παραπάνω Kwh μερικά μηχανήματα, δεν είναι κακό, αφού όλοι οι κατασκευαστές λένε πως οι ενδείξεις τους δεν είναι ακριβείς και διακριβωμένες, ενώ στην τελική ο μετρητής της ΔΕΗ σε πληρώνει.

Τι να το κάνω αν o SMA γράψει 70KWh, ο SolarMax 71 και ένας Kostal 69, αλλά απέχω 50μέτρα από το ρολόι και αυτό δείξει τελικά 68? Αυτό θα με πληρώσει. Καλό θα ήταν να είναι ακριβείς οι μετρήσεις, όχι όμως ο λόγος για να απορρίψω τον ένα ή να διαλέξω τον άλλο, δεν είναι έτσι?

;Eνας Kostal όταν θες 2MPP απλά είναι "tragic".

 

Άσε που ένα εύρος τάσης 250-750 με ονομαστικό στα 700Volt και 2 string ανά είσοδο στο 90% των "δύσκολων" κεραμιδοσκεπών προσωπικά βολεύει μάλλον περισσότερο έναντι ενός SMA με 380-800 και 600Volt με 1 string στη Β είσοδο αντίστοιχα και γιαυτό αποδίδει και καλύτερα.

 

Το καρπούζι χωρίζεται στη μέση, με τα κουκούτσια να τα παίρνει ένας από τους 2, μάλλον κατά περίπτωση και ανάλογα το έργο, αφού πιστεύω ότι κανένας τους δεν έχει αυτή την τρομερή διαφορά έναντι των άλλων και πρόκειται αδιαμφισβήτητα για 2 πολύ καλά μηχανήματα, επομένως δευτερεύουσες λεπτομέρειες θα σε οδηγήσουν στο τι να επιλέξεις.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Jelis

 

Οταν μου ειχε χαλασει inverter της εν λογω εταιρειας την επομενη τον ειχα στα χερια μου. Και μιλαμε για εκτος Αθηνων και για ανω των 300 χλμ.

 

Οταν στον πελατης του λες την αληθεια, θα προτιμησει αυτον γτ θελει την σιγουρια του after sales αν και ειναι πιο ακριβος.

 

Οσον αφορα τις αποστασεις ο SMA δειχνει οσο λεει το ρολοι. Και σε μια περιπτωση μιλαμε για αποσταση 60μ!!

Ενω ο Solarmax "κλεβει".

 

Και στα περισσοτερα εργα δεν εχω βαλει SMA.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.