Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΠΥ και επίδομα τοκετού


Polant

Recommended Posts

Σου κάλυπτε τα φάρμακα -0 % συμμετοχή και τίποτα άλλο κατά την διάρκεια της κύησης. Στο τέλος σου έδινε το σεβαστό ποσό των 2500 Ε να καλύψεις τα έξοδα των εξετάσεων, επισκέψεων και γέννας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σου κάλυπτε τα φάρμακα -0 % συμμετοχή και τίποτα άλλο κατά την διάρκεια της κύησης. Στο τέλος σου έδινε το σεβαστό ποσό των 2500 Ε να καλύψεις τα έξοδα των εξετάσεων, επισκέψεων και γέννας.

Ευχαριστω. σημερα δεν ισχυουν αυτα, μιας και ειμαστε στον ΕΟΠΠΥ?

Link to comment
Share on other sites

σχετικά με τα φάρμακα η συμμετοχή νομίζω συνεχ'ιζει 0%.Πληρώνουμε τις εξετάσεις σε τιμές δημοσίου με ένα ποσοστό 10 ή 15%(ας με διορθώσουν οι συνάδερφοι-δεν το θυμάμαι καλά), νομίζω πληρώνουμε κανονικά β υπέρηχο, PAP A, αμνιοπαρακέντηση κ.α (κόστος όων πάνω από 700 Ε) και πάμε στο μαιευτήριο που απλά πληρώνουμε το δωμάτιο με τιμή μειωμένη περίπου 800 Ε ποιο κάτω. Εννοείται πως δεν μας συμφέρει πλέον αλλά τι να κάνεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σε όλους και όλες

Αντιμετωπίζω κ'εγώ το ίδιο πρόβλημα, καθώς θα γεννήσω τέλη Μαρτίου και περίμενα να πάρω το επίδομα των 2500 ευρώ, που όμως καταργήθηκε με την είσοδο του ΚΥΤ στον ΕΟΠΥΥ. Είναι σίγουρο ότι δεν το δικαιούμαι, γιατί πήρα τηλέφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα. Επίσης δεν μου δικαιολόγησαν καμία εξέταση και καμία επίσκεψη σε γιατρό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την δικαιολογία ότι θα πάρω το επίδομα των 2500 ευρώ, που τελικά όμως δεν θα πάρω. Το δικαίωμα για το επίδομα το κατοχυρώνουμε μόλις γεννήσουμε, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το πάρουμε, όσες γεννήσουμε μετά την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ.

Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε? Αν σκέφτεστε να γίνει κάτι οργανωμένα, θα ήθελα να λάβω κ'εγώ μέρος.

Πληρώνω 12 χρόνια ΤΣΜΕΔΕ-ΚΥΤ και τώρα που χρειάζομαι τις παροχές που έχω ήδη πληρώσει, δεν πρόκειται να πάρω τίποτα. Ουσιαστικά είμαστε ανασφάλιστοι!

Link to comment
Share on other sites

Η γυναίκα μου γέννησε 15/2/2012 δίδυμα. 16/1/2012 προλάβανε και βγάλανε απόφαση και αντί για 2 Χ 2500 που δίνανε ως τότε, το κάνανε 2500 ανά τοκετό. Έκανα ένσταση μέσω συνηγόρου του πολίτη και μου αναγνωρίσανε κάποια έξτρα έξοδα 870Ε, μετά από πολύ κόπο και βάσανα και μετά από 7 μήνες. Τελικά μάλλον τυχεροί είμασταν, γιατί τώρα από ότι διαβάζω με τον ΕΟΠΠΥ, τα ποσά αυτά έχουν ελαττωθεί πολύ. Το πραγματικό κόστος του τοκετού ήταν πάνω από 7000Ε, χωρίς να κάνουμε τίποτα ιδιαίτερες εξετάσεις κλπ και είχαμε φυσιολογικό τοκετό, παρότι είχαμε δίδυμα. Καλή λευτεριά συναδέρφισες, με το ΤΣΜΕΔΕ δεν βγαίνει άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι άλλο γενικά για τον ΕΟΠΠΥ. Όσο το ΚΥΤ είναι εντός - εκτός ΕΟΠΠΥ, όπως συμβαίνει τώρα, δηλαδή μπαίνει - δεν μπαίνει, ιατρικές επισκέψεις δεν παίρνουμε γιατί δεν είμαστε ακόμα στον ΕΟΠΠΥ, αλλά ούτε και εκτός. Αν συνεχιστεί αυτό, θα απαιτήσω τα 2,15% που πληρώνω αυτούς τους μήνες για το ΚΥΤ να μου επιστραφούν καθώς δεν έχω καμμία κάλυψη. Επίσης, έχω παέι 300Ε ιατρικά έξοδα αρχές Δεκέμβρη και ακόμα δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό μου.

Link to comment
Share on other sites

Παθούσα και εγω αγαπητοί συνάδελφοι! Θα γεννήσω και εγω τέλη Μαρτίου.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί στο site του ΤΣΜΕΔΕ εξακολουθεί να υπάρχει στις "πρόσφατες ανακοινώσεις - νέα" η ανακοίνωση με θέμα : ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ (2500,00 ευρώ ανά Τοκετό, απόφαση Θέμα 18Ο συν.195/16-01-2012 της ΔΕ) η οποία παραπληροφορεί τους ενδιαφερόμενους.

Φυσικά και σε οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας - συλλογή υπογραφών μπορείτε να με υπολογίζετε. Επίσης θεωρώ καλή ιδέα και τον συνήγορο του πολίτη στον οποίο σκοπεύω επίσης να απευθυνθώ.

Link to comment
Share on other sites

Με ποια αιτιολογια θα ζητηθουν (πχ τα 2500) ...επιπλεον χρηματα απο αυτα που δινει ο ΕΟΠΠΥ? Δινει 800 ας πουμε. Απο την στιγμη που ανηκουμε εκει...την πατησαμε. Πηρε κανεις το συνηγορο να ρωτησει?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα πάει πριν ΕΟΠΠΥ. Τώρα δεν γίνεται τίποτα. Το θέμα είναι ότι του χρόνου που θα ενωποιηθούν όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς, όπως λένε, θα πληρώνουμε ΟΛΟΙ τις ίδιες εισφορές? Φίλος μου πληρώνει στο ΙΚΑ 18% και παίρνουμε περίπου τα ίδια μικτά. Εγώ γιατί να έχω το μήνα 20,5% + 58,24? Τι παραπάνω παροχές μου δίνει για να μου κρατάει παραπάνω κρατήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.