Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα κι από μένα συνάδελφοι! Είμαι τελειόφοιτος πολιτικός μηχανικός και ενδιαφέρομαι να κάνω μεταπτυχιακό σε structural engineering ή earthquake engineering...και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μερικά θεματάκια , δεδομένου ότι μεσα στο φόρουμ υπάρχουν πολλοί έμπειροι μηχανικοί και της πιάτσας και του ακαδημαικού χωρου. Έχω τα εξής διλήμματα και απορίες :

  • Υπαρχουν και στην Ελλάδα και στην Αγγλία πολύ καλά μάστερ πάνω στο θέμα. Ιδιαίτερα αυτό του Πανεπιστημίου Πατρών "Αντισεισμικός σχεδιασμός...." φαίνεται πλήρες και ελκυστικό όσον αφορά τα μαθήματα. Στην Αγγλία που είναι η άλλη μου επιλογή, έχω βρει στο Imperial (Earthquake Engineering), Sheffield (Structural engineering), Surrey(Structural) και Leeds (πάλι Structural). Ποια είναι η γνώμη σας για τα παραπανω πανεπιστήμια?

  • Έχω σχεδόν αποφασίσει να κάνω μάστερ στο εξωτερικό (Αγγλία) και μετά μάλλον για δουλειά εκεί...σαν μελετητής. Επίσης δεν έχω αποκλείσει το διδακτορικό μετα... Όσοι σπουδάσατε έξω τι γνώμη έχετε? Δε με ενδιαφέρει η ειδικότητα, απλά θέλω να δω λίγο τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  • Τελικά αντισεισμικά, μπετό ή μεταλλικές? Τα αντισεισμικά φαίνονται πιο ενδιαφέροντα, μιλάω για σχεδιασμό κατασκευών.

Αυτά τα λίγα...και συγγνώμη αν σας κούρασα! Οποιαδήποτε πληροφορία ειναι ευπρόσδεκτη και ειδικά για τις σπουδές και τη ζωή στο εξωτερικό. Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας!

Link to comment
Share on other sites

Imperial.

 

Μεγάλη υπόθεση να σου εξηγησω το πως και το γιατί, αλλά θα με καταλάβεις μετά απο λίγα χρόνια. Το τι θέμα ακριβώς θα κάνεις στο μεταπτυχιακό, δεν εχει ουσία (πάλι μεγάλη υποθεση να σου εξηγώ), δεν θα γίνεις expert με ενα από μεταπτυχιακό στα μεταλλικά ή στο οπλισμένο σκυρόδεμα... Πήγαινε στο Imperial, να κοτσάρεις και το τίτλο DIC μέτα από το ονομά σου.

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

 

Το 2009 που έκανα τότε τη δική μου έρευνα, το Imperial μου απάντησε σε mail ότι από Ελλάδα δέχεται μόνο με βαθμό πτυχίου 9,80!! Μέχρι τον Απρίλιο να έχεις κλείσει θέση για να είσαι ΟΚ, γιατί σε πολλά δεν βρίσκεις μιας και έχουνε προτεραιότητα οι πτυχιούχοι τους.

 

Το Sheffield είναι πολύ καλό! Κοίταξε και στο πανεπιστήμιο του Manchester. Structural Engineering έχει και στο Dundee (Σκωτία), Swansea (Ουαλία), City του Λονδίνου (δεν το συνιστώ!!), Newcastle.

Κοίταξε και στο Coventry όπου κάνουν καλή έρευνα συν της άλλης. Γενικά, με αντισεισμικό δεν ασχολούνται ιδιαίτερα. Δεν έχουνε σεισμούς και έτσι δεν τους απασχολεί το θέμα.. Seismic Engineering θα έχεις πάντως σαν μάθημα. Για μπετόν ή μεταλλικά Coventry και Sheffield αντίστοιχα με τη μία δεν το συζητώ! Για αντισεισμικό, καλύτερα μεταπτυχιακό στην Ελλάδα. Αν σε ενδιαφέρει η Δυναμική και οι Ταλαντώσεις σταδίων, τότε ετοιμάσου για Coventry!

