Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη απο ΤΕΒΕ σε ΤΣΜΕΔΕ για μηχανικο ΤΕΙ.


kgavr

Recommended Posts

Σε επικοινωνία μου με ΟΑΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ ώστε να διευκρινίσω τι θα χρειαστώ για την αλλαγή, προέκυψε το εξής:

 

Από τον ΟΑΕΕ μου είπαν οτι για να διαγραφώ, θα πρέπει να διακόψω τη δραστηριότητα (ως Μηχανικός ΤΕ) στην εφορία. Διαφορετικά θα πρέπει να συνεχίσω να είμαι γραμμένος.

 

Το επιχείρημα είναι ότι στο ΤΣΜΕΔΕ δεν γράφεσαι ως Μηχανικός αλλά ως Εργολήπτης.. . Ξέρει κανείς σχετικά με το θέμα;

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να αντικρούσεις το επιχείρημά τους λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει ΤΣΜΕΔΕ επί της ουσίας, αλλά Πρώην ΕΤΑΑ, νυν ΕΟΠΥΥ - Τομέας Μηχανικών. Επίσης να τους πεις ότι είναι πολύ ********* και ότι δεν θέλεις να γραφτείς ούτε σαν Μηχανικός, μα ούτε σαν ΕΔΕ. Αλλά για ΠΛΑΚΑ!!!! (αλλά πολύ ε!).

 

Αυτός που σου το είπε στον ΟΑΕΕ είναι τελείως άχρηστος, ανίδεος, και προφανώς τεμπελχανάς του ******* (να μην πω. Λυπάμαι τα λεφτάκια μου που σκάω κάθε 2 μήνες.)!! Ο τύπος φοβάται ότι θα χάσει πελάτη... Τούμπα, μαζί με το γραφείο. Τέλος! Θέλουμε ΤΡΟΙΚΑ για κυβέρνηση και την κυρά Αγγέλα για αρχιυπερνομάρχη προαστίων!!! :evil:

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Πάντως συνάδελφε το έψαξα λίγο παραπάνω και αυτό που μου είπε δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα... Δυστυχώς.. Όντως στο ΤΣΜΕΔΕ (ΕΤΑΑ-τομέας Μηχανικών) δεν γράφεσαι ως μηχανικός αλλά ως ΕΔΕ. Απλώς επειδή δεν μπορείς να είσαι σε δύο ταμεία, παίρνεις απαλλαγή από το ένα.

 

Ακόμη μία παγκόσμια καινοτομία, αποκλειστικά από το Ελλαδιστάν: Οι Μηχανικοί ΤΕ δεν μπορούν να εγγραφούν στον ασφαλιστικό φορέα ασφάλισης Μηχανικών, ως Μηχανικοί, παρά το ότι έχουν αυτή την ιδιότητα. Αντιθέτως αν κάποιος Μηχανικός είναι και ΕΔΕ, γράφεται στο ΕΤΑΑ, αλλά πρέπει να συνεχίσει να είναι γραμμένος στον ΟΑΕΕ (με απαλλαγή), αν θέλει να συνεχίσει να δουλεύει και ως Μηχανικός....

 

Δυστυχώς, αλλά στην Ελλάδα το Μηχανικός Τ.Ε. ήταν και είναι ένα ευγενικό υποκαταστάστατο του προθέματος Υπο(-Μηχανικός)... έτσι για να χρυσώνουμε το χάπι, το οποίο υπομονετικά καταπίνουμε τόσα χρόνια..

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

Από ότι γνωρίζω από φίλους, δεν μπορείς να γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ μόνο με το πτυχίο σου, όπως πχ κάποιος που τελειώνει Πολυτεχνείο. Θα πρέπει αναγκαστικά να είσαι ΕΔΕ για να προβείς σε αυτή την κίνηση...

Link to comment
Share on other sites

Ναι όντως έτσι είναι. Αλλά και από τη στιγμή που θα γίνεις ΕΔΕ και θα γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν σου αναγνωρίζουν και ΔΕΝ σου καλύπτουν (ασφαλιστικά) την δραστηριότητα σου ως Μηχανικός (μελέτες, κατασκευές κλπ).

 

Δεν είναι λίγο περίεργο να ασφαλίζεσαι στον τομέα ασφάλισης Μηχανικών & ΕΔΕ, του Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), και να σου λένε ότι για να δουλέψεις ως Μηχανικός πρέπει να είσαι και στον ΟΑΕΕ; (έστω με απαλλαγή)

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά για να καταλάβω, δεν μπορείς να κάνεις επέκταση δραστηριοτήτων και απο ατομική Μηχανικού ΤΕ να γίνεις και ΕΔΕ; Νομίζω είναι αυτονόητο. Γιατί να κλείσεις τα βιβλία σου δε μπορώ να καταλάβω.

Link to comment
Share on other sites

stayros δεν κλείνεις τα βιβλία σου. Ωστόσο, το ΕΤΑΑ δεν σου καλύπτει τη δραστηριότητα του Μηχανικού. Οπότε μάλλον δηλώνεις ότι είσαι κατά κύρια δραστηριότητα ΕΔΕ, οπότε σε δέχεται ΕΤΑΑ. Συγχρόνως όμως το ΕΤΑΑ δεν σε αναγνωρίζει ως Μηχανικό. Οπότε σου λέει δεν μπορείς να διαγραφείς από τον ΟΑΕΕ, αν θες να συνεχίσεις τις δραστηριότητες για τις οποίες ήσουν εκεί ασφαλισμένος. Μπορείς όμως να πάρεις απαλλαγή.

 

Γι αυτό μιλάω για μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία, της δαιδαλώδους και αδικαιολογήτως πολυπλοκης ελληνικής γραφειοκρατίας.

 

Τουλάχιστο αυτό έχω καταλάβει από την έρευνα που έχω κάνει. Αν κάποιος συνάδελφος έχει διαφορετική εικόνα ας το αναφέρει.

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

good bye tsmede...good bye tee.Συναδελφοι μηχανικοι τε ολοι ενα ειμαστε πλεον τι προβληματιζεστε

Ακομη και το ΣΤΕ το ειπε..< το οχυρο ALAMO> ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Edited by POL
Link to comment
Share on other sites

Ο υπάλληλος που ασχολήθηκε μαζί σου ειναι αρχοντο****κας, ετσι να του πείς.

 

Οντως οι τσομπάνηδες του ΤΕΒΕ, μας δίνουν απαλλαγή επειδή εγγραφόμαστε σε άλλο ασφαλιστικό φορέα. Τι πάει να πεί θα διακόψεις την έναρξη σου ως μηχανικός; και τι κόφτει αυτό το ΤΕΒΕ; το ΤΕΒΕ σε ασφαλίζει, δε σου δινει δικαιώματα του τί εναρξη θα έχεις στην εφορία ή τι καδ θα δηλώσεις.

Πηγαινε ξανά και κάνε μανούρα, δε γίνεται αλλιώς. Και υπόψιν, καθε χρονο απ'τη μερα που θα κανεις διαγραφή (παυση κατ'αυτούς) πρεπει να πηγαίνεις μια ενημερότητα απ'το τσμεδε για να βλεπουν πως εξακολουθείς να είσαι ασφαλισμένος (και να πληρωνεις) για να μην σου στέλνουν ειδοποιητήριο.

 

Ερασιτεχνισμός, τρισμέγιστος...τρισκατάρατοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.