Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση και αναμονές στις κολώνες


mixalhsm

Recommended Posts

Μένω σε ισογεια μονοκατοικια και θελω να κανω θερμομονωση στη ταρατσα.Σκεφτόμουνα για κατι μόνιμο(ή κατι το οποίο θα εχει διαρκεια ζωής τουλαχ. 6-7 χρονια και καλα αποτελεσματα).

 

 

Αυτο που με απασχολει ειναι αν θα πρεπει να κοψω τις αναμονές απο τις κολώνες για να κανω σωστή μονωση.

Αν κόψω τις αναμόνες απο τις κολώνες επηρεαζω τις επιλογες επεκτασημότητα του κτιριου;

Αν δηλ. αργοτερα θελω να σηκώσω αλλους 1ή2 οροφους(αφου εχει προβλευθει και απο πλευρας συντ. δομ. και το κτιριο το "σηκώνει") θα με περιορίσει με καποιο τροπο αυτο;

Link to comment
Share on other sites

γιατι να τις κοψεις?

δεν μπορεις να τις συμπεριλαβεις στη μονωση , στην αναγκη "χτιζοντας" με τσιμεντοσανιδα ενα κουτι να περιβαλει τα σιδερα?

Link to comment
Share on other sites

1) Προστασία στις αναμονές με κάποια ειδική εποξειδική βαφή γιατί αν τις κόψεις μετά θα είναι δύσκολο και με μεγάλο κόστος (όχι ακατόρθωτο) να κάνεις επεκταση καθ΄ύψος.

 

2) Θερμομόνωση και υγρομόνωση σε όλο το εμβαδόν. Οι υποδομές της μόνωσης θα χρησιμοποιηθούν ,αν ειναι δυνατόν, και αργότερα όταν γίνει οικία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται καμία τσιμεντοσανίδα και κανένα κόψιμο.

Ο μηχανικός σου μπορεί να σου προτείνει λύση με την σωστή μόνωση που ψάχνεις χωρίς να πειράξεις και να προσθέσεις τίποτα πλην της μόνωσης.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για την αμμεση ανταποκριση.

Κατι ακόμα...υπαρχει τροπος να κανω σωστη μονώση και να μην κόψω τις αναμονες αλλά.... π.χ. να λυγισουν και να γινουν ενα με το πατωμα (μονωση);

Μπορει να ειναι μεγαλη ηλιθιοτητα αυτο που ρωταω-απλα εκανα μια σκεψη

(για την ώρα με ενοχλουν τα σιδερα στη ταρατσα, για λειτουργικους λογους και θελω να κανω και τη μονωση)

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται να καλουπωθούν και να πέσει μπετό σα συνέχεια της κολώνας και μετά να μονωθεί η γύρω περιοχή? Αν είναι στην άκρη ή στη μέση της οικοδομής η κολώνα,η κατασκευή αυτή θα είναι σαν τμημα στηθαίου.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Το κάθε σύστημα έχει τα δικά του ειδικά τεμάχια για αυτές τις περιπτώσεις.

Εξακολουθείτε να προτείνετε πατέντες και βλέπουμε μετά από λίγο, σαν τον άλλον με το αφρόμπετο και τους 2 εξαεριστήρες.

Είναι το απλούστερο πράγμα στον κόσμο να διαλέξετε το σωστό σύστημα(με αποδείξεις και ονόματα και παρελθοντικό χρόνο εφαρμογής από κάποιον μηχανικό που γνωρίζει,με εξουσιοδοτημένο συνεργείο...) και να τελειώσει έτσι μια δουλεία με συγκεκριμένη εγγύηση.

Το πρώτο πράγμα που θα έκανα εγώ αν ήταν δικιά μου οικία σε αυτήν την περίπτωση,θα ήταν μεμβράνη από συνθετικό καουτσουκ και συμπολυμερή αιθυλενίου-προπυλενίου και ανεστραμμένο δώμα,αλλά τίποτα δεν γίνεται αν δεν πάει κάποιος ειδικός από κοντά ,επι τόπου να τα δει όλα...

Link to comment
Share on other sites

Κατηγορηματικά να μην κόψεις τις αναμονές. Ορθώς σκέφτεσαι. Κανόνισε να τις προστατέψεις και αυτές σαν μέρος του κτιρίου ....

Link to comment
Share on other sites

Σαν συνέχεια του kostassid θα πρότεινα εαν πρόκειται να αφήσεις τις αναμονές για περισσότερο απο 5 χρόνια να τοποθετήσεις ανόδια τύπου clip-on (ανόδια βάσης σύσφιξης) στην βάση απο τα κολωνοσίδερα. Το κόστος τους είναι γελοίο (3 Ε το κομμάτι). Βέβαια στο σημείο επαφής να μην βάλεις εποξειδική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Διαβάζοντας το τελευταίο σχόλιο μου έρχονται στο μυαλό οι σκουριασμένες αναμονές που έχουν μείνει στην ταράτσα του γείτονα μου, περίπου από το '70 -'75. Το σχέδιο είναι να σηκώσει 1-2 ορόφους όταν θα μπορεί... Αλλά θα μπορεί???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.