Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξετάσεις αδειας ασκησης επαγγελματος ΤΕΕ Οκτωβριος 2012


stvxri

Recommended Posts

Γεια σας.. Εγώ που είχα δώσει εξετάσεις στο Βόλο τέλη Οκτώβρη και τα χαρτιά μου ήρθαν προχθές τη Δευτέρα..άρα περίμενε..σιγά σιγά θα έρθουν και τα δικά σου :smile:

Edited by raniou
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας και απο μένα. Μιας και αναφέρετε παραπάνω ότι δεν πρέπει να γράφεις στο ΤΕΕ αν δεν έχεις εξασφαλισμένη εργασία ήθελα να σας περιγράψω και εγώ την περίπτωση μου.

 

Βρίσκομαι στο Λονδίνο και εργαζομαι. Έχω την ισοτιμία απο το δοαταπ και πριν μερικές μέρες κατέθεσα τα χαρτιά μου να να δωσω τις εξετασεις τον Μάρτιο και να γίνω μέλος του ΤΕΕ. Απο ότι έχω ενημερωθεί απο άτομο που δουλεύει στο ΤΕΕ μπορώ να γίνω μέλος  και να πάρω απαλλαγή απο το ΤΣΜΕΔΕ μιας και είμαι ασφαλισμένος και πληρώνω εισφορές εδώ στην Αγγλία. Αρκεί να καταθέσω στο ΤΣΜΕΔΕ τα απαραίτητα δικαιολογητικά (payslips) και ότι άλλο χρειαστεί.

 

Έχει κάποιος κάποια εμπειρία πάνω σε αυτο;

 

Επίσης έχω φίλους μηχανικούς που εργάζονται εδώ Λονδίνο, είναι μέλη του ΤΕΕ και ενώ πλήρωναν εισφορές τις διέκοψαν με την προοπτική ότι θα καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα πάρουν απαλλαγή.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο απ' τον κλάδο υγείας μπορείς να έχεις απαλλαγή αν γραφτείς! και όντως γιατί να γραφτείς; αφού χωρίς την αντιστοιχία του Δικατσα δεν θα έχεις "φουλ δικαιώματα", εντελώς χωρίς λόγο η κίνησή σου εκτός αν δεν έχεις κάποιο pension scheme από την δουλειά σου

Link to comment
Share on other sites

Εάν για αυτούς που βρίσκονται στο Ελλάντα, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν μέλος ΤΕΕ μία φορά,

για σένα δεν υπάρχει λόγος δέκα φορές...

Link to comment
Share on other sites

Εάν γραφτώ στο ΤΕΕ θα έχω σε 3 χρόνια εργοληπτικό πτυχίο στην Ελλάδα το οποίο το χρειάζομαι γιατί έχουμε οικογενειακή επιχείρηση. Επίσης δεν θα πληρώνω εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ το οποίο το εχω επιβεβαιώσει. Ξάδερφος μου ο οποίος έκανε PHD στο Southampton πλήρωνε εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ μέχρι που το τελείωσε και έπιασε δουλειά. Από τότε έστειλε μια φόρμα στο ΤΣΜΕΔΕ που την πήρε από το HMRC (εφορία Αγγλίας) και τώρα δεν πληρώνει τίποτα παρα μόνο την ετήσια συνδρομή του ΤΕΕ.

 

Τα ένσημα από την Αγγλία τα μεταφέρεις κανονικά στην Ελλάδα εάν επιστρέψεις και μετράνε κανονικά στα συντάξιμα χρόνια σου.

 

Με βάση τα παραπάνω είναι λάθος κίνηση να γίνεις μέλος του ΤΕΕ;

 

Με όλα αυτά που διαβάζω ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ είναι καταστροφή αυτή τη στιγμή εάν είσαι Ελλάδα και δεν έχεις δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω κατι τους συναδελφους που εχουν την αδεια ασκησης. Μετα τις εξετασεις ποσος καιρος χρειαζεται για να μπορεσεις να εχεις καποιου ειδους βεβαιωση και να κανεις και εναρξη στην εφορια? Γνωριζει καποιος αν υπαρχει τροπος να επισπευσω τη διαδικασια και μετα τις εξετασεις για παραδειγμα να εχω κατι προσωρινο για την εναρξη στην εφορια? Δηλαδη χοντρικα απο τις εξετασεις ποσος καιρος απαιτειται για να εχω τη σφραγιδα στα χερια μου? Δε ρωταω απο ανυπομονησια αλλα για σοβαρο λογο. Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Μετά τις εξετάσεις περιμένεις την έγγριση κανά μήνα υπολόγιζε, και στο σχεδόν καπάκι πάς ΤΣΜΕΔΕ και πληρώνεις τις πρώτες εισφορές για να πάρεις ασφαλιστική ενημερότητα...Γιατί στην εφορία θα σου ζητήσουν εκτός από την εγγραφή σου στο ΤΕΕ και την ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ για έναρξη.....Υπολόλιζε σύνολο κάπου στον 1-1,5 μήνα από τι στιγμή που έδωσες τις εξετάσεις...Αλλον τρόπο δεν ξέρω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.