Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατική μελέτη Φωτοβολταϊκών βάσεων με την μέθοδο πεπερασμένων στοιχείων


Texnometaliki Ltd

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Έχει ασχοληθεί κανείς σας με στατική μελέτη φ/β βάσεων?

Έχουμε απευθυνθεί κατά καιρούς σε πολιτικούς μηχανικούς, απλώς τα προγράμματα που χρησιμοποιούν για τον ευρωκώδικα δεν έχουν την δυνατότητα σχεδιασμού λεπτότοιχων διατομών πέρα απο τις κλασσικές κτιρίων.

Επειδή στις κατασκευές μας πολλές φορές χρησιμοποιούμε δικές μας διατομές εκτός του εμπορίου ψάχνουμε μελετητή, που να χρησιμοποιεί μέθοδο πεπερασμένων στοιχείων.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλημέρα,

 

Να ενημερώσω ότι αν τα σχήματα των διατομών που αναφέρεις είναι πέρα των "τυπικών" που αναφέρει ο ευρωκώδικας θα πρέπει να εκτελεστούν και πειραματικές εργασίες από κάποιο εργαστήριο. Τα πεπερασμένα στοιχεία από μόνα τους δεν μας λύνουν τα χέρια και τα αποτελέσματα που μας δίνουν χρειάζονται συνήθως "βαθμονόμηση". Συχνά οι διατομές που αναφέρεις (γενικά μιλάω) έχουν ποιότητα υλικού με εξαιρετικά υψηλά όριο διαρροής και ο ευρωκώδικας καλύπτει συγκεκριμένο εύρος ποιότητας υλικών. Σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμα πιο επιτακτική ή ανάγκη εκτέλεσης πειραμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Τα προβλήματα αυτά επιλύονται με το ansys... αλλά και άλλα προγράμματα... συνήθως από μηχανολόγους... Δεν είναι απαραίτητες εργαστηριακές μετρήσεις αν είναι γνωστό το υλικό κατασκευής και οι μηχανικές ιδιότητές του... Από τον ευρωκώδικα λαμβάνουμε τις φορτίσεις, βάσει των οποίων θα γίνει η επίλυση με πεπερασμένα στοιχεία... Απλά το κόστος, όσο και αν φαίνεται "απλό", είναι μεγάλο, με δεδομένο ότι κάνεις ακριβή προσομοίωση όλης της κατασκευής... (διατομές, βίδες, clamps, τριβές....κτλ...) και χρονοβόρο....

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σιγα μην κανει τη στατικη μελετη και Μηχανικος Ορυκτων Πορων.

Ασφαλως ισχυει οτι ειπε ο Semirigid.

Ασφαλως και ειναι θεμα Πολιτικου Μηχανικου.

Link to comment
Share on other sites

terry

 

τα στατικά τα έχετε πάρει επ' ώμου οι ΠΜ???? όλες οι σχολές μηχανολόγων κάνουν πεπεράσμενα... και μάλιστα και δυναμική ανάλυση (και θερμική φόρτιση) με ΠΣ, και αν απαιτείται, αλλά και με συνοριακά... Τώρα για την "βαθμονόμηση" που συμφωνείς... καλύτερα να την το σχολιάσω....

Link to comment
Share on other sites

Τα εχουμε παρει σε αποκλειστικοτητα ναι.

Γτ ειμαστε οι μονοι που εχουμε το δικαιωμα αυτο. Φυσικα οταν μιλαμε για τετοιες κατασκευες.

Ο ΕΚ δεν ειναι μονο οι φορτισεις που αναφερες. Ξανασκεψου τα οσο εγραψε ο Ημιακαμπτος.

Αν θες σε μηχανες και αλλα συστηματα ειναι καθαρα θεμα δικο σας.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

να

Τα εχουμε παρει σε αποκλειστικοτητα ναι.

Γτ ειμαστε οι μονοι που εχουμε το δικαιωματα αυτο.

 

Να απαγορεύσεις τότε να γίνονται μαθήματα και έρευνα με ΠΣ στους μηχανολόγους... Α! επίσης να εκδίδουν και πιστοποιητικά....

Link to comment
Share on other sites

Τι σχεση εχουν τα Π.Σ με τη στατικη μελετη??

Ο ΜΜ μπορει να κανει χιλιαδυο πραγματα με χρηση αυτης της μεθοδου.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ μου... τα πεπερασμένα στοιχεία, όπως φαντάζομαι γνωρίζεις, είναι ένα εργαλείο που κάνει στατική και δυναμική ανάλυση τάσεων, παραμορφώσεων, ιδιοσυχνοτήτων κτλ... σε κατασκευές, διαφόρων υλικών, γραμμικών ή μη, ανάλογα με την βιβλιοθήκη που έχει το καθένα software ή που μπορείς να βάλεις ο ίδιος εφόσον γνωρίζεις... Επομένως.... δεν καταλαβαίνω το αδύτατο του πράγματος.... δλδ έναν μηχανολόγος.. να φτιάξει σε ΠΣ την κατασκευή αυτή και να την λύσει για τις διάφορες φορτίσεις (στατική, δυναμική, ανεμοπιέσεις, σεισμικά, φορτία χιονιού... κτλ) είτε μεμονομένα, είτε συνδιαστικά (που είναι και το σωστό).

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβες τι εγραψα, δεν πειραζει.

Ασφαλως με τα ΠΣ δεν κανεις μονο στατικη, δυναμικη αναλυση (εφοσον γνωριζεις). Μπορεις να κανεις χιλιαδυο πραγματα (τα οποια δεν γνωριζεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.