Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, απάτη ή πραγματικότητα;


111

Recommended Posts

χμμμ... Μπορεί να σφάλω εγώ τελικά. Θα το ξανακοιτάξω το θέμα πιο διεξοδικά. Κρίμα και πάνω που είπα ότι μπορώ να βοηθήσω κάπως τους πολέμιους της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

....Είχαν έναν συγκεκριμένο όγκο που εκτόπιζε έναν συγκεκριμένο όγκο νερού και αυτή την στιγμή λιώνουν. Ουσιαστικά δεν αλλάζει η ισορροπία του συστήματος γιατί δεν επιδρά καμία εξωτερική δύναμη σε αυτό...

...

Το 1/3 του όγκου του πάγου που είναι στην θάλασσα θα προστεθεί στον όγκο νερού της θάλασσας.

Το σύνολο του πάγου που είναι σε στεριά (πχ Γροιλανδία τεράστιοι όγκου) αν ποτέ λιώσουν θα προστεθούν στην θάλασσα.

Το ίδιο φυσικά και της ανταρκτικής που είναι γη εάν και εφόσον φυσικά.

Ένας άλλος παράγοντας που αυξάνει την στάθμη του ύδατος σε συνδυασμό με το λιώσιμο των πάγων είναι η διαστολή του ύδατος από την αύξηση της θερμοκρασίας.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είναι ο Αρχιμήδης...

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%B4%CE%B7%CF%82

 

και η φωτογραφία είναι από την ανταρκτική (σήμερα στο stern) όπου Βρετανοί και Αμερικάνοι ψάχνουν τα αίτια της αυξήσεως και όχι της μειώσεως των πάγων λόγω της αλλαγής του κλίματος των τελευταίων 20 ετών.

 

Στο βάθος το βουνό Barre και κάπου κοντά και το ερευνητικό κέντρο Rothera

post-31607-0-80921300-1353018530_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/7552782/Arctic-ice-increased-during-freezing-winter.html

 

Το δικό μου συμπέρασμα διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο είναι πως για άλλη μια φορά η θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής μπάζει από παντού...τα φαινόμενα απατούν, οι εξιδανικεύσεις σε μπανιέρες δεν έχουν καμία σχέση με το τι γίνεται στην πραγματικότητα και ακόμα, δεν έχουμε πλήρη γνώση του πως δουλεύουν τα πάντα γύρω μας και πως αλληλεπιδρούν...μέχρι τότε ας είμαστε λίγο υποψιασμένοι για το αν η θεωρία βολεύει κάποιους για να βγάλουν πολλά περισσότερα $... Πέρα από αυτό όμως, πρέπει να συζητήσουμε και το αν επιτρέπεται τέτοιες ανυπόστατες και ανακριβείς (ας πούμε μέχρι στιγμής για να μην στενοχωρήσω κανέναν) θεωρίες μπορούν να οδηγούν τις κυβερνήσεις σε μέτρα τέτοιας σκληρότητας και φασιστικού ελέγχου, ειδικά μέρες που είναι ...

Link to comment
Share on other sites

Vicky Pope, a scientist with the Met Office, said: "The reality is that greenhouse gases are making the world warmer, but it is a mistake to see short-term changes in weather, currents or Arctic ice cover as evidence of this".

 

Το κλείσιμο του άρθρου που ανέβασες. Μην ξεχνάς ότι με το λιώσιμο των πάγων επί συναπτά έτη επηρεάστηκε η πορεία του ρεύματος του Κόλπου το οποίο εξασφάλιζε ήπιους χειμώνες σε χώρες που θα έπρεπε να υποφέρουν από παγετούς. Η Μ. Βρετανία λοιπόν είχε βαρείς χειμώνες τελευταία λόγω της αλλαγής της πορείας του ενώ το γεγονός ότι πλέον το ρεύμα δεν φτάνει τόσο βόρεια να επηρέασε και το λιώσιμο των πάγων.

Προσωπικά πάντως θα με βόλευε να είχα τα χρήματα για να ενταχθώ στο "εξοικονομώ κατ' οίκον" και να αναβαθμίσω το σπίτι σε ενεργειακή κλάση Α. Ξέρεις πόσα χρήματα θα εξοικονομούσα από τα καύσιμα; Με την κρίση να μεσουρανεί είτε υπήρχε η θεωρία της κλιματικής αλλαγής είτε όχι πάλι θα βρίσκονταν κάποιος να "τιμωρήσει" την αλόγιστη σπατάλη. :)

 

*Οι υποθέσεις είναι δικές μου. Οι ειδικοί σίγουρα θα ξέρουν να μας πουν περισσότερα μόλις μελετήσουν το φαινόμενο γιατί αυτό που καταγράφει το άρθρο είναι μια παρατήρηση και μόνο.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

