Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικού για αγροτεμάχια με οικίσκο γεώτρησης


Recommended Posts

Λογικά μόνο τεχνική έκθεση και φωτογραφίες, όπως είναι στα δικαιολογητικά της κατηγορία 3. Στο τοπογραφικό σου αποτυπώνεις το περίγραμμα του οικίσκου και αναγράφεις εμβαδόν κατά τα γνωστά. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Αν το γήπεδο υδροδοτείται από γεώτρηση εκτός του γηπέδου πρέπει να ανφερεθεί στη δήλωση του ιδιοκτήτη (ή οπουδήποτε αλλού επί του ΤΔ)θεωρείς? Εκεί δηλαδή που δηλώνει και την υπόδειξη ορίων..

Το έχω αναγράψει ήδη στη δήλωση του ιδιοκτήτη (ότι υδροδοτείται από γεώτρηση εκτός βάσει συμβολαίου τάδε..) αλλά μήπως είναι και αχρείαστο?!

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Aν το γήπεδο είναι ποτιστικό και υδροδοτείται από πηγή εκτός γηπέδου θα υπάρχει κάποιο έγγραφο που να δίνει το δικαίωμα χρήσης νερού ή μια συμβολαιογραφική δουλεία χρήσης. Εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να γράψουμε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που το σημείο υδροληψίας δεν βρίσκεται εντός του γηπέδου. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

Σε γήπεδο προς μεταβίβαση (επιφάνειας συνολικά 30τμ) στο οποίο βρίσκεται γεώτρηση και οικίσκος, πρέπει να κάνω δήλωση Ν4495/17 για τον οικίσκο. Όμως το γήπεδο/γεώτρηση/οικίσκος έχει 8 συνιδιοκτήτες.

Για τη τακτοποίηση λοιπόν του οικίσκου χρειάζομαι δήλωση συναίνεσης από όλους ή το 50%? Μπορείτε παρακαλώ να με παραπέμπετε στο αντίστοιχο εδάφιο του νόμου?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Παραπάνω αναφέρεις γήπεδο 30 τμ; Τι είδους γήπεδο είναι αυτό με τόσο μικρή επιφάνεια; Υπάρχει συμβόλαιο ή δια λόγου και σου υπέδειξαν τα όρια;

Στο άρθρο 99 (*)αναφέρεται ότι τη δήλωση υποβάλει ο κύριος του ακινήτου (υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις). Όπου ο νόμος ήθελε να μην απαιτούνται συναινέσεις το αναφέρει. Στην περίπτωσή σου, θα τους βάλεις όλους να υπογράψουν και τα ονόματά τους όλα στη δήλωση με τα αντίστοιχα ποσοστά. Τα στοιχεία τους ΑΦΜ κλπ θα φαίνονται στις υπεύθυνες δηλώσεις που θα σου δώσουν. Η μόνη περίπτωση σε συνιδιοκτησία να μην απαιτείται σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συνιδιοκτητών περιγράφεται στο άρθρο 98 παρ. 4 (**)

(*) α) αίτηση : 
Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης. 
Την αίτηση υποβάλλει : 
αα) ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση. Δικαίωμα υπαγωγής έχουν, επίσης, ο ψιλός κύριος, ο επικαρπωτής, ο εργολάβος για τις περιερχόμενες σε αυτόν συνεπεία εργολαβικού προσυμφώνου ιδιοκτησίες, ο μισθωτής εφόσον έχει το δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας από τη μισθωτική σύμβαση και επί νομικών προσώπων ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτών, καθώς και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης επί του οποίου έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, 

(σχόλιο  εγκ. 2 Ν. 4495)
Ως φερόμενος ιδιοκτήτης νοείται και το πρόσωπο επί του οποίου έχουν επιβληθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων μετά από αυτοψία, κατά τις κείμενες διατάξεις, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη καθώς και του είδους και του ποσοστού εμπραγμάτου δικαιώματος που έχει επί του ακινήτου. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται η συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών για την υπαγωγή και μόνο, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία διαγραφής βεβαιωθέντων προστίμων. 
Όταν η υπαγωγή αφορά σε κατεδάφιση του αυθαιρέτου, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς συναινέσεις. 
Κληρονόμοι ακινήτων µε αυθαιρεσίες καταθέτουν συμπληρωματικά το Ε9 του αποβιώσαντος δικαιοπαρόχου. 

(**)4.   Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, ή σε κτίσμα χωρίς σύσταση οροφοκτησίας εντός σχεδίου πόλεως, ανεξαρτήτως ποσοστού συγκυριότητας, αυθαίρετων κτισμάτων ή νόμιμων κτισμάτων με αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 99 κ.επ. ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους.
 

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παύλο καλημέρα και ευχαριστώ.

Πρόκειται για γήπεδο (εκτός σχεδίου) το οποίο προέκυψε από κατάτμηση το 1986 με σκοπό τη διάνοιξη γεώτρησης. όχι δια λόγου αλλά με συμβολαιογραφική πράξη. Για την ακρίβεια το συμβόλαιο έχει τίτλο 'σύσταση πραγματικής δουλείας άντλησης νερού - πωλητήριο τμήματος αγρού με σκοπό διάνοιξης γεώτρυσης'

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι, κατατμήθηκε επιφάνεια μόλις 30 τμ για να γίνει η γεώτρηση. Γιατί να μην γινόταν στην αρχική έκταση του γηπέδου χωρίς να κατατμηθεί και να συσταθεί δουλεία χρήσης νερού (όπως και τελικά έγινε),

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω καθόλου από νομικά. Το τμήμα αυτό πουλήθηκε σε αρκετούς συγκύριους και οι πωλητές δεν κράτησαν μερίδιο.

*και δεν είναι καν 30τ.μ.,είναι λιγότερο..

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στο φόρουμ.

Επανέρχομαι στο παραπάνω θέμα για να ρωτήσω το εξής. Όσον αφορά τη τακτοποίηση του οικίσκου, θα πρέπει να λάβω 2 δηλώσεις από το κάθε συγκύριο (δήλωση ανάθεσης και ΥΔ όπως απαιτείται σε κάθε τακτοποίηση αυθαιρέτου), σωστά? Όχι δηλαδή απλά δήλωση συναίνεσης..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.