Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση οικοδομικής αδείας με τον προηγούμενο τρόπο έκδοσης


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με την αναθεώφρηση αδείας που εκδόθηκε αρχές του 2011 και τώρα ως μελετητής και επιβλέπων μηχανικός πρέπει να κάνω την διαδικασία ηλεκτροδότησης γιατί σε λίγο καιρό η οικοδόμη φθάνει στο τελικό στάδιο. Έγιναν κάποιες βασικές αλλάγές στην αρχιτεκτόνική μελέτη από τον ιδιοκτήτη. (σε 2 απ τους 3 ορόφους αντι των 3 γκαρσονιερών των 30 τετραγωνικών όπως λέει η άδεια κατασκευάστηκαν 2 δυάρια των 45 τετραγωνικών.

 

Εκτός από τις καινούριες κατόψεις προφανώς θα χρείαζεται και μελέτη πυροπροστασίας. Σωστά? Από μηχανολογικής πλευράς οι μελέτες που είχαν απαιτηθεί τότε για την άδεια ήταν οι εξής: Ύδρεύση, Αποχέτευση και Θερμομονωτική επάρκεια. Τι γίνεται με αυτές τισ μελέτες?? Τέλος τι συμβαίνει με τις αμοιβές. Πώς θα το δηλώσω στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ? Ο 4030 εφαρμόζεται κάπου σε όλη αυτήν την διαδικασία?

 

Επίσης μπορεί να είναι εκτός θέματος αλλά για την ίδια οικοδομή στο υπόγειο έχει φτιαχτεί διαμέρισμα με χρήση οικίας το οποίο έχει υπαχθεί στην ρύθμιση με τον 4014/2011 και ακόλουθεί την αποπληρωμή τών δόσεων. Στην νέα αρχιτεκτονική μελέτη στην κάτοψη υπογείου θα εμφανισθεί ως οικία???

 

 

 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικώς

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχουν γίνει οι αλλαγές το κόβω για νομιμοποίηση και όχι για αναθεώρηση.Έπρεπε πριν γίνουν οι αλλαγές να είχε κατατεθεί φάκελλος για αναθεώρηση.Τα μπετά είχαν τελειώσει πριν της 28-7-11? Αν ναι μπορείς να βάλεις και αυτές τις αλλαγές στη δήλωση που έχει γίνει για το υπόγειο αν δεν επιθυμούν τη νομιμοποίηση.Βέβαια μια συνεννόηση με πολεοδομία θα ήταν η καλύτερη ιδέα.Δε σου είπα για τη ρευματοδότη γιατί πρέπει να λύσεις πρώτα αυτό το θέμα και μετά συνεχίζουμε..

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως, σε πάρα πολλές περιπτώσεις και σε πολλές πολεοδομίες αυτά περνούσαν με ενημέρωση φακέλου και ίσως κάποια συμπληρωματική αμοιβή...

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Πάντως στης πρώτη αναθεώρηση που μου έτυχε, ο διευθυντής της πολεοδομίας είπε οτι αν έχει ηδη κατασκευαστεί ο φέρων οργανισμός δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση παρά μόνο νομιμοποίηση....

 

Άσχετο,αλλά αυτό φαντάζομαι σημαίνει νέος φάκελος και νεο στέλεχος Ο.Α. και οχι το ηδη υπάρχων σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί , μπλέκετε τον Φ.Ο. ? Δεν είπε κάτι για αλλαγή ΦΟ . Οι αλλαγές είναι στην διαρρύθμιση και η άδειά του σε ισχύ.

Αν πάει λοιπόν με μια αναθεώρηση τώρα για αλλαγή αρχιτεκτονικών (και όποιας άλλης μελέτης απαιτηθεί πλην ΦΟ ) που θα είναι το πρόβλημα και γιατί να κάνει νομιμοποίηση ?

Ποιος θα το ελέγξει , δεν είναι παράταση ισχύος. Εκτός αν απαιτείται ελεγκτής δόμησης που δεν νομίζω.

 

Σε ότι αφορά την αμοιβή , προ 3919 4030 κλπ οι ελάχιστες καθορίζονταν σε συνεννόηση με την πολεοδομία ως % επί της αμοιβής του έργου ως νέου.

Νομίζω ότι αυτό δεν έχει αλλάξει.

 

Τότε έστελνες φαξ στο τεε και σου εβγαζαν εντολή πληρωμής με το % της πολεοδομίας.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

εγώ να επενθυμίσω στο συνάδελφο που μας ρωτά ..

Έλαβε υπόψη του ότι το τακτοποιημένο υπόγειο θα μετρήσει στο σ.δ;

Έχει υπόλοιπο σ.δ;

Αλλιώς δεν έχει νόημα να υποβάλει φάκελο αναθεώρησης

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το τελευταίο που είπε ο χρήστης ΚΑΝΑ ούτε το είχα σκεφτεί. Πολύ σωστή παρατήρηση! Όχι υπόλοιπο συντελεστή δεν έχω αλλά έχει μπει στην διαδικασία νομιμοποιήσης. Δεν θα το συμπεριλάβω το υπόγειο δηλαδή. Θα το δείξω ως αποθήκες όπως ήταν στην πρώτη άδεια???

 

Η αναθεώρηση πρέπει ούτως ή άλλωσ να γίνει γιατί σκεφτείτε ότι η άδεια αυτήν την στιγμή δείχνει περισότερα διαμερίσματα απ ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα. Φαίνονται 3 στον όροφο ενώ έχουν κατασκευαστεί 2. Πώς θα δοθούν βεβαιώσεις 4014, πως τα ενεργειακά πιστοποιητικά, πώς η σύσταση κτλ.

 

Πιστεύω ότι ισχύει αυτό που λέει ο avgoust με τις αμοιβές. Κάτι τέτοιο έχω ακούσει κι εγώ. Σε ελεγκτή δόμησης δεν υπάγεται γιατί έχει εκδοθεί αρχές του 2011

 

 

 

Ευχαριστώ για την συμμετοχή!

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.