Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά προστίμου αν η δήλωση είναι σε προσωρινή υπαγωγή!!!


Recommended Posts

έκανα λάθος απο αποτύπωση, 3843 και εμβαδόν υπογείου χώρου όπου έλαβε κύρια χρήση δηλώθηκε ως 28,63τμ αντί 29,98, εν συνεχεία δηλώθηκε μετατροπή προστίμου με 4014 καθότι σύμφερε διότι ήταν παλιά οικοδομή προ 1978 και ξαναδηλώθηκαν όμως τα μέτρα όπως έγραφε η πρώτη ρύθμιση = 28,63.

 

Τώρα τι με συμβουλεύετε να κάνω?

 

Η διαφορά όντως είναι μικρή όμως αν κάνω διόρθωση τετραγωνικών μέτρων και προσθέσω την διαφορά 1,35τμ μήπως μου ζητήσει να ξαναπληρώσω 500 εφόσον η δήλωση βρίσκεται σε προσωρινή υπαγωγή και το πρόστιμο έχει πληρωθεί εφ άπαξ με έκπτωση 20% ?

 

Σας παρακαλώ απαντήστε μου διότι είναι δικό μου φταίξιμο και πραγματικά δεν θέλω να την πληρώσω εγώ με τόση αναδουλειά που υπάρχει...

 

Arche

Link to comment
Share on other sites

Διόρθωση των μ2, πατάς υποβολή, βγαίνει παράθυρο επιβεβαίωσης όπου φαίνεται το παλιό πρόστιμο και το διορθωμένο, επιβεβαιώνεις => στα οικνμικά στοιχεία υπάρχει νέο pdf πληρωμής με το υπόλοιπο πληρωμής (με έκπτωση κανονικά)...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ... υπήρξε το παράδοξο όμως κατά της υποβολή μιας άλλης δήλωσης ενώ μου έλεγε πρόστιμο 143€ κατά την υποβολή, έπειτα εμφάνισε 500 μήπως υπάρχει μίνιμουμ 500 και επειδή αυτή το αρχικά βεβαιωθέν πρόστιμο περνάει τα 1750 αν συμπληρώσω το "ποσό" δεν θα περάσει τα 48€ που είναι η διαφορά?

Link to comment
Share on other sites

Aυτό συνέβει κατά την αρχική υποβολή όπου βγαίνει η πληρωμή του παραβόλου. Το παράβολο εξαρτάται από τα μ2 και τη χρήση του αυθαιρέτου και είναι ανεξάρτητο του προστίμου. Αν παράβολο > συνολικου προστίμου, δεν υπάρχει επιστροφή (το παράβολο είναι η μιν πληρωμή). Επίσης αν το υπόλοιπο (συνολικό πρόστιμο) - (παράβολο) < 400 € δε δικαιούσε έκπτωση 20%.

 

Η περίπτωσή σου τώρα είναι διαφορετική. Έχει πληρωθεί ήδη το παράβολο (αρχική υποβ) και το υπόλοιπο πρόστιμο (προσωρινή υπαγωγή). Μπορείς να κάνεις όσες διορθώσεις θέλεις...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε περίπτωση που έχει εξοφληθεί το πρόστιμο αλλά υπάρχει διαφορά, προς τα κάτω, λόγω αντιφάσεων των οδηγιών του Τ.Ε.Ε. (πχ. η/υ), ποια είναι η διαδικασία για να πάρει πίσω ο ιδιοκτήτης το μέρος των χρημάτων που δικαιούται;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το ΤΕΕ

 

Επιστροφή υπερβάλλοντος ποσού προστίμου

Στις περιπτώσεις που έχει εκ παραδρομής καταβληθεί από τον πολίτη μεγαλύτερο ποσό προστίμου, θα υπάρξει η δυνατότητα υποβολής σχετικού ηλεκτρονικού αιτήματος για την επιστροφή του υπερβάλλοντος ποσού στο δικαιούχο, με βάση τα δεδομένα που τηρούνται στο σύστημα, εφόσον εμπίπτει στις περιπτώσεις που προβλέπονται στην σχετική νομοθετική ρύθμιση:

Επιστροφή ποσού προστίμου μπορεί να γίνει μόνο μέχρι του πραγματικά καταβληθέντος ποσού μέσα από τη συγκεκριμένη δήλωση.

Η δήλωση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη με πληρότητα σχεδίων και δεν θα επιδέχεται περαιτέρω τροποποιήσεων
.
Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, αναμένουμε την ενεργοποίηση και αυτής της δυνατότητας....

Link to comment
Share on other sites

Έχω δήλωση σε κατάσταση προσωρινής υπαγωγής (προς έκδοση οικοδομικής αδείας) και είχα πληρώσει παράβολο 1000 ευρώ.Στη συνέχεια προέκυψε η ανάγκη συμπλήρωσης τετραγωνικών μέτρων σύμφωνα με τα οποία λογικά το παράβολο είναι 2000 ευρώ.Όταν κάνω υποβολή το σύστημα αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η οριστική υπαγωγή λόγω εκκρεμότητας έκδοσης οικοδομικής άδειας. Ο ποιητής μας λέει ότι το παράβολο (δεν ξέρω για ποιό λόγο, αλλά χαίρομαι πολύ) παραμένει ίδιο ή θα μου το εμφανίσει μόλις εκδοθεί η οικοδομική άδεια?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.