Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μία γενική κατηγοριοποίηση της παγκόσμιας αγορά του Gps..


Recommended Posts

λες και καίγεται ο τεχνικός κόσμος για συγκριτικό τεστ ανάμεσα στα high end μοντέλα των εταιρειών

εδώ ρε παιδιά δυσκολευόμαστε να αποκτήσουμε ένα "απλό" τα high end μας μάραναν :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Mα φιλε Αντωνη τι να τον κανω τον αντιπροσωπο οταν πρεπει να ριξω δυο τρεις στασεις με το gps μεσα στο δασικο περιβαλλον η μεσα στην πολη και το ροβερ αδυνατει. Θελω να κανω τι δουλεια μου σε δυσκολο περιβαλλον και τελος μπορεις να το προσφερειες η οχι. Απλα πραγματα, καλη και η υποστηριξη αλλα αν ο δεκτης δεν ανταποκρινεται στο πεδιο βραστα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως έχουμε χάσει λίγο την ουσία. Τι νομίζετε πως είναι ο δέκτης. Μαγικό ραβδί;

Αν θέλεις να δουλέψεις σε πυκνό αστικό περιβάλλον, ή μέσα σε δάσος, τότε κακώς ψάχνεις για GPS. Χρειάζεσαι Γεωδαιτικό Σταθμό.

Όλα τα εργαλεία δεν κάνουν για όλες τις δουλειές. Έιναι σα να αγοράζεις τρακτέρ για το χωράφι σου αλλά να απαιτείς να τρέχει και σε αγώνες WRC. Απλώς δε γίνεται.

Η αρχή λειτουργίας του GPS είναι μία. Σήμα από δορυφόρους.

Επιπλέον χρειάζεσαι καλή Γεωμετρία στην κατανομή τους και όσο το δυνατόν χαμηλότερο Multipaph. Μην ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό. Ένας Μηχανικός πρέπει να έχει εξοπλισμό για όλες τις συνθήκες. Αν κάποιος σας είπε πως αγοράζοντας GPS θα καλύψετε όλες σας τις ανάγκες, σας είπε ψέματα.

 

Τέλος JOHNYMAL και mintzax μου κάνει φοβερή εντύπωση η άποψη σας. Δηλαδή εσείς όταν αγοράζετε εξοπλισμό δεν έχετε καμία επαφή με την εταιρία που σαν τον προμήθευσε; Τα γνωρίζετε όλα και δε χρειάζεστε καμία βοήθεια; Δεν έχετε ποτέ αντιμετωπίσει πρόβλημα στο πεδίο που να χρειαστεί να καλέσετε την υποστήριξη; Τέλος, ότι μηχάνημα έχετε αγοράσει δεν έχει πάθει ποτέ καμία βλάβη;

 

Απαξιώνοντας τις εταιρίες από τις οποίες αγοράζετε εξοπλισμό, απαξιώνετε και τη δική σας επαγγελματική κατηγορία. Βλέπεις δε διαφέρουμε και πολύ. Κι εσείς κάτι πουλάτε στους πελάτες σας.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δική σας άποψη, οι πελάτες σας θα έπρεπε να σκέφτονται ως εξής:

Τι να τον κάνω μωρέ τον Μηχανικό με τον ακριβό εξοπλισμό. Εγώ τέσσερις γωνίες του χωραφιού μου θέλω να μετρήσω. Θα πάρω τον κουμπάρο μου, που τέλειωσε Γυμνάσιο, και πήρε μια φοβερή μετροταινία απ' το eBay που μετράει τέλεια.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή η τελευταία παρατήρηση του anton...το καθε εργαλείο είναι πάντα καταληλο για την εργασια που το θελουμε..επισης πολύ σωστές οι απόψεις για το service και την υποστηριξη μετα..

και για να μην θεωρηθεί διαφημιση απλά τονίζω ότι δεν είμαι κάτοχος gps leica αλλά γεωδαιτικου σταθμού leica....

 

δεν εχει νοημα να ψαχνουμε το τελειοτερο gps έχει νόημα να ψαχνουμε το μηχανημα που κανει την κάθε εργασια που θελουμε να κανουμε..

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τον Αντώνη....

 

συνάδελφοι μήπως έχουμε ξεχάσει τι είναι το GPS?

 

Αντώνη +1 από μένα..

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς συνάδελφοι η απαξίωση μας είναι δεδομένη και λογικό είναι να επεκτείνεται και στα μηχανήματα και τις εταιρίες που τα εκπροσωπούν.

Και ναι οι πελάτες έτσι ακριβώς σκέφτονται Αντώνη (τουλάχιστον σε επίπεδο απλού τοπογραφικού). Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις το καλύτερο, τους ενδιαφέρει να κάνουν όσο πιο γρήγορα και φτηνά τη δουλειά τους. Είναι το επίπεδο τέτοιο (είδικά στην επαρχία) που δεν βγάζεις άκρη.

