Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση σε εξ' αδιαιρέτου οικόπεδα


Ntina

Recommended Posts

Έχω υποβάλει φάκελο για έκδοση οικοδομικής άδειας σε οικόπεδο ,το οποίο αποτελεί κάθετη ιδιοκτησία σε μεγαλύτερο οικόπεδο εντός οικισμού , το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.Ο μηχανικός της πολεοδομίας μου ζήτησε να του προσκομίσω τις οικ. άδειες των υπολοίπων συνιδιοκτητών(λογικό) καθώς και φωτογραφίες , από τις οποίες έκρινε ότι οι υπόλοιποι έχουν κάνει αυθαιρεσίες και δεν προχωράει στην έκδοση της δικής μου άδειας , μέχρι να προχωρήσει το τμήμα αυθαιρέτων σε επιβολή προστίμων.

ξέρει κάποιος να μου πει σε ποιο άρθρο του γ.ο.κ. ή σε ποια εγκύκλιο στηρίζεται? γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα αυτή η διαδικασία και να έρθει σε αντιπαράθεση ο πελάτης μου με τους υπολοίπους?να σημειωθεί ότι όλες οι υπόλοιπες άδειες είναι από το 1999 και μετά και κανένας δεν αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Σε παρακαλώ πολύ μην ανοίγεις νέο θέμα για κάτι που έχει συζητηθεί πολλέ πολλές φορές.

Χρησιμοποίησε την αναζήτηση και διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

 

Δες εδώ:

http://www.michanikos.gr/ftopic2059.html

http://www.michanikos.gr/ftopic3318.html

http://www.michanikos.gr/ftopic3218.html

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιο αρθρο λεει ο Γοκ, τι πραγμα;

 

Η πολεοδομια εχει ανα πασα στιγμη το δικαιωμα να ελεγχει το σπιτι του καθενος αν εχει αλλαγες σε σχεση με την αδεια που εχει εκδοθει.

Η υποχρεωση να ειναι το σπιτι οπως λεει η αδεια δεν ισχυει μονο για οταν θες να παρεις ρευμα, ή μετα απο καταγγελια, ή μετα απο προσθετη αδεια που θα βγαλεις για το ιδιο οικοπεδο. Το σπιτι καθε μερα, καθε ωρα πρεπει να ειναι συμφωνο με την αδεια αλλιως ειναι αυθαιρετο.

Η πολεοδομια εχει καθιερωσει λοιπον να κανει ελεγχους μονο οταν ζητας ρευμα, οταν γινει καταγγελια, οταν αιτηθεις νεα αδεια για το οικοπεδο και καλα λογω φορτου εργασιας, ελλειψη προσωπικου κτλ δεν κανει ελεγχο τις αλλες μερες. Οπως μπορει να κυκλοφορεις χωρις διπλωμα οδηγησης με το αυτοκινητο για χρονια χωρις να σε πιασουν ποτε, αλλα αν εμπλακεις σε ατυχημα, εστω κι αν δε φταις εσυ, θα σε τσακωσουν.

 

Συνεπως οι αλλοι ιδιοκτητες ειναι παρανομοι εδω και χρονια. "Χαρη" τους εκαναν που δεν τους ειχαν τσακωσει.

ο ΓΟΚ δεν εχει να κανει με τις αρμοδιοτητες της πολεοδομιας, ΙΚΑ, εφορια πανω στην κατασκευη ενος σπιτιου. Οι αρμοδιοτητες των υπηρεσιων προκυπτουν απο αλλους νομους.

 

Το μονο που θα μπορουσε να κανει ο πελατης σου θα ηταν να προειδοποιησει τους συνιδιοκτητες οτι σκοπευει να βγαλει αδεια και να παρουν τα μετρα τους. Οταν εισαι συνιδιοκτητης σε οικοπεδο δεν το εχεις μονος σου, η πολεοδομια τα οικοπεδα τα βλεπει εννιαια, ανεξαρτητα απο τους ιδιοκτητες. Την πολεοδομια την ενδιαφερει το οικοπεδο κι οχι ο ιδιοκτητης του.

Link to comment
Share on other sites

εδώ υπάρχει μεγάλο μπλέξιμο και θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όσα ξέρω.

αν υπάρχει κάθετη σύσταση (δηλαδή κάθε τμήμα του οικόπεδου έχει ποσοστό επί του οικοπέδου και ξεχωριστό εμβαδό) τότε ο κάθε συνιδιοκτήτης μπορεί να κτίσει το ποσοστό που του ανήκει άσχετα με το τι έχουν κτίσει οι άλλοι.

αν όμως δεν υπάρχει κάθετη σύσταση αλλά οριζόντια ή απλά μία ποσόστοση χωρίς διαχωρισμό ή αναφέρεται η λέξη εξ αδιαιρέτου (ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ) τότε το οικόπεδο πολεοδομικά είναι ένα και σε ενδιαφέρει τί έχουν κάνει οι άλλοι

Link to comment
Share on other sites

EEFTHIM δεν πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα στην κάθετη.

Η πολεοδομία οφείλει να ελέγξει τι έχει κατασκευαστεί σε όλο το ακίνητο και να επιτρέψει να δομηθεί ότι περισσεύει.

Αν οι άλλοι συνιδιοκτήτες έχουν πάρει δόμηση από αυτόν που πάει σήμερα να βγάλει οικ. άδ. τότε μέχρι να τα κατεδαφίσουν, στην περίπτωση που έχουν δομήσει παραπάνω από ότι τους αναλογεί χωρίς την εγκριση του συνιδιοκτήτη, δεν μπορεί να δομήσει ότι του αναλογεί, αλλά ότι περισσεύει.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση που η αιτούμενη άδεια δεν έχει υπέρβαση της μέγιστης δόμησης, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής που έχουν πραγματοποιήσει οι άλλοι συνιδιοκτήτες.

Ισως σε αυτή την περίπτωση να πρέπει να βγει πρωτόκολλο αυθαιρέτου πρώτα και μετά να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, εμφανίζοντας και τα αυθαίρετα τμήματα.

Link to comment
Share on other sites

σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρω οτι η πολεοδομία ελέγχει απλά τις οικοδομικές άδειες των γειτόνων τι γράφουν δεν κάνει αυτοψίες να δει πως έχουν υλοποιηθεί

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.