 

Με τέτοια μεταπτυχιακά, δεν θα ζήσεις την τρελή ζωή στην Αγγλία (για διδακτορικό αυτό εννοείται.. Noodles και ANSYS). Θέλει αφοσίωση και πολύ και συστηματική δουλειά. Όσο για δουλειές είναι δύσκολα στην Αγγλία τα πράγματα φίλε μου τώρα. Η κρίση όσο πάει βαθαίνει. Διδακτορικό μπορείς να κάνεις απ' ευθείας αν θέλεις. Καλό είναι όμως να κάνεις πρώτα μεταπτυχιακό για να δεις και να καταλάβεις το τι παίζει στην Αγγλία..

 

Προσωπική μου εμπειρία, Διδακτορικό να κάνεις μόνο αν βρεις εταιρία που σε θέλει για συνεργασία πχ EngD (επαγγελματικό διδακτορικό) και όχι PhD (ακαδημαϊκό). Και αυτό γιατί και υποτροφία να βρεις, θα σου καλύπτει σαν Ευρωπαίο πολίτη μόνο το κόστος του διδακτορικού. Επομένως για 3-4 χρόνια δεν θα έχεις εισόδημα. Είναι καθαρή εκμετάλλευση. Άλλη λύση είναι να βρεις θέση στο Πανεπιστήμιο και να έχεις κανένα εργαστήριο σαν διδακτικό προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο, και τα έξοδα είναι καλυμμένα, και βγάζεις και κάτι.

 

www.findamasters.com

www.findaphd.com

 

Ελπίζω να βοήθησα!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Χαχα!! Δεν νομίζω! Όταν μου έστειλαν το mail σκέφτηκα να τους ρωτήσω εάν έχουν Έλληνες μεταπτυχιακούς που να έχουν βασικό πτυχίο από Ελλάδα!! :D

Edited by Earl
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χαχα!! Δεν νομίζω! Όταν μου έστειλαν το mail σκέφτηκα να τους ρωτήσω εάν έχουν Έλληνες μεταπτυχιακούς που να έχουν βασικό πτυχίο από Ελλάδα!! :D

 

μου εκανε εντυπωση γιατι κατα καιρους ακουω απο δω κ απο κει κανεναν που παει προς ιμπεριαλ για σπουδες και δεν περιμενα ολοι οσοι πανε στα μεταπτυχιακα να ειναι του 9.8+

 

 

ps : μιας που το φερε το θεμα , ξερει κανεις με τα γερμανικα TU τι παιζει απο πλευρας απαιτησεων βαθμων κλπ?? ξερω το καλυτερο ειναι να ρωτησω με mail αν ενδιαφερομαι ,αλλα κυριως απο φιλολογικο(προς το παρον) ενδιαφερον ρωταω να χαμε να λεγαμε δηλαδη

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά έχω τη καλύτερη γνώμη για τις σπουδές έξω, όχι γιατί σου προσφέρουν πιο πολλές γνώσεις από τα ελληνικά-τα ίδια είναι πάνω κάτω.

Αλλά μου έκανε εντύπωση

1) οι σπουδές στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία μεταξύ των φοιτητών, άπειρα group courseworks με κοινό βαθμό, μεταξύ φοιτητών με διαφορετικό τρόπο σκέψης και νοοτροπία/κουλτούρα.

2) Στενά χρονικά περιθώρια για να βγάλεις αρκετή δουλειά. Και το θέμα είναι ότι εκεί οι διορίες χρόνου μετράνε!!! Οπότε φίλε αν πας εξώ να είσαι έτοιμος να λιώσεις στη βιβλιοθήκη!!!!

3) Το διάβασμα στην αγγλία δεν είναι ακριβώς όπως στην Ελλάδα, εκεί διαβάζεις 5 πράγματα και ξέρεις ότι τα 4 θα τα ζητήσουν οι καθηγητές να τα ξέρεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν τα θέματα και να έχει βάλλει ο καθηγητής τα δικά του.

4) Οι καθηγητές είναι κάτι παραπάνω από φιλικοί. Δεν είναι σα κάτι Έλληνες που επειδή μανατζάρουν και ένα καλό εργαστήριο σνομπάρουν τους πάντες.