Πάντως το support σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο σε μια εταιρία αφού η πλειονότητα των χρηστών GPS-GNSS δεν ξέρουν-δεν θέλουν να μάθουν περι αυτού. Τους νοιάζει να πάρουν τηλ. όταν το μηχάνημα βγάζει "κατι περίεργα μηνύματα" και να τους εξυπηρετήσει ο πωλητής τους. Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω δεί απο συναδέλφους.

Εγω απο την άλλη που το "ψάχνω" το θέμα και λόγω ειδικότητας σχεδόν ποτέ δεν έχω χρειαστεί support. Αλλά πόσοι έχουν ενδιαφέρον να μάθουν, ένα 10%? και ούτε πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε σ' αυτήν την απαξίωση.

Πρέπει να παλεύουμε καθημερινα να αποδεικύουμε (δυστυχώς) πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Πως κάποιοι είναι καλύτεροι και ειδικότεροι.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει η νοοτροπία του"όλοι τα ίδια σκ@@ά είναι" και "αφού κάηκα εγώ, να καεί κι ο διπλανός μου". Πρέπει να αντισταθούμε σ' αυτό.

Στην πολιτισμένη Ευρώπη (και δε μιλάω μόνο για την πλούσια Ευρώπη, υπάρχουν κι άλλες πολιτισμένες χώρες) δεν υπάρχει το δίλημα αν η Mercentes είναι καλύτερη από την KIA (αναφέρομαι σε αυτοκίνητα για να μην αρχίσει πάλι καμία διαμάχη στο χώρο μας).

Τα διλήματα είναι πιο ειλικρινή.

Θέλω τον κορυφαίο εξοπλισμό ή όχι;

Μπορώ να τον αποκτήσω ή όχι; και αυτό μεταφράζεται σε "δε μπορώ να πάρω Mercedes θα πάρω ΚΙΑ αλλά ξέρω τι αγοράζω" και ΟΧΙ "μεγάλε πήρα ένα ΚΙΑ που είναι πολύ καλύτερο απ' τη Mercedes γιατί τσουλάει, έχει τέσσερις ρόδες και τιμόνι και άρα είναι ίδιο αλλά πολύ φθηνότερο. Οπότε μην πάρεις κι εσύ Mercedes γιατί όλα τα αυτοκίνητα ίδια είναι".

Πόσα λογικά σφάλματα περιέχει η προηγούμενη φράση που άπειρες φορές έχετε ακούσει κι εσείς από τους πελάτες σας αλλά κι εμείς από τους δικούς μας;

Εγώ εχω κουραστεί να προσπαθώ να αποδείξω το αυτονόητο αλλά δεν το βάζω κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Τα διλήματα είναι πιο ειλικρινή.

Θέλω τον κορυφαίο εξοπλισμό ή όχι;

 

αντώνη δεν είναι αυτά τα διλήμματα (όλοι ξέρουν ποιο είναι καλύτερο mercedes ή kia)

 

με αφορμή το σχόλιο του johnymal το ζήτημα είναι :

αν είσαι σουμάχερ και με το kia, αν δεν έχεις λεφτά για κάτι καλύτερο, θα κάνεις δουλειά

από την άλλη αν είσαι ατζαμής-άσχετος τι να σου κάνει και η mercedes

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

αντώνη δεν είναι αυτά τα διλήμματα (όλοι ξέρουν ποιο είναι καλύτερο mercedes ή kia)

 

Όλοι; Είσαι σίγουρος;

 

αν είσαι σουμάχερ και με το kia, αν δεν έχεις λεφτά για κάτι καλύτερο, θα κάνεις δουλειά

από την άλλη αν είσαι ατζαμής-άσχετος τι να σου κάνει και η mercedes

Αν είσαι Σουμάχερ δε θα πάρεις KIA. Αν τύχει να το οδηγήσεις, σίγουρα θα το πας καλύτερα από έναν άσχετο. Αλλά πολύ σύντομα θα θελήσεις να γυρίσεις στην F1 σου :smile:

Αν απ' την άλλη είσαι ατζαμής και δε γνωρίζεις πως να ελέγξεις και να αξιολογήσεις τη δουλειά σου, τότε είναι που χρειάζεσαι την αξιοπιστία. Τουλάχιστον θα σου καλύψει κάποια κενά και θα μειώσει τις πιθανότητες σφάλματος.

Edited by anton_a
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ ,αν δεν έχει γνώσεις (ατσαμής) και δεν θέλει να αποκτήσει , τότε η τεχνολογία θα σε πάει πιο σίγουρα στο λάθος καθώς θα είναι εφισυχασμένος από την αξιοπιστία της Δηλαδή αν ο ατσαμής οδηγήσει μερσεντές τότε αργά η γρήγορα θα οδηγηθεί σε ατύχημα αν δεν μάθει να οδηγεί ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο και εξατλεί τα όρια κίνησης του , χωρίς γνώση ασφαλούς οδήγησης

Είναι ένα φαινόμενο που ειδικά στην δουλειά μας το ζω καθημερινά , ευτυχώς σε εξαιρέσεις αφού οι περισσότεροι συνάδελφοι διαθέτουν πολύ καλές γνώσεις , ειδικά οι νεοι

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.