Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου


Recommended Posts

Τι σχέδια χρειάζονται να κάνω για να νομιμοποιήσω με άδεια αυθαίρετο?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

"Για τη νομιμοποίηση τα στατικά ελέγχονται με τους κανονισμούς που ίσχυαν κατά την κατασκευή τους, αλλά τυχόν ενίσχυση γίνεται σύμφωνα με τους σημερινούς κανονισμούς.

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: τοπογραφικό, αποτύπωση του υπάρχοντος, φωτογραφίες, δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το χρόνο κατασκευής του. "

 

αυτά και ότι άλλο σου ζητήσει η πολεοδομία σου.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Έχω αυθαίρετη κατοικία και πλησίον της,εντός απόστασης Δ υπάρχει αποθήκη (λέβητας).η αποθήκη δεν <<νομιμοποιείται>>,αλλά <<τακτοποιείται>>,ενώ η κατοικία δηλώνεται προς έκδοση Ο.Α..Για την τακτοποίηση της αποθήκης.Η αμοιβή καθορίζεται α΄και β΄ φάση Ν4014/11,αποτύπωση αρχιτεκτονικών και στατικών.Η αμοιβή αυτή ,εφόσον πάρει Α/Α ΕΡΓΟΥ από το ΤΕΕ περνάει στο σύστημα των αυθαιρέτων.Η αμοιβή της <<νομιμοποίησης>> με ποιο τρόπο θα πληρωθεί?Θα εκδοθεί άλλος Α/Α έργου μέσω ΤΕΕ και θα ελεγχθεί φορολογικά από την πολεοδομία του έργου?

Link to comment
Share on other sites

Για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, όταν ο ιδιοκτήτης είναι στο εξωτερικό, πώς γίνεται με την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν1599/86 και την εξουσιοδότηση? Πώς γίνεται με την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

α)Σχετικά με τα ιδιωτικά συμφωνητικά, τι τελικά θα πρέπει να κάνουμε?Τα κρατάμε στο γραφείο μας μέχρι νεοτέρας εντολής εκ των άνοθεν?Η προθεσμία για υποβολή στις ΔΟΥ ήταν μέχρι τέλος του χρόνου και πήρε κάποια παράτα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, νομίζω? Το ΤΕΕ έβγαλε οδηγίες-ασάφειες περί "καθορισμού της δομής και του ελάχιστου περιεχομένου της έγγραφης συμφωνίας..... του Ν3919/11". Έχει δώσει κανείς συνάδελφος κάποια τέτοια έγγραφη συμφωνία στο ΤΕΕ, για να διαφωτίσει και μας τους υπόλοιπους?

β) Πληρώνουμε τις αμοιβές με το ΦΠΑ και το ΤΕΕ κανονικά όπως πριν στην Εθνική?

 

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Προξενείο.

 

Και τι θα υπογράψει αν δεν ξέρει ελληνικά?

Κανονικά χρειάζεται επίσημη μετάφραση και τα προξενεία μας δεν υπάρχουν έξω σε κάθε πόλη και χωριό, οπότε θα πρέπει να οργανώσει ταξίδι να πάει μέχρι το προξενείο χάνοντας την δουλειά του και να είναι τυχερός να μην πέσει σε καμιά στάση εργασίας ή σε κανένα ανάποδο βολεμένο με περίεργες ερωτήσεις για το γέννος της μάνας του, γιατί τα πράγματα εκεί είναι χειρότερα από ότι εδώ με το κράτος μας.

Οπότε του μένει του ανθρώπου να μάθει γρήγορα ελληνικά για να μπορεί να μας βρίζει άνετα και τα υπουργεία μας και τα προξενεία μας. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Υπέθεσα πως ο πελάτης είναι Έλληνας αλλά και πάλι δεν γλιτώνει το ταξιδάκι στο προξενείο....

Αν είναι αλλοδαπός, τότε πρέπει κάποιος έμπιστός του να του μετα;φράσει την ΥΔ και να τον βοηθήσει να την συμπληρώσει και μετά να πάει στο προξενείο για επικύρωση!!!! (Θα κουφαθεί ο Γερμανός)

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση όπου σε μονοκατοικια έχει ξεμπαζωθεί το υπόγειο και τελικά υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος λόγω ξεμπαζώματος, μπορεί να νομιμοποιηθεί με το αρθρο 26 του 4014?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.