Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε ακίνητο χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας


lenaki85

Recommended Posts

1) Συνάδελφοι μόλις μου ήρθε στο γραφείο πελάτης για την έκδοση ΠΕΑ για ενοικίαση κατοικίας. Πρόκειται για ισόγεια μονοκατοικία με υπόγειο.

Έχω κάποιο πρόβλημα από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας ακινητου? Δεν κάνανε ποτέ συμβόλαια, ενω κατα τα άλλα οικοδομική άδεια έχει κανονικά.

Στο buildincert εκει που ζητάει κωδικό ιδιοκτησίας, τι θα βάλω αφου δεν έχω το συμβόλαιο να ελεγξω ?

Επίσης , διευκρινήστε μου, θεωρώ δυόροφο το κτίριο, δλδ δηλώνω αριθμό ορόφων 2 ? Το υπόγειο συμπερολαμβάνεται στους ορόφους τελικα ?

 

 

2) Αν το εκλάβω ως δυοροφη κατοικία, την αμοιβή την υπολογίζω με βάσει το 2Ε/τ.μ που είναι για πολυκατοικίες ? Εγώ θεωρώ ότι το λογικό είναι να περιλαμβάνεται ως υπόγειο και οροφος κατοικία αρα υπολογίζεται βάσει του 1,5Ε/τ.μ με ελαχιστη τα 200Ε. Εκτος και αν το υπόγειο το έχουν κάνει κ αυτο κατοικία με ανεξάρτητη είσοδο, οποτε σε αυτη τη περιπτωση τι κανω ? Το θεωρώ πολυκατοικία ?

 

 

3) Και στις πολυκατοικίες αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Δλδ πολυκατοικία με 4 ορόφους και υπόγειο ή ημι-υπόγειο , αναγράφω στα στοιχεία 5όρόφους ή 4 ?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι η δουλειά μας να ελέγχουμε τέτοια πράγματα.

 

(Οικοδομική άδεια χωρίς συμβόλαια, έστω προσύμφωνο; Αν και δεν είναι της ειδικότητάς μου, μου κάθεται λίγο περίεργο. )

 

Θα βάλεις ότι σου δώσει. Αν νομίζεις ότι θα σου χρειαστεί σε κάτι (σε τι όμως; ) και σου δώσει συμβόλαιο καλώς. Αν δε σου δώσει δεν σημαίνει ότι δε θα βγάλεις ΠΕΑ. Αν θέλεις να νιώθεις ασφάλεια, βάλτον να σου κάνει ΥΔ για τα στοιχεία που θα σου δώσει.

 

Οταν λες κωδικό ιδιοκτησίας τι εννοείς; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

 

 

Οτι και να βάλεις στον αρ. ορόφων σωστό είναι. Εγώ σε μεμονωμένα διαμερίσματα βάζω 1, άσχετα αν η πολυκατοικία έχει παραπάνω. Και λάθος να είναι δεν τρέχει τίποτα.

Νομίζω ότι αρ. ορόφων = 1 είναι το πιο σωστό.

Το υπόγειο γενικώς δεν υπολογίζεται σαν όροφος.

 

Στο 2 το έχεις μπερδέψει. Δεν πειράζει γιατί οι αμοιβές είναι ελεύθερες. Αν ρωτήσεις κανένα φίλο σου Πολιτικό Μηχανικό νομίζω ότι θα σου λυθούν πολλές απορίες.

 

Αν είναι πάντως ισόγεια μονοκατοικία με υπόγειο, στο οποίο το υπόγειο δεν είναι ανεξάρτητη κατοικία αλλά υπόγειος βοηθ. χώρος (στην πραγματικότητα το κοιτάς, άσχετα τι γράφει η άδεια) τότε έχεις μονοκατοικία.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει συμβόλαιο αλλά έχει μείνει στον ιδιοκτήτη από χρησικτησία το ακίνητο, σας αρκεί ένορκη δήλωση με σφραγίδα συμβολαιογράφου ή ζητάτε και κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Σε τέτοιες περιπτώσεις sdim εγώ τον βάζω να ορκιστεί στο ευαγγέλιο ότι είναι δικό του...  :smile:

Ποιος ο λόγος να κάτσεις να ψάξεις τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όταν το ΠΕΑ αφορά ουσιαστικά το ίδιο το ακίνητο και όχι τον ιδιοκτήτη.

Εάν το αναγράφει στο δικό του Ε9, του το βγάζω κανονικά.

Μόνο για το εξοικονόμηση κάνω τέτοιου είδους ελέγχους

Edited by tsx
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.