 

Και όπως και να το κάνουμε, μαστερ από Αγγλικό πανεπιστημίο (άσχετα με το τι μπορεί να λένε κάποιοι), μετράει είτε θες να δουλεψεις Εμιράτα είτε Αγγλία πάντα θα χεις το πλεονέκτημα.

Link to comment
Share on other sites

@coolbaby82,

 

Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα! Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το "όχι γιατί σου προσφέρουν πιο πολλές γνώσεις από τα ελληνικά-τα ίδια είναι πάνω κάτω" Φαίνεται να ξέρεις ακριβώς τι παίζει, αρα υποθετω οτι έχεις κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία?

 

@PolyMix@nos,

 

Εντάξει, αυτή η φάση με το τι ζητάει το κάθε πανεπιστήμιο είναι τελείως σχετικό. Όταν είχα κάνει τις αιτήσεις μου για μεταπτυχιακό στην Αγγλία, είχα ενα φίλο Ιρλανδό στο εργαστήριο υλικων στη Πάτρα και μου είχε πει τα εξής:-

 

- Ότι και να θέλουν τα πανεπιστήμια σαν απαιτήσεις, μην κολώνεις!

- Στείλε σε πρώτη φάση την αίτηση σου και τις δυο συστατικές επιστολές και για τα υπόλοιπα γράψε ενα γράμμα ότι θα τα καταθέσεις εν ευθέτω χρόνω. ( αυτο και έκανα, την εποχή που έστειλα την αίτηση μου στο Glasgow Uni δεν είχα παρει καν το πτυχίο μου, χρωστούσα 5 μαθήματα)

- Ακόμα και στο Imperial αν θέλεις να κάνεις αίτηση, κάνε την. Αφενός δεν ξέρεις τι γίνεται, μπορεί πχ την χρονιά αυτή να μην έχουν πολλές αιτήσεις και να σε πάρουν. Μην ξεχνάς ότι στο UK η εκπαίδευση είναι η βαριά τους βιομηχανία (αυτό δεν σημαίνει οτι ειναι και βαλκανική χώρα...). Αφετέρου, ο βαθμός δεν ειναι το παν, μπορεί να εκτιμήσουν τις συστατικές σου επιστολές, ιδιώς απο καθηγητές που μπορεί να είναι γνωστοί στην ευρωπαική ακαδημαϊκή κοινότητα.

- Μην κάνεις στο Imperial γιατί πέρα του οτι το κόστος είναι τεράστιο (δίδακτρα και κόστος ζωής στο Λονδίνο) παίζει να είσαι όλη μέρα πάνω από ένα βιβλίο και να μην δείς ποτέ το Λονδίνο.

 

 

Μέχρι και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, καταλαβαίνω οτι είχε απόλυτο δικαιο. Ηξερε δε, οτι δεν ήθελα να παω να κανω μόνο ενα μεταπτυχιακό αλλα να μπω στην νοοτροπία της Αγγλίας και να δω πως είναι η φάση εκεί, γιαυτό και δεν μου πρότεινε το Imperial, σε αντίθεση με το τι σου προτείνω εγώ αφού βλέπω ότι έχεις καθαρά ακαδημαικό ενδιαφέρον. Οσο για τον βαθμο, υπάρχει τουλάχιστον ενα μελος του forum (cv98019) που έχει κάνει MSc στο Imperial το 2004 (?), δεν νομίζω να είχε βαθμό πάνω απο 9,80... ρώτα τον. Κοιτα, και το Imperial θελει να εχει και ενα prestige, οχι μονο να είναι αλλα και να φαίνεται σαν την γυναίκα του Καισαρα...

 

Για την ιστορία, το Glasgow Uni μου έκανε conditional offer: «σε δεχόμαστε και περιμένουμε να μας δειξείς το TOEFL με την βάση που ζητάμε και το πτυχίο σου». Έχουν περάσει 10 χρονια από τότε που πηρα το μετατπυχιακό μου, ακόμα δεν τους έχω δείξει ούτε το ενα, ούτε το άλλο. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το Glasgow Uni ειναι μπάχαλο, είναι απο τα πιο παλιά και γνωστά πανεπιστημια του UK, με πολύ γνωστούς απόφοιτους.

