Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Ε9 απόδειξη για τη δημιουργία γηπέδου πριν το 2003;


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι,

έχω μια απορία:

Σε εκτός σχεδίου περιοχή αποτύπωσα ένα γεωτεμάχιο 10 στρέμματα χωρίς πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο. Για το εν λόγω γεωτεμάχιο δεν έχει γίνει ποτέ συμβόλαιο. Το δηλώνει όμως στο Ε9 από το 1998 περίπου. Είναι επαρκής απόδειξη το Ε9 ότι το γεωτεμάχιο δημιουργήθηκε πριν το 2003 ώστε με την 651 να δηλώσω ότι είναι άρτιο ? Προφανώς το γεωτεμάχιο υπάρχει έτσι εδω και πάρα πολλά χρόνια αλλά τυπικά είμαι καλυμμένος?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον erling.

Προφανώς πρόκειται για περιοχή στην οποία δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία (π.χ. διανομή).

 

Μία λύση είναι να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη να σου φέρει βεβαίωση από το οικείο Δήμο ότι το αγροτεμάχιο προϋφίσταται του 2003 με τις διαστάσεις και το εμβαδό που φαίνεται στο διάγραμμά σου.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να δώσει ο Δήμος τέτοια βεβαίωση?

 

Και γιατί να τη δώσεις (έμμεσα) και εσύ?

 

Γιατί βάζετε μόνοι σας το κεφάλι σας στον τορβά?

 

Γράψε ότι το ....... είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση εφ όσον προυπάρχει της ..................... , ή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ................(χωρίς έλεγχο τίτλων)

 

Αρκετά κάνετε φίλοι τοπογράφοι. Δεν είναι ανάγκη να επωμίζεστε και το ρόλο του δικηγόρου. Και που ξέρεις ότι αύριο δεν θα έρθει ο γείτονας να ζητάει από εσένα τα ρέστα για την δήλωση που υπέγραψες?

 

Οσο για το Ε9, +1 για όσα έγραψε ο erling.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Φιλε paktomene δεν νομίζω ότι μπορώ να βάλω κάτι τέτοιο στην 651. Θα είναι σαν να μην δηλώνω τίποτα. Επίσης ούτε ο Δήμος νομίζω ότι θα ασχοληθεί.

Δεν ξέρω ακόμα τι να κάνω.

Link to comment
Share on other sites

ο Δήμος σίγουρα δεν θα ασχοληθεί. Δεν έχει κανένα λόγο άλλωστε.

 

Εμένα πάντως, σε πάρα πολλά τοπογραφικά που έχουν πέσει στα χέρια μου, όταν είναι περιπτώσεις με χρησικτησίες κλπ. "σκοτεινά", τα εφ'οσον και τα χωρίς έλεγχο τίτλων πάνε σύννεφο. Και λογικό είναι. Τι θα κάνεις δηλαδή, το μάντη Κάλχα? ας κάνει συμβόλαιο αν αντιμετωπίσει πρόβλημα στο τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων μέσω των Δήμων στους οποίους ανήκουν δίνουν τέτοιες βεβαιώσεις, ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχουν προβεί σε άτυπη κτηματογράφηση. Άλλωστε τους ψηφοφόρους τους θέλουν να εξυπηρετήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.