Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο με σύσταση και μόνο με αυθαίρετα κτίσματα


Recommended Posts

Σε οικόπεδο όπου υπάρχει αυθαίρετη οικοδομή ή αυθαίρετα κτίσματα, και έχει γίνει σύσταση, μπορεί να γίνει τακτοποίηση για έναν από τους ενδιαφερόμενους (για κάποια χιλιοστά από το οικόπεδο) και να δοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση? Ή θα πρέπει να τακτοποιηθεί όλο το αυθαίρετο του οικοπεδου? Λογικά αφού υπάρχει σύσταση μπορεί κάθε επί μέπους ιδιοκτησία να τακτοποιηθεί και να μεταβιβαστεί ανεξάρτητα.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οταν υφίσταται σύσταση με συμβολαιογραφική πράξη, αντιμετωπίζεται η καθε σύσταση σαν "αυτοτελές" οικόπεδο. Συνεπώς τακτοποιείς την καθετη, δίχως συναίνεσαι των υπολοίπων καθετων, διχως να τακτοποιήσουν αυτοί κτλ.

 

Το μονο που δεν εχει ξεκαθαριστεί, είναι, στη πε΄ριπτωση τοπογραφικου, εάν απαιτείται η αποτύπωση όλων των κάθετων ή μονο αυτού που τακτοποιείς.

Link to comment
Share on other sites

Το τοπογραφικό για ολόκληρο το οικόπεδο σε κάθε περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

η συναίνεση γενικά είναι πολύ σχετικό θέμα. Πάλι καλό είναι να παίρνεται από τους συνιδιοκτήτες στο οικόπεδο, λόγω του συντελεστή που θα αφαιρεθεί ή έχει ήδη εξαντληθεί, σε περίπτωση που αυτοί θέλουν να χτίσουν. Ή στην κάθετη ο καθένας έχει το συντελεστή του επί τα μέτρα της αποκλειστικής του χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

......... στην κάθετη ο καθένας έχει το συντελεστή του επί τα μέτρα της αποκλειστικής του χρήσης!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, Έστω οικόπεδο 200τμ με σδ 0,8 & επιτρεπόμενη δόμηση 160 τμ. και σύσταση καθέτου και αποκλειστική χρήση (2x) 100 τμ όπου αντιστοιχεί κτίσμα 80τμ για κάθε τμήμα του οικοπέδου. Στο Α τμήμα υπάρχει 80 τμ ισόγειο έστω νόμιμο + 80 στον όροφο αυθαίρετο, ενώ στο Β τμήμα δεν υπάρχει κτίσμα. Ο ιδιοκτήτης του Β μπορεί να χτίσει νόμιμα στο τμήμα του οικοπέδου που του αντιστοιχεί εμβαδό κτίσματος-δόμησης 80τ.μ.? (ενώ έχει ο σ.δ στο οικόπεδο με το αυθαίρετο?)

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Ναι, μπορεί να βγάλει ΟΑ και να χτίσει τα 80 τ.μ. που αναλογούν στην κάθετη ιδιοκτησία του.

 

Αν δεν κάνω λάθος κάπου εδώ το διευκρινίζουν: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=8U6nzG9vZvc%3d&tabid=777&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να βγάλει άδεια κανονικά αλλά επισημαινω ότι όταν θα πας πολεοδομία για να βγάλεις άδεια δόμησης να ξέρεις ότι το τοπογραφικό και το διάγραμμα δόμησης θα πρέπει να δείχνει όλο το οικόπεδο που σημαινει ότι ή θα πρέπει ο άλλος ιδιοκτήτης να έχει τακτοποίηση με 4014 ή άδεια νομιμοποίησης. Αλλιώς θα πρέπει να τον κάρφωσε ιός στην ουσία να του ρίξει πρόστιμο η πολεοδομία και μετά το πληρώσει δεν το πληρώσει δεν σε αφορά μπορείς να βγάλεις κανονικά άδεια. Με τη σύσταση αυτό που κερδίζεις μόνο όταν είναι να πας πολεοδομία για άδεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι συναίνεση κατα τα αλλά όπως τα προανεφερα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.