Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη ορόφου σε υπάρχον μονόροφο αν δεν υπάρχει πρόβλεψη


 

Recommended Posts

Κάποιος θέλει σε υπάρχον κτίριο να κτίσει όροφο από πάνω. Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον κάλυψης. Θα μπορούσαν να γίνουν περιμετρικά κολώνες ώστε να αναλαμβάνει η νέα οικοδομή όλα τα φορτία? Αλλά και πάλι στατικά επηρεάζει το ένα το άλλο? Η πλάκα πρέπει να καθίσει η μία πάνω στην άλλη? Καμία ιδέα?

Τα κτίρια θα είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, χωρίς να χρειάζεται να γίνει εσωτερική σκάλα. Η πολεοδομία σε αυτή τηνπερίπτωση το επιτρέπει και τι απαιτείται?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον υπάρχει υπόλοιπο κάλυψης/δόμησης και γίνει σωστά η στατική μελέτη όλα επιτρέπονται. Μπορείς είτε να στηρίξεις την προσθήκη σε νέους στύλους είτε να ενισχύσεις το υπάρχον ώστε να παραλάβει τα επιπλέον φορτία αρκεί βέβαια να ελέγξεις πρώτα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υπάρχον. Δυστυχώς η έρευνα για την βέλτιστη λύση δεν μπορεί να γίνει μέσα από το φόρουμ. Μόνο γενικές οδηγίες μπορούν να δοθούν και αυτές πάλι με φειδώ καθώς δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του υπάρχοντος (από την κατάσταση του σκελετού έως και το έδαφος θεμελίωσης).

Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα πρέπει να καθίσει η μία πάνω στην άλλη? Καμία ιδέα?

Θα παρεμβάλλεται φελιζόλ, εφόσον είναι στατικώς ανεξάρτητα.

Link to comment
Share on other sites

Στατικά ανεξάρτητο εάν σε παίρνει με τους όρους δόμησης πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση για εμένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μέχρι τώρα είχα κάνει μία πρωτη συζήτηση, δεν ήξερα λεπτομέριες. Το υπάρχον κτίριο είναι 120 τ.μ. και το οικόπεδο 600 εντός σχεδίου συντελεστής 0,8, που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο. Αφού υπάρχει αρκετή κάλυψη γιατί να γίνει όροφός, σκέφτομαι να του προτείνω να γίνει δίπλα. Σε αυτή την περίπτωση, πέρα από την αμοιβή του μηχανικού έχει μεγαλύτερο κόστος για τον ιδιοκτήτη?

Link to comment
Share on other sites

Αφού υπάρχει αρκετή κάλυψη γιατί να γίνει όροφός, σκέφτομαι να του προτείνω να γίνει δίπλα. Σε αυτή την περίπτωση, πέρα από την αμοιβή του μηχανικού έχει μεγαλύτερο κόστος για τον ιδιοκτήτη?

Νομίζω πως το κόστος σε αυτή την περίπτωση είναι μία έμμεση υποτίμηση της αξίας του όλου ακινήτου

και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής

που θα επιφέρει η μείωση του χώρου πρασίνου, αφού τμήμα του σημερινού ακαλύπτου θα δομηθεί.

 

Επιπλέον τοποθετώντας σε επαφή δύο κτίρια

περιορίζεις δραστικά την δυνατότητα φωτισμού και αερισμού κάποιων χώρων. (επιπλέον υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Ακόμα σκέψου και την στάθμευση αυτοκινήτων.

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Το να υψώσω έναν οροφο που δεν ξέρω αν θα είναι ασφαλές με απασχολεί περισσότερο. Επίσης οι κανονισμοί δίνουν δυνατότητα για 480 τ.μ. μένουν ακόμα 350 και 200 τ.μ να κτίσει μένουν 280 για κήπο. Ούτως η άλλως η σημερινή περίφραξη δεν καλύπτει όλο το οικόπεδο, το άλλο είναι απλώς αδόμητο. Δεν είπα ότι απαραίτητα θα είναι κολλητά. Νομίζω ότι το κόστος θα είναι το ίδιο. Επίσης το κτίριο είναι βέβαιο ότι δεν έχει στατική επάρκεια για ακόμα έναν όροφο, η θεμελίωση είναι απλά πέδιλα και για να γίνει στατικά ανεξάρτητο (το παλιό κτίριο δεν πρέπει να παραλαμβάνει φορτία) δεν μου φαίνεται τόσο εύκολο και αισθητικά, αφού το θέτεις, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Εκτός βέβαια αν γίνει ενίσχυση, αλλά τότε το κόστος είναι σίγουρο ότι θα ξεφύγει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.