Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας κι απο μένα. Εχω μια ερώτηση και νομίζω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε. Πρόκειται για έναν αρχιτέκτονα ο οποίος θέλει να ανοιξει ένα εργαστήρι κατασκευής φωτιστικών και επίπλων που θα πουλάει κυρίως μέσω ίντερνετ. Ο χώρος θα διατεθεί δωρεαν απο τον πατέρα του, πρόκειται για ένα διαμέρισμα ισόγειο. Τι χαρτιά θα χρειαστεί; θα χρειαστεί κάποιο χαρτί απο πολεοδομία; απο κάποια άλλη υπηρεσία;

• Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να εξετάσει τα 2 πρώτα βασικα χαρακτηριστικά

1) Πρέπει να δει αν επιτρέπεται η χρήση εργαστηρίων στη περιοχή που βρίσκεται το κτήριο

2) Αν ο κανονισμός του κτηρίου επιτρέπει χρήση εργαστηρίων

3) Αν ναι (στο 1 +2), πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης του διαμερίσματος σε κατάστημα ή χώρο επαγγ. εργαστηρίου

Ερευνήστε τα και τα λέμε

Δημοσιεύτηκε

Αν γινουν αυτά είναι εντάξει; το γεγονος ότι θα κατασκευάζω φωτιστικά πρέπει να εχω καποια πιστοποίηση απο κάποιο υπουργείο; στο οικονομικών μου είπαν ότι δεν τους απασχολεί.

Δημοσιεύτηκε

Αν γινουν αυτά είναι εντάξει; το γεγονος ότι θα κατασκευάζω φωτιστικά πρέπει να εχω καποια πιστοποίηση απο κάποιο υπουργείο; στο οικονομικών μου είπαν ότι δεν τους απασχολεί.

Δημοσιεύτηκε

Το 3) είναι πολύπλοκο-σύνθετο

Θέλει πρωτα άδεια ίδρυσης απο δ/νση ανάπτυξης, στη συνέχεια πας πολεοδομια για αλλαγή χρήσης του διαμερίσαμτος και αφου τα καταφέρεις απο κεί (βγει η οικ. άδεια για επαγγ. εργαστήριο) επιστρέφεις στη δ/νση ανάπτυξης για να πάρεις την άδεα λετουργίας (χρόνος = 3-6 μήνες)

Οπότε, βρείσκεις ενα μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο για τις διαδικασίες της αναπτυξης (ίδρυση + λειτουργία) και ενα πολ. μηχανικό ή αρχιτέκτονα για πολεοδομία (αλλαγή χρήσης) και προχωράς

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.