Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή Κεραμοσκεπής


Vicky_giogio

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

εδώ και δύο μήνες βρίσκομαι στη διαδικασία προσθήκης ορόφου και κεραμοσκεπής, την οποία σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ως αποθηκευτικό χώρο. Έχω δύο ερωτήματα:

1. Ο εργολάβος μου πρότεινε δύο τρόπους κατασκευής της σκεπής, τον παραδοσιακό και τον Γερμανικό τύπο (αεριζόμενη στέγη). Από τα λίγα που κατάλαβα, καθ'ότι μη μηχανικός, είναι προτιμότερη η αεριζόμενη. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, μπορείτε να μου δώσετε τη συμβουλή σας?

2. Μπορώ να τοποθετήσω το αντλιοστάσιο εκεί, ή χρειάζομαι ειδική άδεια? Επίσης, η τοποθέτηση παραθύρων απαγορεύεται?

 

ΥΓ. Επειδή θα με ρωτήσετε, δηλώνω ότι έχω επιβλέποντα μηχανικό, ο οποίος είναι πληρωμένος. Ενώ στην αρχή του έργου ήταν διαθέσιμος για επίλυση αποριών - οδηγίες κατασκευής κτλ και έλεγξε τον οπλισμό του σκελετού, στη συνέχεια με παράτησε. Είναι μονίμως απασχολημένος και δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει.

Link to comment
Share on other sites

... μηχανικό, ο οποίος είναι πληρωμένος....

Είναι πληρωμένος για τι είδους εργασίες?

Να σας παραδώσει το σπίτι κομπλέ,

ή να σας παραδώσει κάποιες συμβουλές γενικές?

 

Και αν δεν σας σας ανοίγει τα μάτια ο μηχανικός (που είναι και πληρωμένος απ' ότι λέτε)

γιατί να σας τα ανοίξουμε εμείς?

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ρε παιδιά μια συμβουλή ζήτησα κι εγώ όπως και τόσοι άλλοι ιδιώτες. Νόμιζα ότι σκοπός των θεμάτων ιδιωτών ήταν να παρέχονται συμβουλές (και όχι κατευθύνσεις) για διάφορα θέματα. Σας ευχαριστώ πολύ που σπαταλήσατε έστω και δέκα δευτερόλεπτα έκαστος για να σχολιάσετε το θέμα αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Κυρία . Δεν ζητήσατε συμβουλή . Ζητήσατε άποψη εκ του μακρόθεν και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει . Επίσης είπατε ότι έχετε παράπονα από τον μηχανικό σας , πράγμα γιά το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι , ούτε να παριστάνουμε τους δικαστές .

 

Η μόνη συμβουλή που μπορούμε και επιτρέπεται δεοντολογικά να σας δώσουμε , είναι να ξεκαθαρίσετε την σχέση σας με τον μηχανικό σας .

 

Κάθε τι άλλο θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μας .

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι την παράδοση του έργου από τον επιβλέποντα μηχανικό σας δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε ουδεμία εργασία έξω και πέρα από τα εγκεκριμένα σχέδια και μελέτες της οικοδομικής άδειας. Ο εργολάβος καλά κάνει και προτείνει, λεφτά θέλει. Όμως η σοφίτα που δεν αναφέρεται στην στέγη και μάλιστα εν αγνοία του επιβλέποντα είναι παράνομη.

Παρακαλώ πολύ συνεννοηθείτε με τον μηχανικό σας.

Το θέμα κλειδώνεται για ευνόητους λόγους...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.