Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για την απάντηση, φυσικά έχω το 1/2 στην όψη, απλά αυτοί ισχυρίζονται ότι στον υποχρεωτικό γωνιακό ακάλυπτο δεν επιτρέπεται. Οτι αυτός ο ακάλυπτος δε δομείται.

Σκαλά μεταλλική εννοω, να πηγαίνει από το ισόγειο στην ταράτσα, ανοιχτή ναι, ελάφριας κατασκεύης τύπου κυκλικη, προκειται για μονοκατοικία.

Edited by EIrini_Pr
Δημοσιεύτηκε (edited)

Όχι στο Δ ή δ δεν επιτρέπεται τέτοια σκάλα. Μόνο για πρόσβαση στο υπόγειο επιτρέπεται εντός Δ ή δ.

Το cours angleise δεν είναι δόμηση. Είναι κατασκευή στον ακάλυπτο.
Ο τίτλος του άρθρου 17 είναι
"Άρθρο 17 Κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις"

και στο άρθρο 17 παρ. 4α μας λέει:
4. Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου, εκτός όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα του παρόντος νόμου, επιτρέπονται:
α) ...  κουρ ανγκλαίζ (cours anglaises) συνολικού μήκους μικρότερου ή ίσου του 1/2 της όψης στην οποία αντιστοιχεί και μέχρι καθαρού πλάτους ενάμισι (1,50) μ ...

Δηλαδή τι άλλο να γράφει ο νόμος για να μην ερμηνεύει ο καθένας όπως τον θέλει...
Είπαμε ισχύει ότι γενικά είναι χάλια ο νόμος αλλά ορισμένες ερμηνείες συναδέλφων των ΥΔΟΜ δεν ξέρω σε τι όνειρο τις είδανε. . .

Edited by Latg
  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Κατά τη γνώμη σας οι διαμορφώσεις του + 1,50 μ. μπορούν να γίνουν και σε ακάλυπτους στους οποίους υπάρχει υφιστάμενο κτίριο ή μόνο κατά την ανέγερση? Εγώ θεωρώ πως ναι, υπάρχει κάτι που να το απαγορεύει?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.