Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακά πιστοποιητικά από το... ίντερνετ


georgeele

Recommended Posts

Ενεργειακό πιστοποιητικό μέσω ίντερνετ και με πολύ μικρότερο κόστος από το σημερινό, σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, έπειτα κι από την ανάλυση των στοιχείων για τις περίπου 200.000 ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Το αίτημα αυτό έχει υποβάλει και η ΠΟΜΙΔΑ η οποία θεωρεί δίκαιη την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων είναι παλιά και με χαμηλή ενεργειακή απόδοση. Αλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στα 10 κτίρια που επιθεωρήθηκαν πήραν εξαιρετικά χαμηλό βαθμό, δηλαδή εντάχθηκαν σε χαμηλή ενεργειακή βαθμίδα.

 

Ως εκ τούτου ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι το πιστοποιητικό μπορεί να εκδίδεται ηλεκτρονικά για όλα τα παλαιά κτίρια που μισθώνονται και ανάλογα με την ηλικία τους να μπαίνουν σε κλίμακες. Αν ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση του κτιρίου του τότε μπορεί να ζητήσει την επιθεώρηση από τον μηχανικό ώστε να ανεβάσει και την αξία του.

 

Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά το κόστος για την έκδοση πιστοποιητικού, αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει κάνει μειώσεις. Ετσι,

 

- Για κτίρια εκτός κατοικίας 2,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 10.000 ευρώ.

 

- Για κτίρια κατοικιών 2 ευρώ ανά τ.μ. με ανώτατο όριο 5.000 ευρώ.

 

Το νομοσχέδιο θεσπίζει επίσης ανώτατες τιμές και για τις επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, οι οποίες είναι 250 ευρώ για συστήματα με ισχύ έως 200 κιλοβάτ, 400 ευρώ από 201 έως 400 κιλοβάτ και 800 ευρώ από 401 κιλοβάτ και πάνω, ενώ προσδιορίζει ότι όλα αυτά τα συστήματα θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί ώς την 31.12.2015. Οι ιδιοκτήτες που δεν θα συμμορφωθούν απειλούνται με πρόστιμα.

 

http://www.ered.gr

 

 

 

Συνάδελφοι τι γίνεται??!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 207
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το καθε λαμογιο που αν γινει σωστα η ενεργειακη με οργανα θα του βγει το κτιριο του 2000+ καμια κατηγορια Δ και ακτω στα σιγουρα ας ΜΗΝ ΜΙΛΑ !!!

 

αντε θεωρουμε οτι οι πυλωτες ειναι με μονωση...τα δωματα το ιδιο......οτι υπαρχει στις σωληνωσεις της θερμανσης μονωση......οτι....οτι...οτι.......

 

αντε γιατι αρκετα με τους ΓΥΠΕΣ.......τρωνε τοσα χρονια απο τις σαρκες μας και εχουμε και το ΤΕΕ να κανει τον κινεζο......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και μετα απο αυτη την ωραια ειδηση, το Ελληνικο κρατος θα πρωτοπορησει ακομα περισσοτερο, κανοντας τις πρωτες on-line χειρουργικες επεμβασεις, στα θετικα

μειωμενο κοστος, καθολου ταλαιπωρια, σπιτικη ατμοσφαιρα...καθως επισης κ το μεγιστο προσον οτι θα μαθετε μονοι σας να εκτελειτε την επεμβαση σας χωρις φακελακι !!

 

Αυτα ειναι σε λιγακι δεν θα χρειαζεται κανεις επαγγελματιας, μπραβο στο ελληνικο κρατος που παντα βρισκει τροπους να βοηθαει τους παραγωγικους τομεις :shock: :shock: :shock:

Link to comment
Share on other sites

Τι σου είναι η τεχνολογία....

Μπορείς να διαχειριστείς τα οικονομικά σου, να υποβάλεις φορολογικές δηλώσεις, να παραγγέλνεις εξοπλισμό για το σπίτι και πάσης φύσεως, να κατατάσεις ενεργειακά το σπίτι σου και φυσικά να βρεις την γυναίκα ή τον άντρα της ζωής σου...Σε πιο kinky καταστάσεις μπορείς να κάνεις και σεξ....Ολα ξεκούραστα....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι σου είναι η τεχνολογία....

να βρεις την γυναίκα της ζωής σου...Σε πιο kinky καταστάσεις μπορείς να κάνεις και σεξ....Ολα ξεκούραστα....

 

σεξ ξεκουραστο? παει χαλασε και αυτο τοχα σαν δικαιολογια να αδυνατιζω :mrgreen:

 

της ζωης σου? μεγαλες κουβεντες απο μεγαλους αντρες 8-)

Link to comment
Share on other sites

Οσο ποιοτικό σεξ μπορείς να κάνεις έτσι, ή να βρεις γυναίκα, την ίδια ποιότητα θα έχεις και στο ΠΕΑ....Ετσι για να τα συνδυάσουμε.... :smile: :-)

Link to comment
Share on other sites

ναι πες και οτι η γυναικα την ζωη την εχεις βρει γιατι αυτη σε γεννησε και αν σε αφησει η γυναικα σου να ξανακοιμηθεις μαζι της ειναι σαν να σου πληρωσει ο προεδρος της ΠΟΜΙΔΑ εχτρα τις αποτυπωσεις για το πεα

Link to comment
Share on other sites

Το επόμενο βήμα θα είναι ο ενδιαφερόμενος για ΠΕΑ να αναρτά αγγελία στο ίντερνετ και οι μηχανικοί να κάνουν προσφορές.

Η χαμηλότερη προσφορά κερδίζει (το αντίστροφο από το ebay).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος αναστάτωσης.

τα παπαγαλάκια απλά κάνουν την δουλειά τους.

ωστόσο

αν εμείς συνεχίζουμε να χαϊδεύουμε το τεε και αυτό συνεχίζει να παίζει τις κουμπάρες,

στο τέλος με 20ε όχι πιστοποιητικά, οικοδομικές άδειες θα βγάζουμε...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.