Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο σε ζώνη παραλίας


deiktis

Recommended Posts

Υπάρχει τρόπος να υπαχθεί στη ρύθμιση αυθαίρετο σε ζώνη παραλίας που υφίσταται προ της χάραξης και προ του νόμου Ν. 1337/83;;

 

Καλησπέρα,

γιατί τέτοια απαξίωση στην ερώτησή μου;; 105 εμφανίσεις και κανένας δεν θέλησε να πει την γνώμη του....

Να ξαναρωτήσω: Αυθαίρετο κατασκευασμένο το 1968 σε ζώνη παραλίας πρίν όμως από την χάραξη εντάσσεται στη ρύθμιση;;

Ευχαριστώ

 

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Επίσης, μην επαναλαμβάνετε την ερώτηση. Δεν έχει νόημα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Εγω βλέπω την ερώτηση απο περιέργεια, είμαι μηχανολόγος στην ειδικότητα και δεν γνωρίζω να σου απαντησω γιατί δεν ασχολούμαστε με τέτοια θέματα

Τώρα γατί δεν απαντάτε οι συνάδελφοι με τις καθ' ύλην αρμόδιες ειδικότητες, νομίζω οτι μάλλον δεν θα τους έχει τύχει τέτοια περίπτωση και οχι οτι θα έχουν κατι προσωπικά μαζί σου.

Εξάλλου οι όποιες ερωτήσεις γίνονται εδω μέσα απο τους ιδιώτες προς τους μηχανικούς, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε.

Αν δεν βρεις ανταπόκριση, μπορείς κάλλιστα να απευθυνθείς σε δικό σου ή γνωστό σου μηχανικό να σε βοηθήσει στο πρόβλημα σου

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

deiktis, αν βρίσκεται εντός ζώνης παραλίας σύμφωνα με το άρθρο 23, παρ.3 του Ν.4014/2011 δεν μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση - η ζώνη παραλίας είναι ρυμοτομούμενο τμήμα.

 

ΑΛΛΑ... σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.2882/2001, οι ζώνες παραλίας που είχαν καθοριστεί πριν την 19/12/1998 θεωρούνται ότι έχουν αρθεί και χρήζουν επανακαθορισμού. Αν, λοιπόν, η χάραξη έγινε πριν την προαναφερθείσα ημερομηνία, αν θέλει ο ιδιοκτήτης να επωμιστεί το κόστος, μπορεί να "τρέξει" τη διαδικασία επανακαθορισμού των γραμμών αιγιαλού και παραλίας και ΑΝ με τη νέα χάραξη το ακίνητο δεν βρίσκεται εντός της ζώνης παραλίας, τότε μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση του Ν.4014.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και τους δυό σας.

Προς dib: Προφανώς και δεν είναι κάποιος υποχρεωμένος να απαντήσει. Προφανώς και θα μπορούσα να απευθυνθώ σε δικό μου ή γνωστό μου μηχανικό. Το έχω κάνει ήδη. Η απάντηση όμως που πήρα δεν ήταν σαφής. Γι΄αυτό υπάρχουν τα Forum. Για να λύνονται απορίες (έστω και ιδιωτών).

Προς vagiotis: Η χάραξη έγινε το 2005. Το αυθαίρετο κτίστηκε το 1968 και βρίσκεται εντός της ζώνης παραλίας σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο.

Το άρθρο της κας Λεμπέση. Στην παράγραφο "4. ΑΙΓΙΑΛΟΣ & ΠΑΡΑΛΙΑ –βλέπε και στις Βασικές Έννοιες" αναφέρει μεταξύ άλλων: "- ΝΔ 439/70 για Δόμηση σε εκτός σχεδίου παραλιακές εκτάσεις: Υποχρεωτική απόσταση από τη γραμμή αιγιαλού. Για κατοικίες είναι 30μ αν δεν υπάρχουν άλλες ειδικές διατάξεις."

Πριν τον νόμο 439/70 δεν υπήρχε (;) ο περιορισμός των 30 μέτρων. Διευκολύνει κάπως αυτό;;;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε deiktis γιατί ασχολείσαι με εξειδικευμένους όρους και πολεοδομικά καθεστώτα και γιατί ασχολείσαι με το τι γράφει η Λεμπέση στη παράγραφο 15273 ή το ΠΔ το ΝσΚ ή το ΣτΕ?

Δεν θεωρείς πιο υπεύθυνο εκ μέρους σου να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σου?

Και αν το έχεις κάνει και δεν έμεινες ικανοποιημένος, σίγουρα υπάρχουν και άλλοι συνάδερφοι με γραφεία κοντά σου.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνοντας να πω ότι αν κάνεις και μια αναζήτηση θα βρεις μερικές δεκάδες σχετικές ερωτήσεις στο φόρουμ για αυθαίρετα στον αιγιαλό και τα σχετικά μ αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.