cna, η Βρετανία είχε βαρύτατους (εξαιρετικά δρυμείς) χειμώνες για 200 χρόνια, μεταξύ 14ου και 16ου αιώνα. Ο Τάμεσης στην περιοχή του Λονδίνου είχε τόσο παχύ παγοκάλυμμα, που τα φορτωμένα κάρα κυκλοφορούσαν άνετα επάνω του.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους συνέβη κάτι τέτοιο. Αντίθετα η αλλαγή της πορείας του ρεύματος του Κόλπου είναι καταγεγραμμένη και εξηγεί την αλλαγή στην δριμύτητα του βρετανικού χειμώνα. Έτσι όπως το βλέπω εγώ το ζήτημα φαίνεται ότι η φύση έχει αρκετούς τρόπους για να αντισταθμίσει τις επιβαρύνσεις που δέχεται. Το θέμα είναι μέχρι πότε θα είναι ικανή να συνεχίσει. Μιας και είμαστε όλοι πολιτικοί μηχανικοί είναι κάπως σαν τη στιγμή που ένα κτίριο δέχεται σεισμική δράση. Στην αρχή απορροφά ικανοποιητικά την ενέργεια, μετά και όσο αυξάνει η ένταση σπάει ένα δοκάρι με αποτέλεσμα να συνεχίσει να στέκεται όρθιο το κτίριο, έστω και πληγωμένο. Μόλις όμως καταρρεύσουν 1-2 κολώνες τότε πέφτει σαν χάρτινος πύργος.

Link to comment
Share on other sites

Vicky Pope, a scientist with the Met Office, said: "The reality is that greenhouse gases are making the world warmer, but it is a mistake to see short-term changes in weather, currents or Arctic ice cover as evidence of this".

 

η φράση αυτή δεν αμφισβητεί τίποτα από όσα έχω γράψει...το φαινόμενο του θερμοκηπίου πράγματι επηρεάζει μακροχρόνια τον κόσμο ζεσταίνοντάς τον. Αυτό το ξέρουμε. Δεν αναφέρει την ανθρώπινη παρέμβαση αλλά γενικότερα το φαινόμενο. Χωρίς θερμοκήπιο δεν θα υπήρχε ζωή στο πλανήτη. Αντίθετα σημειώνει πως τα δεδομένα διαψεύδουν τους υποστηρικτές της θεωρίας και τις προβλέψεις τους για άμεσες και καταστροφικές αλλαγές.

Link to comment
Share on other sites

Ναι χωρίς θερμοκήπιο δεν θα υπήρχε ζωή αλλά δοκίμασε να μπεις σε ένα κακώς αεριζόμενο θερμοκήπιο στις 15:00 κατακαλόκαιρο να δεις εάν μπορείς να αντέξεις πάνω από 15 λεπτά την θερμοκρασία που αγγίζει τους 50 βαθμούς. Όπως έχω ξαναπεί: η καταστροφή του κλίματος δεν συνεπάγεται την εξαφάνιση κάθε είδους ζωής από τον πλανήτη. Το θέμα είναι ποια είδη θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Όπως μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα που η πανίδα θα περιοριστεί στις κατσαρίδες και τους σκορπιούς.

Link to comment
Share on other sites

αν κάποιος πάει να εξαφανίσει το ανθρώπινο είδος αυτός είναι ο ίδιος ο άνθρωπος αλλά όχι με τον τρόπο που σου έχει αποτυπωθεί στο μυαλό. Όχι με το νοικοκυριό της κυρά Κούλας, το παλιό ψυγείο και με την παλιά κουζίνα της. Δεν θα γίνει ούτε ολοκαυτώμα, ούτε θα πνιγούμε, ούτε θα καούμε από τον ήλιο. Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια χρόνια ζωής του πλανήτη θα είχαν γίνει όλα αυτά καθώς υπήρξαν ξανά τέτοιες προϋποθέσεις από έντονες μεταβολές του κλιματος. Εκτός και αν είμαστε εμείς τόσο γκαντέμηδες. Δεν έγινε τίποτα όμως και ούτε θα γίνει γιατί όσο και να το ψάχνουν μερικοί η φύση έχει "αντισώματα" που δεν τα φανταζόμαστε και βρίσκει την ισορροπία της. Παράλληλα όμως, οι δυνατοί θα καταπιέζουν τους αδύνατους σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό σου απέδειξα με το άρθρο που παρέθεσα. Όλα αυτά τα Λιακοπούλια καταστροφολογικά είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και θα έπρεπε όσοι διαδίδουν τέτοιες "εκτιμήσεις" κάνοντας πλάτες στους εντολείς τους για τη λήψη απάνθρωπων μέτρων να καταδικάζονται με την χλεύη πρώτα από την κοινότητα μας και ύστερα από την κοινωνία. Εννοείται ότι δεν μιλάμε για τη μόλυνση των οικοσυστημάτων τοπικά και του περιβάλλοντος σε δεδομένες ευπαθείς περιοχές, αλλά για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή!

 

Arctic Ice free προέβλεπαν κάποτε για το 2013... +3 μέτρα έλεγαν η στάθμη της θάλασσας στο δελτίο ειδήσεων του αντ1 πριν καμιά 10αριά χρόνια. Κάποιοι τρομοκρατούν και κάποιοι άλλοι δουλεύουν πάνω στην τρομοκρατία κόβοντας και μοιράζοντας δικαιώματα CO2 για το κέρδος ... και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία πάει περίπατο! Τι να λέμε άλλο; Δεδομένα δεν υπάρχουν ... οι προβλέψεις μέρα με τη μέρα διαψεύδονται οπότε ας ξεφουσκώσει επιτέλους και αυτή η φούσκα που το μόνο που έχει καταφέρει είναι να βάλει τη θηλιά στο λαιμό του καθενός μας.

Edited by 111
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.