Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατά την εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ προκαταβάλουμε κάτι ή όχι;


broadband

Recommended Posts

Γειας σας παιδια ειμαι πρόσφατα πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Πανεπιστημιου Πατρων,,και αυτες τις μερες ετοιμαζομαι να δωσω τις εξετάσεις στο Τεε!!Εχω κάποιες απορίες περι του θέματος,αν μπορει καποιος ας δώσει τα φώτα του:

Βασικα,εργάζομαι ως μισθωτός και αναρωτιέμαι οταν ,αν πανε όλα καλά,γραφτώ στο τσμέδε για να μου στειλουν τα βιβλιαρια και γενικως για να γραφτώ πρέπει να πληρώσω προκαταβολικά ένα ποσό ή απλά θα εχω τις κρατησεις κατα την πάροδο των μηνών??

Link to comment
Share on other sites

Δεν πληρώνεις τίποτα για την εγγραφή. Θα αρχίσουν να σου τα παίρνουν αργότερα και με το μαλακό ανά έξι μήνες τακτικά.

Στην αρχή για τους νέους είναι μειωμένη η εισφορά.

Καλώς ήρθες στο club!

Link to comment
Share on other sites

αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, κρατάνε λεφτά από τη μισθοδοσία σου κάθε μήνα. έτσι γίνεται πχ με τους μηχανικούς της εκπαίδευσης.

Link to comment
Share on other sites

ειμαι μισθωτος μηχανικος του ιδιωτικού τομέα.

Άρα θα πληρώνεις δύο εισφορές/έτος (μία φορά κάθε εξάμηνο θα σου έρχεται η "λυπητερή") της τάξεως περίπου των 980 ευρώ η κάθε μία, αν θυμάμαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Αν παραμείνεις μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα θα πληρώνει η εταιρία σου απευθείας το τσμεδε. Αν δουλέψεις με απόδειξη παροχής υπηρεσιών θα πληρώνεις εσυ κάθε 6 μήνες

Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτό: Για να είσαι μισθωτός χωρίς ΤΣΜΕΔΕ σημαίνει ότι είσαι ασφαλισμένος αλλού π.χ. ΙΚΑ. Αν εγγραφείς στο ΤΣΜΕΔΕ θα γίνει πρόσληψη σαν μηχανικός και θα πληρώνει η εταιρεία το ΤΣΜΕΔΕ σου. Αν κάνεις αυτό που κάνουν οι περισσότεροι τότε θα είσαι αυτό που λένε "οιωνςί μισθωτός" δηλαδή θα φαίνεσαι παντού σαν ελεύθερος επαγγελματίας με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών αφού κάνεις έναρξη επαγγέλματος στην εφορία σαν μηχανικός και δηλώσεις κάποια επαγγελματική έδρα. Σε αυτή την περίπτωση κάνεις μια συμφωνία με την εταιρεία σου για το ΤΣΜΕΔΕ το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να πληρώνεται κάθε 30-04 και 31-10 κάθε έτους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.