Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταχώρηση λογαριασμού ΔΕΗ προηγούμενου τριμήνου στο βιβλίο


Recommended Posts

Αυτό είναι σίγουρο kostassid, έτσι όπως είναι πλέον τα πράγματα δεν υπάρχουν κ πολλά περιθώρια για λάθη τέτοιου είδους, Μου φτάνει η απογοήτευση που ήδη έχω, ακόμα δεν ξεκίνησα. Τέλος πάντων, θα πάω την Δευτέρα όσο πιο ενημερωμένη μπορώ-προλαβαίνω και αν μου πει κάτι "περίεργο" σε σχέση με όσα λέμε εδώ, θα σας ξαναρωτήσω. Μπορώ ε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάτι που δεν ξεκαθαρίζεται στα προηγούμενα (αυτονόητο όμως)

Στο τέλος του τριμήνου ο ΦΠΑ μπορεί να είναι χρεωστικός (ΦΠΑ εσόδων > ΦΠΑ εξόδων) ή πιστωτικός (ΦΠΑ εσόδων < ΦΠΑ εξόδων.

Αν χρεωστικός πληρώνεις

Αν πιστωτικός μεταφέρεται και συνυπολογίζεται στο επόμενο τρίμηνο.

Link to comment
Share on other sites

και η λογίστρια δεν με ενημέρωσε για αυτές τις δαπάνες, ότι δηλαδή θα μπορούσαν να μπουν (μιλαώ για ενοίκιο - ΟΤΕ ιντερνετ, σταθερο κ κινητο -ΔΕΗ -Κοινοχρ).

 

 

Από που προκύπτει η βεβαιότητα σας σχετικά με την έκπτωση δαπανών της κατοικίας ?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά Σωτήρη, επειδή το είδα ότι το αναφέρεις και σε άλλο topic δεν υπάρχει κάποια διάταξη όπου ανάλογα με τα τετραγωνικά που χρησιμοποιείς ως γραφείο από την οικία σου μπορείς να περνάς και έξοδα ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ως και πετρέλαιο γνωρίζω μερικούς ότι περνάνε.

Μπορείς να μας ενημερώσεις αναφέροντας τι ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

Τέτοια διάταξη δεν υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει και τώρα. Αυτό που ισχύει είναι ότι οι δαπάνες αυτές είναι στην κρίση του φορολογικού ελέγχου για το αν θα αναγνωρισθούν φορλογικά .Στις περισσότερες των περιπτώσεων (από όσες εχω υπόψιν μου ) δεν αναγνωρίζονται .

Link to comment
Share on other sites

Από που προκύπτει η βεβαιότητα σας σχετικά με την έκπτωση δαπανών της κατοικίας ?

 

Δεν υπάρχει βεβαιότητα, ενδεικτικά το ανέφερα, δεν στάθηκα στο ενοίκιο απλά αναφερόμουν σε ό,τι θα μπορούσε να μπει σαν δαπάνη. Από συζητήσεις στο forum που οι συνάδελφοι έλεγαν για λογαριασμούς (νομίζω αναφέρθηκαν και στο ενοίκιο, δεν είμαι όμως βέβαιη) θεώρησα ότι ίσως δικαιολογείται και ένα μέρος του ενοικίου εφόσον έχω πραγματικά γραφείο στο σπίτι. Πάντως η λογίστρια τελικά με ενημέρωσε ότι το ενοίκιο δεν μπορεί να μπει καθόλου. Για τα υπόλοιπα ακόμα δεν γνωρίζω, περιμένω και εγώ να μου πει.

Edited by mechel
Link to comment
Share on other sites

Tι διαφοροποεί τη δαπάνη του ενοίκιου της κατοικίας από άλλες δαπάνες που βαρύνουν τη χρήση της κατοικίας πχ. τα κοινόχρηστα, η δαπάνη του ηλεκτρικού ρύματος .....Απάντηση : απολύτως τίποτε.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, SOTHRIS αλλά πες μου τι διαφοροποιεί το δικό μου γραφείο για το οποίο έχω έδρα την κατοικία μου από το να είχα καθαρά επαγγελματικό χώρο. Δηλ. δεν έχω έξοδα αν το έχω στο σπίτι? Το σπίτι που νοίκιασα το επέλεξα μεγαλύτερο σε μ2 ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα τμήμα του ως γραφείο. Σε αυτό τον χώρο έχω υπολογιστές, εκτυπωτές και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την δουλειά μου. Καταναλώνω επιπλέον ρεύμα το οποίο δεν θα κατανάλωνα εάν δεν είχα το γραφείο μου εδώ. Επίσης χρησιμοποιώ και σταθερό και internet για την δουλειά μου. Δέχομαι λοιπόν να μην μπορεί να επιμεριστούν με ακρίβεια οι δαπάνες τις κατοικίας από τις δαπάνες του γραφείου αλλά θεωρώ και εγώ ότι πρέπει ένα ποσοστό των λογαριασμών να δικαιολογείται ως δαπάνη. Αλλιώς θα καταλήξω να έχω μόνο έσοδα (που δεν φαίνονται στον ορίζοντα...άσχετο :mrgreen: ) και να μην αναγνωρίζονται ποσά τα οποία έχω όντως διαθέσει για δαπάνες του γραφείου. Άρα??

Edited by mechel
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

εγω μέχρι τώρα πέρναγα την ΔΕΗ, Forthnet με ημερομηνία όταν τα πλήρωνα. Είδα εδώ ότι πρέπει να τα περνάω συμφωνα με πότε εκδίδονται.

1. Περνάω τον λογαριασμό ΔΕΗ όταν μου έρθει στο τρίμηνο που εκδώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία έκδοσης (α/α παραστατικού, ημερομηνία έκδοσης), ανεξάρτητα αν τον πληρωσω ή όχι?, επειδη κάποτε θα πληρωθει έτσι κι αλλιώς αφού η ΔΕΗ δεν το χαρίζει και θα το κάνει απαιτητο?

2. ανεξάρτητα αν τελικα πληρωθεί και την επόμενη χρονιά?

3.sos! ισχύει το ίδιο και για την Forthnet? Περνιέται δηλαδή ο λογαριασμός έκδοσης,με ημερομηνία έκδοσης,  ανεξάρτητα αν πληρώθηκε ή όχι?

4. επειδη πλήρωσα ΔΕΗ με ανεξόφλητα πολλά (ακόμα και από πέρυσι) π.χ 300Ε με 270 ανεξόφλητα και 30Ε τρέχον, η λογίστρια μου είπε να βάλω μόνο τον τρέχον αναλυτικά, και τα 270 να τα βάλω απλά χωρίς να ζητώ έκπτωση ΦΠΑ, απλά στην στηλη <<χωρίς δικαιωμα έκπτωσης>>, ώστε τουλάχιστον να περαστει στα έξοδα. Το βλέπετε σωστό?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.