Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρασία σε τοίχους


mariasereti

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους!!! Το σπιτι μας εχει υγρασια καθως ειναι χτισμενο μεσα στο βουνο-δρομο. Περυσι το καλοκαιρι καναμε ριζικη ανακαινιση-επισκευη με μια γνωστη εταιρεια κατασκευων. Το μεγαλυτερο προβλημα το αντιμετωπιζουμε σε μια ημιυπογεια γκαρσονιερα. Περασανε διπλο χερι τα υλικα για την υγρασια, σκαψανε μεχρι τα θεμελια και ανοιξανε στον εξωτερικο τοιχο του κτιριου τρυπες αρκετα βαθιες προκειμενου να εξατμιζεται....η υγρασια. Μεσα σε δυο μηνες οι τοιχοι και παλι κιτρινισαν, φουσκωσαν κλπ. Ηθελα να ρωτησω το εξης. Αυτος ο χωρος ειναι ενα υποτιθεμενο play room οπου ουσιαστικα το επισκεπτομαστε κυριως τα Σαββατοκυριακα, οποτε δεν εισπνεουμε διαρκως την υγρασια. Ποσο λαθος ειναι να επενδυσω τους τοιχους με πετρα ωστε να μην φαινεται τοσο απαισια η υγρασια; Δημιουργω ζημια; Σας ευχαριστω για το χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω που είναι η μελέτη και οι μετρήσεις που χρειάζονται για την μελέτη? Εκτός απο το αισθητικό κομμάτι υπάρχει θέμα και στατικότητας και υγιεινής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα.Η υγρασία σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα σύνθετο πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι να ψάξεις την εταιρεία, με την εξειδίκευση στην ανοδική υγρασία, για να κάνει την διάγνωση - ανάλυση της υγρασίας στους τοίχους. Ετσι θα έχεις μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

Μην βαζεις την πετρα μονο και μονο για καλυψεις τυχον ασχημη εικονα του τοιχου. Αυριο θα ξανα εχεις τα ιδια. θελει παλι ριζικη αντιμετωπιση. Για μενα πρωτη σου κινησει ειναι να παρει ξανα την εταορια που σου το εφτιαξε να ερθει να σου πει τι πρεπει να γινει και να σου βρει λυσεις.

Link to comment
Share on other sites

σιγά μην ξέρουν !!!!!!!! Εαν μια εταιρία γνωστή την πατήσει την πρώτη φορά δεν ειναι γνωστή είναι wannabe. Αμα βάλεις πέτρα θα περάσεις πολύ ωραία. Δεν θα σου μείνει σίδερο για σίδερο και εσυ θα βλέπεις την πέτρα. Να σου πω τι κάνει μια εταιρία που ξέρει για να ξέρεις.

 

Σκανάρεις μέσα έξω και βλέπεις την πορεία της υγρασίας. Δεν το κάνεις μια φορά αλλά 2 (χωρίς και με βροχή). Αφού πάρεις τις μετρήσεις στήνεις ένα μοντέλο βασισμένο στα υλικό σου για να βρεις την υγρασία κορεσμού. Ξεκινάς απο αυτό με την μικρότερη και μετά γράφεις την πορεία της υγρασίας. Αυτό που ψάχνεις είναι να βρεις πιο είναι κορεσμένο και πού. Εαν είναι ενδιάμεσο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και είναι ακριβό. Εαν είναι εξωτερικό τότε είναι εύκολο. Εαν είναι 2 στα 3 τότε πάλι δύσκολο.

 

Μετά αποφασίζεις για την λύση και τα υλικά. Το να βάλεις 500ασια χέρια και να μην ξέρεις τους λόγους (ή καλύτερα να φαντάζεσαι τους λόγους) απλά κλέβεις τον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

Κυριε Ροδοπουλε

καλες οι λυσεις, δειχνετε τον δρομο που θα επρεπε να κανει καποιος, σε αναλογου ειδους προβλήματα αλλα.... ο καθε καημενος ιδιωτης που εχει το προβλημα ειναι δυσκολο...να σκαναρει για να δει την υγρασια..να κανει μοντελο..και αλλες διαδικασιες ....Απλα θα το κανει καποιος ο οποιος θα δωσει χρηματα και εχει να τα δωσει.Καποιος που ειναι σε πολη και οχι στο χωριο. Καποιος που θελει να λυσει το προβλημα τουοσο το δυνατον "ανωδυνα".

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα χωριού, σκαναρίσματος, κλπ. Την στιγμή που ο φίλος αναφέρει οτι πήγε "γνωστή" εταιρία και δεν το έλυσε του εξηγώ τους λόγους. Ολοι οι ΠΜ έχουν διδαχτεί οικοδομικά υλικά. Εκεί υπάρχουν πίνακες με την υγρασία κορεσμού για το καθένα. Η διαδικασία είναι απλή απο το χαμηλότερο πάς στο υψηλότερο σε υγρασία κορεσμού υλικό. Μετράς με υγρασιόμετρο των 1000Ε κάθε υλικο. Στήνεις το μοντέλο (1 ΕΞΙΣΩΣΗ με τα πάχη και της υγρασίες κορεσμού, εξωτερική υγρασία, θερμοκρασία, σιγά τα ωά) και παίζεις με την εξίσωση για να δεις ποιο υλικό σου κάνει την ζημιά και με ποια σειρά. Και λέω ΠΜ διότι στην Ελλάδα τα συνεργεία δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα! Στην Αμερικη, ΜΒ αυτοί που κάνουν στεγανώσεις πάνε υποχρεωτικά 6 μήνες σε ειδικό σχολείο και τα μαθαίνουν. Η διαδικασία απλή. Κάνουν με ένα τρυπανάκι ενα Φ5 σε διαφορετικά βάθη και μετράνε στην οπή υγρασία και θερμοκρασία. Εξισωσούλα στο smartphone και ένας ακόμα ευτυχισμένος πελάτης. Σε 4 ώρες ξέρεις τα πάντα σε κοιτάει και ο πελάτης και σου λέει ρε συ αυτοί είναι φοβεροί.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ 1-3, Εκδόσεις ΕΜΠ ΑΙΜ. Γ. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ Γ. Ι. ΠΟΥΛΑΚΟΣ

 

όλα είναι εκεί μέσα!!!!

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

....Η διαδικασία απλή. Κάνουν με ένα τρυπανάκι ενα Φ5 σε διαφορετικά βάθη και μετράνε στην οπή υγρασία και θερμοκρασία. Εξισωσούλα στο smartphone και ένας ακόμα ευτυχισμένος πελάτης. Σε 4 ώρες ξέρεις τα πάντα σε κοιτάει και ο πελάτης και σου λέει ρε συ αυτοί είναι φοβεροί.....

Λίγο οφφ τόπικ και πέρα από πλάκα, βάζω το Φ5 τρυπανάκι, βάζεις την εξισωσούλα, έχουμε και οι δυο σμάρτφον και φτιάχνουμε εταιρία διαγνωστικό για τις υγρασίες…

Τα πτυχία τα έχουμε τι άλλο θέλουμε….

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.