Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκάμα στην Πλατεία Αμερικής, έξωση από πολεοδομία


Recommended Posts

Πριν από 3 μέρες έλαβα από την αστυνομία ειδοποίηση για άμεση εκκένωση κτιρίου.

 

Μένω στην Σπάρτης (#7), στην Πλατεία Αμερικής, σε μία από τις όμορες πολυκατοικίες του σκάμματος που η εταιρία Κνωσός έχει αφήσει ακάλυπτο εδώ και 4-5 χρόνια.

 

Στην ουσία μας χαρακτιρίζει κόκκινη την πολυκατοικία (αν καταλαβαίνω σωστά).

 

Τι κάνει κάποιος σε τέτοια περίπτωση? υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα? υπάρχει τρόπος αποφυγής της έξωσης? υπάρχει όντως κύνδινος όπως λέει η πολεοδομία;

 

Σας παραθέτω και το χαρτί της πολεοδομίας... Ζητώ την βοήθειά σας, τα φώτα σας! post-77096-0-48869000-1343718100_thumb.jpgpost-77096-0-05062200-1343718125_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όπως το αντιλαμβάνομαι η ειδοποίηση της πολεοδομίας έχει 2 μηνύματα.

 

1) Είμαι κράτος και σε προειδοποιώ για τον ενδεχόμενο κίνδυνο έτσι ώστε να μην κατηγορηθώ σε περίπτωση τυχηματικού γεγονότος ότι δεν ασχολήθηκα κλπ.

 

2) Όντως υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να κάνετε κάτι, με πρώτη σας ενέργεια την προφύλαξη της ζωής σας οπότε και πρέπει να εγκαταλείψετε το κτίριο.

 

 

Προσωπική μου άποψη: Αν θυμάμαι καλά το σκάμμα υπάρχει τουλάχιστον 1,5 χρόνια. Έχετε προβεί σε ενεργειες και ασφ. μέτρα μέσω δικηγόρου ενάντια στην εταιρία;

Όσον αφορά το στατικό κομμάτι της υπόθεσης η πολεοδομία δεν έχει άδικο. Το κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει απλά και δυστυχώς έχετε εμπλακεί για τα καλά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

4 χρόνια και κάτι υπάρχει το σκάμμα.

 

Είχαμε προβεί σε ενέργειες μέσω δικηγόρου με αποτέλεσμα να λάβει η κατασκευαστική 2000 πρόστημο και 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή ο υπεύθυνος.... μία τρύπα στο νερό.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή δύναμη!!!

 

Την θυμάμαι πολύ καλά την περίπτωση από τις ειδήσεις, αλλά και από παρόμοιο θέμα στο φόρουμ! Ήταν τελικά τόσο δύσκολο φαίνεται για τους "υπευθύνους" να μπαζώσουν και να συμπυκνώσουν το σκάμμα... Η πολεοδομία έκανε εκ νέου αυτοψία και μετά εξέδωσε αυτό το χαρτί; Εμφανίστηκαν καθόλου ρωγμές ή άλλα φαινόμενα φθοράς στο κτίριο;

 

Για προγράμματα δεν γνωρίζω να σας πω, αλλά το θέμα είναι ότι για να μη ξεσπιτωθεί ο κόσμος θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα το σκάμμα. Από τις φωτογραφίες παλαιότερα θυμάμαι ότι είχε πολύ μεγάλο βάθος και εμβαδόν με αποτέλεσμα οι όμορες οικοδομές όπως σωστά και γράφει η ανακοίνωση, να κινδυνεύουν σε περίπτωση σεισμού. Δεν είναι να πας κόντρα στην πολεοδομία γιατί πραγματικά υπάρχει πρόβλημα μεγάλο.

 

Παρακαλώ, είναι εύκολο να ανεβάσετε και φωτογραφίες από το σκάμμα και τις όμορες οικοδομές;

 

Είχαμε προβεί σε ενέργειες μέσω δικηγόρου με αποτέλεσμα να λάβει η κατασκευαστική 2000 πρόστημο και 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή ο υπεύθυνος.... μία τρύπα στο νερό.

 

Εμ, δεν είναι μία τρύπα στο νερό! Είναι μία μεγάλη τρύπα γύρω από τις περιουσίες σας! Απευθυνθήκατε σε κάποια τεχνική εταιρεία να σας δώσουν λύσεις;

Edited by Earl
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

...

υπάρχει τρόπος αποφυγής της έξωσης?

...

...

Ερώτηση ουσίας.

Μένεις μόνος σου στο διαμέρισμα ή έχεις οικογένεια και παιδιά?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν κάνατε μόνοι σας έργα αντιστήριξης (το ποσό για 4 οικοδομές δεν θα ήταν απαγορευτικό) και να τα απαιτήσετε από την εταιρία αργότερα ώστε να είστε ασφαλής;

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Κώστα. Έπρεπε να το είχατε προχωρήσει βασικά δημιουργώντας μία επιτροπή των ιδιοκτητών η οποία θα έτρεχε και το θέμα και θα απευθυνόταν σε διάφορες τεχνικές εταιρίες. Έπειτα λύση του θέματος με τη βοήθεια δικηγόρου.

