Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση ΝΟΜΙΜΟΥ Κτηρίου - γίνεται; Μπορεί να υπαχθεί στον Ν.4014/11 κτίσμα με άδεια νομιμοποίησης που εκκρεμούν ανεξόφλητα πρόστιμα;


Recommended Posts

Ανεξάρτητα από την συγκεκριμένη δήλωση του συστηματος, η αναφορά μου, αν δεις και στο αρχικό μου μήνυμα #31, ήταν συμπληρωματική,

στις περιπτώσεις που μια ΥΔΟΜ καλείται να διαγράψει το πρόστιμο και ζητάει της Παναγιάς τα μάτια.

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι ενταξει ευχαριστω...

Παντως ξερεις, η καθε υπηρεσια κανει αυτο που νομιζει...Το εγγραφο αυτο που ανεβασες για το Κιλκις, ενταξει μπορει να βοηθησει αλλα δεν σημαινει οτι ειναι νομος για αυτους - ισως να βολευει εσενα και καλα θα κανεις να πατησεις, αλλα τοτε αυτοι θα σου μια βγαλουν εγκυκλιο της Κατω Βρυσουλας που θα ειναι αλλιως....

Edited by thankafe
Link to comment
Share on other sites

Καμία αντίρρηση, αλλά είναι έγγραφο της ΔΟΚΚ, και υποχρεώνονται να το λάβουν υπόψη, γιατι δημιουργεί ένα δεδικασμένο.

Στην τελική, ας κάνει και η κάθε ΥΔΟΜ ερώτημα στην ΔΟΚΚ, την ίδια απάντηση θα πάρουν.

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

Thankafe καλά έκανες και σφύριξες φάουλ. Ξεφύγαμε λίγο. Λες και κερδίσαμε όλα τα άλλα, συζητάμε τι έλεγχο θα κάνει η Υ.Δ. Ίσως το θέμα αφορά άλλο topic.

Το έγγραφο πάντως που ανέβασε ο soundholics εμένα μου είναι χρήσιμο και το αγνοούσα.

Ας λύσουμε τώρα το βασικό μας πρόβλημα πρώτα, πώς θα "γυρίσουμε" την δήλωση και πώς κάμψουμε τον διαχειριστή του ηλεκτρονικού συστήματος να μην απορρίπτει την υπαγωγή στα προ 28/7/2011 νομιμοποιηθέντα κτίσματα (μέχρι να απαντήσει το ΥΠΕΚΑ).

Link to comment
Share on other sites

Εύνοστε, δεν παρακαλούθησα από την αρχή το θέμα και το σκεπτικό σου. Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως η αίτηση απορρίφθηκε από τον διαχειριστή του συστήματος πάντως. Πιο λογικό μου ακούγεται να ¨κόβονταν¨ η αίτηση στο δειγματοληπτικό έλεγχο από την ΥΔΟΜ παρά από το ΤΕΕ.....

 

Σε λίγες μέρες βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα. Αν και την ¨διαβούλευση¨ δεν την έχω και σε μεγάλη υπόληψη, καλό θα είναι να τεθεί το θέμα κι εκεί. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε.

Link to comment
Share on other sites

yannisk72, κι όμως συνέβει. Κι εγώ θεωρούσα πως το ΤΕΕ δεν θα κάνει έλεγχο της δήλωσης (παρά μόνο έλεγχο πληρότητας, όπως νομίζω πως ωφείλει). Έτσι κι αλλιώς για οποιονδήποτε έλεγχο (σαν διοικητική ενέργεια) νομίζω πως αρμόδια είναι η Υ.Δ. Τι δουλειά έχει το ΤΕΕ να ελέγξει στοιχεία της δήλωσης; Η ένσταση που έκανα προς ΤΕΕ & ΥΠΕΚΑ έιναι και για αυτόν τον λόγο. Ότι δηλαδή δεν έχει εξουσιοδοτηθεί το ΤΕΕ για έλεγχο, παρά μόνο για την ηλεκτρονική διαχείριση του συστήματος.

Τι θα γίνει δηλαδή αν ανεβάσεις ο.ά. με άλλο όνομα από αυτόν που υποβάλλει την δήλωση (π.χ. ο.ά. στο όνομα ενοικιαστή); Θα απορριφθεί λόγω διαφοράς ονόματος; Θα ελέγξει ένα ένα τα στοιχεία της ο.ά. (θέση, μέγεθος) και θα βγάλει ασφαλές συμπέρασμα;

Στην δήλωση που μου απέρριψε, ήδη μου επισημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι άλλος από τον κύριο της ο.ά., χωρίς βέβαια να δείχνει αυτό σαν αιτία απόρριψης. (η ο.ά. νομ/σης εκδόθηκε το 2008 στο όνομα του ενοικιαστή)

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ, εδώ έχουν υποβληθεί δηλώσεις για περιοχές που απαγορεύεται η τακτοποίηση και δεν .... κουνήθηκε κανείς, και τους πείραξε η παλαιά άδεια νομιμοποίησης........ Θα μας τρελάνει ο Πρόεδρος!!χαχαχ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για το θέμα με τα νομιμοποιημένα προ 28/7/2011 σας παραθέτω και εγώ το αίτημα μου προς το υπουργείο και το τεε.

