Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με γέμισμα σε παλιά τσιμεντοκονία που σκάφτηκε


dimlillis

Recommended Posts

Σε γενικές γραμμές προτιμώ το κολλητό. Δεν θα έχεις πρόβλημα με τις κόλλες αν ασταρώσεις σωστά.

Τις σωληνώσεις θα πρόσεχα περισσότερο... Παραμένουν και δεν τις αλλάζεις απότι κατάλαβα, απλά την τσακίσατε.

Μα ούτε ένα σπιράλ δεν έχουν εξωτερικά? Αν δεν έχουν τίποτα, θα τους έβαζα τουλάχιστον ένα μονωτικό τύπου αρμαφλέξ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην χτυπημένη σωλήνα όπως λες jbosdas θα βάλω μόνωση τύπου armaflex και ίσως περάσω και τις κολλήσεις με μια αυτοβουλκανιζόμενη ταινία που για ακόμα πιο μονωμένο περιβάλλον.

 

Μου είχε επισημάνει ο Terry παραπάνω ότι η πρόταση του υδραυλικού με την οποία θα έθαβα σε άμμο τις σωληνώσεις και μετά θα έριχνα το τσιμεντοαμμοκονίαμα είναι σχετικά παρωχημένη . Επειδή αυτή η λύση έχει το πλεονέκτημα του ότι δεν θάβονται τελεσίδικα ΚΥΡΙΩΣ οι σωλήνες του καλοριφερ που με ενδιαφέρουν ,αλλά έχουν και περιθώρια να παίρνουν τις συστολοδιαστολές ποιό είναι το μειονέκτημα του να καλύψω πρώτα με άμμο (παρεπιπτόντως τι θα ήταν καλύτερα?άμμος τσιμέντου..άμμος ποταμίσια ή πχ ελαφρόπετρα? ) και από πάνω το τσιμεντοκονίαμα που θα έχει παρασκευασθεί με τη βοήθεια ελβετικού πρόσμικτου.

 

Απλά σκέφτομαι ότι στην περίπτωση που το δάπεδο δεν κολληθεί αλλά μπει πλωτό..και έχοντας και τις σωλήνες μέσα στην άμμο και όχι στο τσιμεντοκονίαμα..αν κάποτε χρειαστεί σπάω το τσιμέντο που θα ρίξω από πάνω και θα έχω εύκολη και σχετικά ανώδυνη επισκεψιμότητα των σωλήνων..Για πείτε ρε παιδιά τη γνώμη σας!

 

Ρε παιδιά αν ξέρει κάποιος επίσης ας με βοηθήσει στο πόση περίπου είναι η πυκνότητα τσιμεντοαμμοκονιάμματος 1:3 !

Link to comment
Share on other sites

καλά το πας!!!

 

και καλύτερα πλωτό (εφόσον μπορούνε να βγούνε μετά απο χρόνια διότι ορισμένα δεν βγαίνουν, πιτσικάρουν!!!)

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά αν ξέρει κάποιος επίσης ας με βοηθήσει στο πόση περίπου είναι η πυκνότητα τσιμεντοαμμοκονιάμματος 1:3 !

 

 

Τι σε νοιαζει? Μηπως προσθεσεις βαρος στην κατασκευη? :smile:

Υπολογιζε περιπου 1600κιλα/κ.μ. (εξαρταται και απο τι αδρανη θα βαλλεις)

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

:smile: Όχι ρε Terry!!Δεν είναι το βάρος...απλά για να υπολογίσω τα σακιά τσιμέντου και άμμου που χρειάζεται να πάρω!!

 

Συνολικά είναι να καλύψω 0,4m3 όγκου σε χαντάκια. Έστω ότι καλύπτω το κάτω τμήμα που είναι οι σωλήνες με άμμο .Μου μένουν 0,25m3 .