 

Να σας συνδέσω με παλαιότερα θέματα της περίπτωσης σας:

1) http://www.michanikos.gr/topic/28515-%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/

2) http://www.michanikos.gr/topic/28539-%CE%86%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB-%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρος από πότε είναι οι ρωγμές... αλλά έχει στην βάση τουλάχιστον μίας κολόνας (μένω στο υπόγειο και το είχα βάψει προ 6 ετών)

 

φωτογραφίες

<a href=

[url='>

[url=

[url=

 

 

εγώ μόνος μου είμαι... αλλά δεν είμαι μόνος μου... υπάρχουν 100+ οικογένιες στα κτίρια που εκκενώνονται... αλλά αυτό πως βοηθά να βρεθεί λύση?

 

υπήρχε δέσμευση και από τον Δήμαρχο Αθηναίων και από την ΝΔ προεκλογικά για την δική τους παρέμβαση για οριστική λύση.... και το χάψαμε το παραμύθι....

 

τώρα τι μπορούν να κάνουν τα χάπατα της πλ.Αμερικής?

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Γιάννης

 

ΥΓ Συγνώμη για την καταστροφή των φωτογραφιών. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε

 

 

 

ERL:

"Η αντιστήριξη σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε με "Βερολινέζικη". Ούτε προεντάσεις ούτε αναμονές...

Ένα πολύ λεπτό τοιχίο κατασκεύασαν (έτσι μου φάνηκε) για να συγκρατεί τα πρανή. Είναι δεν είναι 15-20 cm. Από το βίντεο πάντως μου φάνηκε τρομακτικό. Πολύ βαθιά εκσκαφή για να μένει τόσο καιρό ως έχει! Καλά έκανε η Πολεοδομία και έβγαλε την ανακοίνωση να την κάνουν σιγά σιγά"

 

Νομίζω πως η εκκένωση μπορεί και να είναι μονόδρομος... κάνω λάθος?

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα μηνύματά σας να τα συγκεντρώνετε σε ένα! Κάντε edit και συγχωνεύστε τα.

υπήρχε δέσμευση και από τον Δήμαρχο Αθηναίων και από την ΝΔ προεκλογικά για την δική τους παρέμβαση για οριστική λύση....

 

Ε, παρενέβησαν για οριστική λύση. Σας έστειλαν το χαρτί..

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας κύριέ μου και ενεργήστε άμεσα! Αυτή η προσωρινή αντιστήριξη που έριξαν, το περιμετρικό τοιχίο δηλαδή των 20 εκατοστών πάχους, δεν μπορεί ούτε για πλάκα να αντέξει τις πλευρικές ωθήσεις που θα παραλάμβανε το έδαφος λόγω των οριζόντιων μετατοπίσεων της οικοδομής σε κατάσταση σεισμού.

 

Το είχα αναφέρει και στο παλαιότερο θέμα, ότι δηλαδή είναι αδιανόητο το ότι άφησαν για τόσους μήνες ένα τέτοιο σκάμμα έτσι να βρίσκεται.. Και σιγά το κόστος για το κράτος για να το μπαζώσει! Αν δεν μπορούν να το μπαζώσουν, ας τοποθετήσουν δοκούς αντιστήριξης σαν αυτές που βάζουν για να αντιστηρίζουν τα πρανή στους σταθμούς του μετρό!

 

Νομίζω πως η εκκένωση μπορεί και να είναι μονόδρομος... κάνω λάθος?

 

Εκκένωση θα έπρεπε να γίνει έως ότου παρθούν μέτρα. Δεν ξέρεις πότε θα γίνει σεισμός ή ακόμα και μία υγροποίηση του εδάφους (βλέπε εικόνα). Να έρθετε σε συνεννόηση με την πολεοδομία αφού απευθυνθείτε σε εταιρία, έτσι ώστε να τους ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

 

Καλό κουράγιο και καλή δύναμη..

post-4539-0-21343300-1343722416_thumb.jpg

Edited by Earl
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

To διά ταύτα...

καλείτε μηχανικό να δει την κατάσταση και να σας κάνει προτάσεις με προϋπολογισμό ώστε να προβείτε ΑΜΕΣΑ στην αντιστήριξη.

Αλλιώς η πολεοδομία-κράτος μίλησε. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι άξιος των αποφάσεων του.

Προεκλογικές δεσμεύσεις vs 100 οικογένειες. Τουλάχιστον τους ψηφίσατε;

 

 

οι φωτογραφίες που ανεβάσατε δεν φαίνονται.

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.