Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή σκαναρισμένου σχεδίου (raster) σε Dxf (vertex)


Recommended Posts

Κάποια στιγμή είχα βρεί ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για αυτή τη μετατροπή, το οποίο μάλιστα ήταν και freeware. Μετά από ένα format στην ΗΥ, το έχασα και δεν μπορώ να το βρώ (δεν θυμάμαι και το όνομά του).

Έχετε να προτείνετε κάποιο σχετικό πρόγραμμα ??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Σκανάρω παλαιά σχέδια του γραφείου (από τους παλαιούς) που χρειάζονται σε αναθεωρήσεις, προσθήκες κ.λ.π, τα οποία φυσικά είναι στο χέρι, και μετατρέπονται σε dxf

Link to comment
Share on other sites

Κατα την μετατροπή απο raster σε vector να έχετε υπόψιν σας ότι δημιουργούνται σφάλματα που αναλόγως την ακρίβεια που ζητάτε στις εργασίες σας είναι πολύ ή λιγότερο σημαντικά. Ειδικά άν το σκανάρισμα δεν έχει γίνει σωστά τότε τα σφάλματα γίνονται πολύ μεγαλύτερα. Μπορεί να λέει one-touch vectorize το wintopo αλλά δεν αναφέρει τα μειονεκτήματα του αλγόριθμου μετατροπής που χρησιμοποιεί. Αυτά απλά εγκυκλοπαιδικά γιατί καλό θα είναι πριν πατήσουμε το κουμπί στο λογισμικό να γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί και όχι να το εμπιστευόμαστε τυφλά.

 

Και πώς σκανάρεις , ας πούμε , ένα Α2 ;

Υπάρχουν ειδικά σκάνερ μεγάλων διαστάσεων που σκανάρουν και τέτοια μεγέθη. Έχουμε συνηθίσει στα "φτηνιάρικα" desktop Α4 που δίνουν σε τιμές εξευτελιστικές πλέον αλλά πίστεψε με υπάρχουν σκάνερ που κάνουν καταπληκτική δουλειά

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε ο dimmihel υπάρχουν ειδικά σκάνερ για αυτή τη δουλεία. Μπορείς άνετα να βγάλεις φωτοτυπία έγχρωμη ή Α/Μ ακόμα Α1 κ Α0 σε πολύ καλή ποιότητα. Βλέπε δυο Ελληνικές αντιπροσωπίες με τέτοια μηχανήματα. Το μοντέλο ΤΑ CX 8036 στο http://www.fototechnik.gr/copiersgr.php και όλα τα μοντέλα στο http://arvanitis-p.gr/products3.php?sid=6&mid=2 . Είναι πολύ εξυπηρετικά αλλά και οικονομικότερα των Plotter το κακό είναι ότι για να τα αγοράσεις κοστίζουν τις διπλάσιες-τριπλάσιες τιμές δλδ από 8000-16000€ ανάλογα τις απαιτήσεις-αποδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.