 

Άρα 0,25 m3 x 1600 kg/m3 = 400 kg τσιμεντοαμμοκονίαμα που θα φτιαχτεί με νερό στο οποίο θα έχει αραιωθεί το πρόσμικτο το ελβετικό που μου'πε ο Terry . Αν η αναλογία είναι 1:3 σημαίνει ότι στα 400kg χοντρικά τσιμεντοκονιάμματος θα χρειαστώ 100 kg άμμο και 300 kg τσιμέντο .Πως τα βλέπετε τα νούμερα κοντά στην πραγματικότητα??

 

Συμφωνείτε λοιπόν, έχοντας κατά νου τον παράγοντα επισκεψιμότητα , να θάψω τις σωλήνες στην άμμο και μετά να ρίξω το τσιμεντοκονίαμα?

 

Terry καθότι παρωχημένη η αντιμετώπιση έχει κάποιο μειονέκτημα που δεν βλέπω??

 

Τι άμμο να ζητήσω??..τσιμέντου ή ποταμίσια? ή δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία..

Link to comment
Share on other sites

Χοντρικα θες 2κιλα υλικα για καθε λιτρο (1λιτρο = 0,001κ.μ.). Κανε τον υπολογισμο.

 

Αυτο που σου ειπα το μαστορας το εκαναν παλιοτερα.

Αλλα ανακατευαν τσιμεντο με αμμο.

Το εστρωναν ξηρο και τα καταβραχαν.

Δεν ξερω τι μειωνεκτημα εχει. το μονο που φοβαμαι ειναι η συμπυκνωση.

 

Στις σωληνες του καλοριφερ εχεις παντου αρμαφλεξ?

 

1:3 σημαίνει ότι στα 400kg χοντρικά τσιμεντοκονιάμματος θα χρειαστώ 100 kg άμμο και 300 kg τσιμέντο

 

Ρε συ, θα μας τρελανεις?

100κιλα τσιμεντο και 300κιλα αμμο. Οχι το αντιθετο.

 

Αμμο να παρεις νταμαρισια.

Και η ποταμισια καλη ειναι αλλα ακριβη.

 

Κάναμε λοιπόν μια δοκιμή . Ρίξαμε ένα αραιωμένο διάλυμμα μιας ρητίνης και πραγματικά διείσδυσε το υλικό μέχρι το ελαφρομπετό, δηλαδή θεωρητικά θα μπορούσα να βελτιώσω το ήδη υπάρχον κονίαμα σε βάθος 3-4 cm τουλάχιστον...

 

Τι τσιμεντοκονια ηταν αυτη? Σουρωτηρι?

Οργανικο και να διεισδυει 3-4εκ?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

:mrgreen: 300 κιλά τσιμέντο και 100 κιλά άμμο ! Τρελάθηκε ο Terry !! Δικαίως !!Ευτυχώς που το'γραψα και ευτυχώς που μου απάντησες!!

 

2 kg υλικά ανα λίτρο : περίπου 0.5kg τσιμέντο ανά lt και 1.5kg άμμο ,δλδ τελικά 250lt x 0.5kg = 125 κιλά τσιμέντο και 375 κιλά άμμο νταμαρίσια.

 

Να υποθέσω ότι ο ορισμός άμμος τσιμέντου είναι μάλλον άκυρος..και ουσιαστικά αν δεν είναι θαλάσσης και ποταμίσια..προφανώς είναι νταμαρίσια?

 

Οι σωλήνες του καλοριφερ είναι χαλκοσωλήνες μονωμένες με την μόνωση που φαίνεται στη φωτογραφία με την τσακισμένη σωλήνα..αρμαφλεξ θα βάλω σε αυτήν που δυστυχώς κολλήθηκε.

