Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδικαιολόγητα πρόστιμα αυθαιρέτου.


xie xie

Recommended Posts

Γειά σας,

 

Στις 28/09/2011 μου ήρθε από την εφορία πρόστιμο για αυθαίρετο χτίσμα.

Στις 07/03/2012 έγινε δήλωση ένταξης για νομιμοποίηση του συγκεκριμένου αυθαίρετου το οποίο εξόφλησα εφ'απαξ στις 05/05/2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 209 , 21 Σεπτεμβρίου 2011, σελιδα 6232, παρ. 11) εφόσον έχει νομιμοποιηθεί το αυθαίρετο το πρόστιμο πρέπει να διαγραφεί. Συγκεκριμένα αναφέρεται " ανείσπρακτα βεβαιωθέντα ποσά προστίμων ανέγερσης και διατήρησης δυνάμει άλλων διατάξεων διαγράφονται".

Παρ' ολα αυτά μου στέλνουν συνεχώς εξώδικα από την εφορία ότι το πρόστιμο συνεχίζει να υφίσταται και να αυξάνεται κάθε μήνα. Πήγα και ρώτησα στην εφορία και μου είπαν ότι δεν έχουν ιδέα για το θέμα και ότι δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνω για να σταματήσουν να μου εκδίδουν εξώδικα κατάσχεσης. Παντελή άγνοια έχουν και στη πολεοδομία.

Έχετε καμιά ιδέα για το πώς πρέπει να κινηθώ για να σταματήσουν να τρέχουν τα πρόστιμα τα οποία κάθε μήνα μου έρχονται προσαυξημένα?

 

Ευχαριστώ πολύ. Να 'στε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος συνάδελφος να σε συμβουλεύσει, απλά η απορία μου είναι γιατί δεν απευθύνεσαι στον μηχανικό που έκανε την τακτοποίηση;

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για παύση και διαγραφή των προστίμων μετά τη ρύθμιση.

Ρωτήστε το μηχανικό που έκανε τη ρύθμιση και εκείνος θα προσκομίσει στην υπηρεσία ότι χρειάζεται.

Ελπίζω βέβαια η χρονολογία της αυθαιρεσίας (όπως περιγράφεται στην έκθεση αυθαιρέτου της πολεοδομίας) να είναι πριν από τις 27.7.2011

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

..............υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για παύση και διαγραφή των προστίμων και μετά τη ρύθμιση.......

 

Ακριβώς. Αν δεν κάνεις την συκεγκριμένη επιπλέον διαδικασία η πολεοδομία δεν θα ενημερωθεί και δεν θα σταματήσει τα πρόστιμα διατήρησης.

 

Πάντως δεν γνωρίζω εάν το πρόστιμο έχει σταλθεί στην εφορία πως ενημέρωνεται η εφορία για την τακτοποίηση.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν γνωρίζω εάν το πρόστιμο έχει σταλθεί στην εφορία πως ενημέρωνεται η εφορία για την τακτοποίηση.

Με εσωτερικές υπηρεσιακές διαδικασίες υποτίθεται..

Link to comment
Share on other sites

Δες αυτό:

παρ.5δ Αρθ-29 του Ν-4067/12 ΦΕΚ-79/Α/9-4-12,

 

"Για τη διαγραφή των προστίμων υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία συνοδεύεται από:

1) τη βεβαίωση υπαγωγής στις διατάξεις του παρόντος και

2) υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα, των οποίων ζητείται η διαγραφή, αφορούν το ακίνητο, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος.

Η Υπηρεσία Δόμησης εκδίδει πράξη με την οποία ακυρώνει τον οικείο χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου και την αποστέλλει στην αρμόδια φορολογική αρχή, σε περίπτωση που τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί και φορολογικά, προκειμένου η φορολογική αρχή να διαγράψει κάθε σχετική πράξη (ταμειακή βεβαίωση), που έχει ως νόμιμο έρεισμα το χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου.".

Link to comment
Share on other sites

Την παντελή άγνοια της πολεοδομίας δεν μπορώ να καταλάβω. Αφού αυτοί θα εκδώσουν την πράξη και θα την αποστείλουν στην εφορία για την ακύρωση.....

Βέβαια όλα αυτά που σας είπαν οι συνάδελφοι θα έπρεπε να σας τα πει ο μηχανικός που έκανε την διαδικασία εφόσον τον ρωτήσατε βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.