Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός Pgen


nik

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συναδελφε επιασες παραδειγμα του 2014 και με ρωτας 3 χρονια μετα???  :shock:  :mrgreen:

Νέος συνάδελφος με μηδενική εμπειρία και ρωτάω τον παλιό και εμπειρο!! :D 

Με ενα ναι ή οχι πάντως θα με κάλυπτες αν σου είναι εύκολο! :D 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Σε περίπτωση πεα που αφορά διαμέρισμα πολυκατοικίας το οποίο για την κάλυψη της θέρμανσης και του Ζ.Ν.Χ. τροφοδοτείται από κεντρικό λέβητα, για τον υπολογισμό της Pgen πρέπει στον τύπο 4.1. της τοτεε 20701-1/2017 να προστεθεί και το θερμικό φορτίο για Ζ.Ν.Χ.

 

Για τον υπολογισμό του θερμικού φορτίου για Ζ.Ν.Χ. χρησιμοποιώ τους τύπους 4.15 και 4.16 σε συνδυασμό με τον πίνακα 2.5 της ίδιας τοτεε. Όπως το Α θα αφορά τις εξωτερικές επιφάνειες όλου του κτιρίου θα πρέπει αντίστοιχα και το θερμικό φορτίο Ζ.Ν.Χ. να αναφέρεται σε όλο το κτίριο?

 

Εάν είναι σωστός ο παραπάνω συλλογισμός-ερώτηση τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα υπνοδωμάτια έχει η πολυκατοικία έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σωστά ο πίνακας 2.5 στους υπολογισμούς μας. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Εάν είναι σωστός ο παραπάνω συλλογισμός-ερώτηση τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα υπνοδωμάτια έχει η πολυκατοικία έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σωστά ο πίνακας 2.5 στους υπολογισμούς μας. Σωστά?

Αν είναι δοχεία 3πλής ενέργειας, πάς στη ταράτσα και βλέπεις πόσα δοχεία υπαρχουν και την χωρητικότητα που εχουν και απο εκεί βγάζεις το θερμικό φορτίο.

Αν είναι δοχεία 2πλής ενέργειας (λέβητας + αντίσταση) (μου έχει τύχει) ... τότε cazzi amari :smile:

Πρέπει να γνωρίζεις (πώς ? :sad: αν δεν σου πεί ο διαχειρηστής) τη χωρητικότητα που εχουν σε κάθε διαμέρισμα και βγάζεις το θερμικό φορτίο.

 

Πονεμένη ιστορία αυτό το ζνχ !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Δεν ξέρω πόσους από εσάς βρίσκει ο Αύγουστος ακόμα να δουλεύετε... Ελπίζω όχι πολλούς!

Χίλια συγγνώμη που ξεθάβω ένα αρχαίο θέμα... Προσπαθώ να τελειώσω ένα ΠΕΑ για ένα διαμέρισμα Α' ορόφου σε τριωροφη πολυκατοικία, η οποία έχει συνολικά 6 διαμερίσματα. Προσπερνώντας το γεγονός ότι ο καυστηρατζής έχει γράψει στο ΦΣ απλά 40000, και στην παρένθεση του τυποποιημένου ΦΣ γράφει kW αλλά για να λέει χιλιάδες υποθέτω εννοεί kcal/h, υπολογίζω την pgen και μου βγαινει 83kW. Άρα, αν έχω pm = 46,5κW (ΑΝ είναι όντως θερμίδες - έχει κλείσει η εταιρεία οπότε δεν μπορώ καν να ρωτήσω), έχω σημαντική ΥΠΟδιαστασιολόγηση. Πήρα λοιπόν τον ιδιοκτήτη και μου είπε «Ααα, ξέχασα να σου πω, το ξέρω ότι σου βγαίνει μικρός ο λέβητας γιατί στα διαμερίσματα του πάνω ορόφου δεν μπαίνουν οι σωλήνες και ούτε στο 1 διαμέρισμα του ισογείου». Πρέπει λοιπόν να ξαναυπολογίσω την pgen μετρώντας στο Α μόνο τα κελύφη των διαμερισμάτων που και κοινόχρηστων χώρων που θερμαίνονται από τον λέβητα; Ή απλά να βάλω 1 στον συντελεστή και να τελειώνω; Είναι για ΕΚΟ ΙΙ οπότε είναι σημαντικό να βγει σωστή η ενέργεια που καταναλώνεται.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! 

Edited by uptight
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.