 

Καλά αποτελέσματα..

 

ΑΙΤΗΜΑ - ΕΡΩΤΗΜΑ

Του Πολιτικού Μηχανικού Αθανασίου Τσιτσιφλή του Αντωνίου, κατοίκου Λάρισας, οδός Ρούσβελτ 24 (Τηλ. 2410256116, Κιν. 6945433950).

ΠΡΟΣ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γενική Γραμματεία Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος, Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας ∆/νση Ο.Κ.Κ., Μεσογείων και Τρικάλων 36, 11526, Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ

Στο Τ.Ε.Ε., Γενική Διεύθυνση, Δ/νση Επαγγελματικής Δραστηριότητας, Τμήμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Νίκης 4, 10563, Αθήνα.

ΘΕΜΑ

Διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 26 του Ν.4014/2011 ήδη νομιμοποιημένων, προ της 28-7-2011, αυθαίρετων κατασκευών.

Επισυναπτόμενα έγγραφα

  1. Η από 7-12-2012 ένσταση του κ. Κοντού Κωνσταντίνου προς ΤΕΕ/ Διαχείριση συστήματος αυθαιρέτων Ν. 4014/2011.
  2. Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 41922/17-12-2012 έγγραφο του Τ.Ε.Ε. προς το ΥΠΕΚΑ, Γεν. Γρ. Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος, Γενική Δ/νση Πολεοδομίας, Δνση Ο.Κ.Κ.

…………………………

Αξιότιμοι κύριοι,

Με το παρόν έγγραφο και με αφορμή τον Ν.4014/2011 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί για τον ανωτέρω νόμο μέχρι σήμερα καθώς και τα ανωτέρω συνημμένα έγγραφα, επιθυμώ να υποβάλλω ερώτημα για την δυνατότητα υπαγωγής στο άρθρο 26 του Ν.4014/2011 κατασκευών για τις οποίες έχει εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης με το άρθρο 22 του Γ.Ο.Κ., προ της 28-7-2011 και συγκεκριμένα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένω να γίνει η διαγραφή των ανείσπρακτων ποσών προστίμων.

Θα ήθελα να σας τονίσω πως σκοπός του νομοθέτη όσον αφορά τον Ν.4014/2011 ήταν να μην υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός στις προς υπαγωγή αυθαίρετες κατασκευές όποτε και αν αυτές έχουν νομιμοποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα θέλει όλα ανεξαιρέτως τα παλαιά πρόστιμα αυθαιρέτων να διαγράφονται. Όσον αφορά την Ερμηνευτική Εγκύκλιο 7/28-5-2012/Γ4 και την διατύπωση αυτής στην παράγραφο Γ4, σας αναφέρω ότι Νόμος 4014/2011 δεν εξαιρεί σε κανένα σημείο του τις νομιμοποιήσεις που έχουν γίνει προ της 28-7-2011, και σαφέστατα υπερισχύει της ανωτέρω εγκυκλίου.

Παρακάτω, προς διευκόλυνση σας, παραθέτω το κάτωθι ιστορικό το οποίο βάσει των ανωτέρω αναφερομένων χρειάζεται άμεσα επίλυση από εσάς:

«Τον Νοέμβριο του 2009 καταγράφηκε αυθαίρετη κατασκευή από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο, σε ένα ακίνητο το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως. Κατόπιν συντάχθηκε από την αρμόδια υπηρεσία η έκθεση αυτοψίας και καταλογίστηκε το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου. Τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και προθεσμίες, εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 Άδεια Νομιμοποίησης Αυθαιρέτου Κτίσματος σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν.1577/85 και έτσι πλέον η οικοδομή υφίσταται νόμιμα. Ταυτόχρονα έχει ρυθμιστεί το τελικό πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης με τον αρμόδιο Δήμο και το οποίο πληρώνεται εμπροθέσμως με δόσεις, ενώ εκκρεμούν ακόμα αρκετές δόσεις για την πλήρη εξόφληση».

Παρακαλώ πολύ για την άμεση επίλυση του θέματος και την ταυτόχρονη ενημέρωση μου.

Μετά τιμής

Ο Μηχανικός

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

a_than είσαι πρώτος. Ας ακολουθήσουν κι άλλοι μπας και γίνει κάτι. Άντε μην κολώνετε. Μην περιμένετε την τροποποίηση του Νόμου. Την μελετάνε από τον Γενάρη και κοντεύει Πάσχα. Κάντε ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ τώρα :-o

Link to comment
Share on other sites

Επι της διαδικασιας:

 

Εχω την εντυπωση (δεν ειμαι και σιγουρος ομως) πως δεν θα ασχοληθει η ΔΟΚΚ με αιτημα ιδιωτη ας ειναι και μηχανικος.

Πρεπει η τοπικη ΥΔΟΜ να συνταξει ερωτημα με τετοιον τροπο ωστε να ειναι ευρεως χρηστικη η οποια απαντηση της ΔΟΚΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.