Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση "σύννομου" αυθαιρέτου που δεν υπάγεται στον 4014


Recommended Posts

Σε αυθαίρετο κτίσμα που δεν μπορεί να υπαχθεί στον 4014 γιατί κατασκευάστηκε μετά την ισχύ του νόμου, και το οποίο είναι σύννομο (και βάσει ΓΟΚ και βάσει του επερχόμενου ΝΟΚ κλπ.) μπορώ να εκδόσω άδεια νομιμοποίησης;

Ο ΓΟΚ παρείχε αυτή τη δυνατότητα με το άρθρο 22 παρ. 3. Στον ΝΟΚ που θα ισχύει από 1-7ου ,αν δεν κάνω λάθος, δεν έχω βρει αντίστοιχο άρθρο ούτε οποιαδήποτε αναφορά σε νομιμοποίηση "σύννομου" αυθαιρέτου. Θα μπορώ μετά την κατάργηση του ΓΟΚ να εκδόσω μια τέτοια άδεια;

Link to comment
Share on other sites

NOK άρθρο 4

6. (εντος ε.ρ.σχ) (εκτος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ) Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση της άδειας δόμησης.

Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω άδειας δόμησης, η κατασκευή παύει να είναι αυθαίρετη και κατεδαφιστέα.

Πρόστιμο αυθαίτερης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδερφε.

Καλύτερα να διαβάζει κανείς το ΝΟΚ πρωινές ώρες! :)

Link to comment
Share on other sites

το καλύτερο συνάδελφε είναι να τα έχεις (νόμους κλπ) σε word (κάπου σε ένα θέμα σχετικό με τον ΝΟΚ τον έχω αναρτήσει)

οπότε κάνεις μια αναζήτηση και βλέπεις όλα τα σχετικά

Link to comment
Share on other sites

v.vas, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι όμως ότι, δεν γλιτώνεις από πρόστιμα ανέγερσης - διατήρησης, και ΙΚΑ....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε υπάρχουσα οικοδομή με οικ. άδεια το 2004 που πήρε ρεύμα το 2006 βγαίνει νέα οικ. άδεια το 2006 ως εσωτερικες διαρρυθμισεις. Μαζί με τις εσωτερικές έγινε και μία προσθήκη. Αυτή τηρεί τον ΝΟΚ, άρα σύμφωνα με τα παραπάνω θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης, εφόσον δεν μπορώ να κάνω αναθεώρηση άδειας με τίτλο εσωτερικές διαρρυθμίσεις για προσθήκη;Τα πρόστιμα υπολογίζονται όπως στα αυθαίρετα του Ν4178?

Link to comment
Share on other sites

Θα βγάλεις άδεια νομιμοποίησης ,αφού λες ότι τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις, μέσω του Ν4178 και του άρθρου 23 παρ 1.α και θα πληρωθεί μόνο το παράβολο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Άνευ αδείας έχει γίνει προσθήκη (κατ΄ επέκταση) βάσης από οπλισμένο σκυρόδεμα με (φέρουσα) ανεπίχριστη τοιχοποιία και χωρίς παράθυρα, πόρτες και επικάλυψη για χρήση κατοικίας. Η κατασκευή είναι σύννομη από άποψη κάλυψης δόμησης, πλάγιων αποστάσεων, ύψους. Γνωρίζει κάποιος

1)Για έκδοση άδειας νομιμοποίησης και ολοκλήρωσης της κατασκευής, πώς θα γίνει η απογραφή στο ΙΚΑ με πίνακα 1? Ή με αναλυτικό πίνακα 3 για τα ήδη κατασκευασθέντα και με ενδεχόμενο πρόστιμο? Και για την ολοκλήρωση πάλι με αναλυτικό? 

2)i)Από μελέτες υποθέτω πως απαιτείται θερμομονωτική επάρκεια (είναι κάτω των 50τμ) λόγω ότι δεν έχει τοποθετηθεί η θερμομόνωση ακόμα?

ii)Εάν είχε ήδη τοποθετηθεί θερμομόνωση θα απαιτούνταν πάλι θερμομονωτική επάρκεια? 

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.