 

Και κατι τελευταίο: δες το μεταπτυχιακό σας ευκαιρία να μπείς στην νοοτροπία της Αγγλίας που θα σου ανοιξει ορίζοντες. Το τι ακριβως θα κάνεις δεν εχει και τόσο μεγάλη ουσία. ΟΚ, μπορεί και να κάνεις μια διατριβή στη δυναμική αποκριση σε γηπεδα τεννις απο μεταλλικό φορεά τους καλοκαιρινούς μήνες... τι νομιζεις οτι θα κερδίσεις απο αυτο? Να σου πω εγω που την είχα παθει? Θα βρείς δουλεια σε ενα γραφείο, θα είσαι 24 χρόνων (υποθέτοντας 5 χρόνια πτυχίο και 1 χρόνο μεταπτυχιακο) και θα έχεις ειδικευση σε ενα τομέα της μηχανικής... Ολοι θα περιμενουν απο εσενα να είσαι μια μικρή διάνοια στο χώρο σου αλλά με 0 χρόνια πρακτικης εμπειρίας στο επαγγελμα, θα προκαλείς το ξυσιμο του πηγουνιού στο manager σου...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, ευχαριστώ για τις γνώμες και τις συμβουλές σας. Βοήθησαν αρκετά...και θα σας λύσω και γω μια απορία με τη σειρά μου. Ρώτησα συμφοιτήτρια μου στο Imperial και την πήραν με 7,8 αλλά γενικά μ είπε ότι από 7, 4 και πανω σε δέχονται. Επίσης νομίζω ότι όλο το παιχνίδι παίζεται στις συστατικές κυρίως, βοηθάνε πολύ δυο καλά λόγια από γνωστούς καθηγητές. Στα άλλα πανεπιστήμια μ είπαν ότι από 7 και πάνω σιγουρα σε δέχονται, μην πω και παρακάτω!

 

@Τοpap

 

συνάδελφε και γω Πάτρα σπουδάζω. και δικιο έχεις για το Imperial. σύνολο, βγαινει 30000 ευρώ για ένα χρόνο. πολλά λεφτά.

 

Γενικά με βλέπω να επικεντρώνομαι στο structural του Sheffield που φαίνεται πολύ καλό πρόγραμμα...αν δεν με κερδίσουν οι υποτροφίες του Swansea.

 

@lefe

 

όσο έχω κοιτάξει εγώ σε ιστοσελίδες τους δεν έχω δει να λένε για βαθμούς...αν μάθεις εσύ μας το λες

 

Με τιν αντιστοιχία των βαθμών τελικά τι ισχύει? Το 2.1 ποιος βαθμός είναι? 7?

Link to comment
Share on other sites

Στο Swansea θα πήξεις κυριολεκτικά συνάδελφε.. Είναι το πανεπιστήμιο στη μέση του πουθενά!! Δες το στο Google Earth. Είπαμε, δεν είναι μόνο το διάβασμα.. Sheffield!

 

Προπτυχιακά:

1st class είναι από 7.5 και πάνω στην Αγγλία. :mrgreen:

2.1 upper class: 6 και πάνω :grin:

2.2 lower class: 5-6 8-)

Πass: 4-5. :confused:

 

Μεταπτυχιακά

Distinctions από 7+

Merit από 6-7+

 

Βάση στα προπτυχιακά είναι το 4 και στα μεταπτυχιακά το 5.

Θεωρία + Εργασία = συμψηφισμός για να περάσεις. Πχ, 2 + 8 = 10/2 = 5 πέρασες..

(Μην απορείς με το 2.. Σε μερικές θεωρίες παίζει ΧΑΛΑΡΩΤΑΤΑ! Είναι αδύνατον να προλάβεις να γράψεις όλα τα θέμματα σε 2 ώρες!)

Συμβουλή: Οι άριστες εργασίες αποτέλεσμα τρελής δουλειάς, θα σε σώσουν!!

Edited by Earl
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.