Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιβαλλοντική μελέτη αρδευτικής γεώτρησης


Recommended Posts

Καλημέρα,

θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με τη σύνταξη ΜΠΕ για αρδευτική γεώτρηση, καθώς είναι η πρώτη μου δουλειά πάνω σε αυτό τον τομέα.

 

- Νομοθεσία: ισχύει ότι για όλες τις περιβαλλοντικές (ν.1650/86, 998/79, 1739/87, 3010/02, 3199/03, 4014/11) και απλά βλέπω από τον πίνακα σε ποια κατηγορία ανήκει ή υπάρχει κάτι άλλο εξειδικευμένο πάνω στις γεωτρήσεις?

 

- Χάρτες: οι απαιτούμενοι χάρτες είναι:

-- απόσπασμα τοπογραφικών ΓΥΣ 1:50.000 με τη θέση της γεώτρησης,

-- απόσπασμα γεωλογικού ΙΓΜΕ 1:50.000 με τη θέση της γεώτρησης και

-- τοπογραφικό διάγραμμα αγροτεμαχίου όπου βρίσκεται η γεώτρηση ???

Χρειάζεται κάτι άλλο και αν όχι, στο τοπογραφικό διάγραμμα αρκεί να φαίνεται μόνο η γεώτρηση που μας ενδιαφέρει ή πρέπει να δείξουμε και άλλες γεωτρήσεις της γύρω περιοχής και αν ναι σε τι ακτίνα?

 

- Οικολογική αξιολόγηση: η οικολογική αξιολόγηση που προστέθηκε με τον ν.4014/11 και συντάσσεται όταν το έργο βρίσκεται σε περιοχή natura τι πρέπει να περιλαμβάνει?

 

Ευχαριστώ!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ισχύει ο 3199 και η κανονιστική κάθε νομού. Ρώτα και στην Δ/νση υδάτων της περιφέρειάς σου για τυχόν αλλαγές.

 

Επίσης, χρησιμοποίησε την αναζήτηση! Με μια πρόχειρη έπεσα πάνω σε αυτό Στο συγκεκριμένο thread δίδεται και άλλη φιλοσοφία του φόρουμ η οποία συνοψίζεται στο παρακάτω:

Βοηθάμε μεν τους συναδέλφους (ιδιαιτέρως τους νέους) αλλά πάντα σεβόμαστε την δουλειά μας, δεν την υποβαθμίζουμε και ΔΕΝ ζητάμε έτοιμες μελέτες (προς Θεού)...

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Γιάννη,

το γεγονός ότι έχω ψάξει και έχω βρεί όλη τη νομοθεσία που συμπεριέλαβα στην παρένθεση και συνεχίζω να ψάχνω και να ρωτάω, καθώς όπως είπα είναι η πρώτη μου δουλεία πάνω σε αυτό τον τομέα και δεν έχω το πλεονέκτημα της εμπειρίας, ούτε θέλω να κάνω κάποιο λάθος, δε νομίζω ότι δίνει το δικαίωμα σε κανένα να συμπεραίνει ότι ζητάω μια έτοιμη μελέτη.

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα....κάποιοι νέοι δουλεύουν σε αυτή τη χώρα..

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Σου είπα εγώ ότι ζητάς έτοιμη μελέτη? Δεν νομίζω....

Άλλωστε αν καταλάβαινα κάτι τέτοιο θα τα "άκουγες" κανονικά όπως τα άκουσε και ο άλλος στο link που σου δίνω... :mrgreen:

Πιστεύω λήξη παρεξήγησης ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

Αν αναφέρεσαι σε ΝΕΑ αρδευτική γεώτρηση και όχι υφιστάμενη τότε δες την ΚΥΑ 43504/2005 (ΦΕΚ 1784 Β') η οποία αναφέρεται σε άδειες χρήσης νερού και εκτέλεσης έργου. Το τι περιλαμβάνει η οικολογική αξιολόγηση σε γενικές γραμμές το περιγράφει στον 4014/2011 ανάλογα και σε ποια κατηγορία ανήκει το έργο (άρθρο 11, παράγραφος 8 και 9)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι η πρώτη σου δουλειά απλά να σε ενημερώσω για να μην έχεις απρόοπτες εξελίξεις όταν καταθέσεις την μελέτη...

 

Σύμφωνα με το Π.Δ. 344/2000 (ΦΕΚ 297Α/2000) και το άρθρο 15 παράγραφος 2:

 

2. Η απασχόληση, με αμοιβή γεωλόγου είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις σύνταξης μελετών:

θ) Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποκατάστασης περιβάλλοντος που προκαλούνται από την κατασκευή τεχνικών έργων, μεταλλευτικές και λατομικές δραστηριότητες και την ανόρυξη υδρογεωτρήσεων.

 

Οπότε πολύ πιθανόν να σου ζητήσουν συνυπογραφή γεωλόγου.

 

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, θα πρέπει να δώσεις έμφαση κυρίως στα υδρογεωλογικά στοιχεία, το είδος του υπόγειου υδροφορέα, το υδρολογικό ισοζύγιο κτλ.

 

Εάν χρειαστείς κάτι πιο συγκεκριμένο εδώ είμαστε. ;)

Edited by tectonator
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κοίταξα και τα δυο ΦΕΚ που μου στείλατε..

Όσον αφορά τη συνυπογραφή γεωλόγου, δεν το γνώριζα, αλλά η γεώτρηση που έχω αναλάβει είναι υφιστάμενη και χρειάζεται περιβαλλοντική μελέτη για ανανέωση της άδειας, γιατί είναι πάνω από 100.000 κυβ. νερού...θα ρωτήσω και στην αρμόδια υπηρεσία βέβαια..

Ευχαριστώ και πάλι..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.