 

Σκέφτομαι να μην ανακατέψω με τσιμέντο την άμμο, να την ρίξω ώστε να καλύψω σωλήνες..να την καταβρέξω να κάτσει..και μετά να απλώσω με βούρτσα μια λεπτή στρώση (περίπου 3mm ) από το αριάνι πρόσφυσης που θα έχω φτιάξει με το πρόσμικτο στα πλαϊνά του χαντακιού της παλιάς τσιμεντοκονίας..προφανώς και πάνω από την άμμο και να γεμίσω εν τέλει με το φοβερό τσιμεντοκονίαμα.

 

Πως σας φαίνεται!!???

 

Terry αυτό με την συμπύκνωση,αν θες μου το εξηγείς ως κίνδυνο..αν δεν έχει τσιμέντο η άμμος,παίζει ως κίνδυνος η συμπύκνωση?

 

Ενας φίλος που τέλειωσε μια οικοδομή μου λέει ότι του έχει περισέψει ένα υλικό μονωτικό που θα μπορούσα να το βάλω πάνω από την άμμο..αύριο θα το δω και θα σας πω..για να μου πείτε :smile: ..αν έχει νόημα και αν αντί να λύσει θέματα μηπως δημιουργήσει..

 

υ.γ.Terry πραγματικά έκανε δουλειά αυτό το οργανικό..αραιωμένο βέβαια αρκετά..αν σε ενδιαφέρει να σου πω ακριβως τι υλικό ήταν και πως κάναμε τη δοκιμή..μου το λες με πμ

Edited by dimlillis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

έχω στο Σχηματάρι σπίτι συγγενή (διπλοκατοικία όπου ο πάνω όροφος ο δικός του έγινε το 1993 με άδεια προσθήκης, ενώ το παλιό ήταν του 1985). Το σπίτι δεν χρησιμοποιούνταν σχεδόν ποτε. Τώρα έχει απίστευτα φουσκωμένο δάπεδο από πλακάκια, τα περισσότερα έχουν σπάσει και μετά από αυτοψία τελικά δεν έχουν φουσκώσει τα πλακάκια αλλά όλο το υπόστρωμα. Μάλιστα αυτό αποτελείται από π.χ 4cm αφρομπετό πάνω στην πλάκα και μετά, 6cm πιθανόν αφρό μπετό με πάρα πολύ τσιμέντο που είναι θεόβαρο και πολύ σκληρό. Δεν σπάει με τίποτα. Αυτό έχει ρωγμές που ξεκινούν από το πλακάκι που έχει και αυτό ρωγμή,  και φθάνουν ώς την πλάκα που δεν έχει πρόβλημα αυτή.Μάλιστα τα πλακάκια παρόλο που είναι τόσα; έτη αν τα βγάλεις δεν έχουν κόλλα πάνω τους, αλλά όλη είναι στο υπόστρωμα. Επίσης το πρώτο υπόστρωμα το σκληρό, με το αφρομπετό δεν έχουν κολλήσει καθόλου μεταξύ τους.

0. Γιατί εγινε?

1. Πιό σωστό , ώστε να γίνει σωστή δουλειά είναι να ξηλωθούν τα πάντα? που αυτό μάλλον θα κάνει

2. τι να κάνει πλέον εξάρχης για να έχει το καφάλι του ήσυχο. Αλλοι υποστηρίζουν τσιμέντο με άμμο μπετού και θαλάσσης σε αναλογία 3/1 (δηλαδή παραπάνω μπετού), και αυτό τελική επιφάνεια ώστε να κολληθούν. Λένε ότι δουλεύει καλύτερα. Από βάρος?

3. Περλομπετό με 6 ή 7 τσιμέντα ανά κυβικό και αυτό να είναι η τελική στρώση? είναι καλό κρατά σίγουρα στο μέλλον?

4. κάτι άλλο, ή κάτι να προσεχθεί π.χ στο στοκάρισμα κάποιος αρμός ή κάποιο πρόσθετο για σιγουριά σε οπ[οιοδήποτε στάδιο?

.

Link to comment
Share on other sites

1. Πιό σωστό , ώστε να γίνει σωστή δουλειά είναι να ξηλωθούν τα πάντα? NAI

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.