Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλληνας Αρχιτέκτονας κέρδισε Διεθνή διαγωνισμό


Γιάννης

Recommended Posts

Διεθνή διάκριση απέσπασε ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης, σε διαγωνισμό του αμερικανικού περιοδικού «Interior Design», ανάμεσα σε εκατοντάδες διαγωνιζόμενους απ' όλο τον κόσμο. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία εσωτερικών χώρων εστιατορίων Casual Dining 2012.

 

Το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή στη Νέα Υόρκη και αφορούσε την αρχιτεκτονική δουλειά και τη διακόσμησή του για το εστιατόριο «Φάρμα Κρεάτων» στην Κομοτηνή. Πρόκειται για σχέδιο που αναδεικνύει μοντέρνα στοιχεία, ενσωματώνοντας εικόνες των ελληνικών παραδοσιακών κρεοπωλείων της δεκαετίας του '50.

 

«Το βραβείο αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση όχι μόνο για τη δουλειά μου, αλλά για την πατρίδα μας, που βιώνει δύσκολες στιγμές» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Κοσμίδης, αρχιτέκτων μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με περαιτέρω σπουδές στο Παρίσι. Το πρώτο του γραφείο άνοιξε το 1994 στην Κομοτηνή, απ' όπου κατάγεται και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη.

 

Μετά τη Νέα Υόρκη, ο κ. Κοσμίδης θα μεταβεί στην Κίνα, όπου επίσης θα τιμηθεί σε ένα ανάλογο διεθνή διαγωνισμό. «Κάθε σχέδιο και έργο αποτελεί κατάθεση ψυχής, σύμφωνα με την αισθητική του κάθε δημιουργού» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμίδης.

 

newego_LARGE_t_1101_54138062.JPG

 

newego_LARGE_t_1101_54138063.JPG

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://www.facebook....763818478 και μια παρουσίαση από το yatzer.com εδώ: http://www.yatzer.co...-Minas-Kosmidis

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr...&pubid=63747882

 

Click here to view the είδηση

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Ο κ. Κοσμίδης έχει χτίσει ένα πολύ καλό όνομα στην περιοχής της Θράκης. Είχα πάρει παλιά ένα τόμο με αξιόλογα έργα της Θράκης και είδα πολλές φορές την υπογραφή του σε πανέμορφα αρχιτεκτονήματα!

Link to comment
Share on other sites

Όντως!

 

Διέκρινα το cafe-bar Baiser στην Ξάνθη που ήταν στα χρόνια μου κλασσικό φοιτητικό στέκι...(στην αρχή σύχναζαν φοιτήτριες αλλά γρήγορα το μάθαν και ...οι φοιτητές...)

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια στον κο Κοσμίδη! Επιτέλους και μια φορά που σχολιάστηκε κάτι ελληνικό.... και δεν είναι το δημοσιονομικό μας χρέος!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.