Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμιμη χρήση Garage με συμβολαιογραφική περιγραφή αποθήκης.


Recommended Posts

Σε υφιστάμενο κτίσμα του 1982 που η άδειά του πριγράφει δύο θέσεις σταθμεύσεως στον υπόγειο χώρο, η σύσταση τις περιγράφει ως αποθήκη με χιλιοστά, ενώ χρησιμοποιούνται ως θέσεις σταθμευσεως. Ζητείτε βεβαίωση για μεταβίβαση.

Η πρώτη σκέψη είναι ότι, αν θέλουμε να μεταβιβαστούν ως αποθηκη, έχουμε αυθαίρετη αλλαγή χρήσης δεδομένου ότι πολεοδομικά είναι garage και συμβολαιογραφικά είναι αποθήκες.

Όμως αν θέλουμε να μεταβιβαστούν ως θέσεις σταθμεύσεως, όπως είναι και η πραγματική τους χρήση, τι κάνουμε; Αν η βεβαίωση που θα δώσουμε αφορά νόμιμες πολεοδομικά θέσεις σταθμεύσεως, σύμφωνα με την άδεια, πως θα γίνει η αλλαγή στον συμβολαιογράφο από αποθήκη σε garage και μετά η μεταβίβαση;

Καμία γνώμη;

Link to comment
Share on other sites

Εσύ ως μηχανικός δίνεις βεβαίωση ως θέση στάθμευσης, και ο συμβολαιογράφος κάνει τροποποίηση της σύστασης από αποθήκες σε θέσεις στάθμευσης.

Δεν είναι στην υποχρέωση σου να ελέγχεις αν υπάρχει αυτοκίνητο μέσα για να διαπιστώσεις την χρήση του, αρκεί η είσοδος να έχει το άνοιγμα των 2,20μ για γκαραζόπορτα.

Link to comment
Share on other sites

προκειται για νομιμες ΘΣΑ στο υπογειο...δλδ για ανεξαρτητες διηρημένες ιδιοκτησίες με τα αναλογα ποσοστα...

οι οποιες μπορουν να μεταβιβασθουν ελευθερα...

κατα το αρθρ. 5 του 960/79 [Α 194/79], ως ισχύει...

 

Η μη ορθή "περιγραφη" στην συσταση...δεν επηρεαζει την μεταβιβαση...

Δινεις βεβαιωση

 

εντιτ

μπονζουρ διδονη

απολυτα σωστος

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο προβληματισμός ήταν πώς θα γίνει η τροποποίησης της οριζόντιας όταν η βεβαίωση γράφει στάθμευση και η συμβολαιογραφική υφιστάμενη χρήση γράφει αποθήκη, δεδομένου με την βεβαίωσή μας πιστοποιούμαι και την νομιμότητα της υφιστάμενης χρήσης που είναι διαφορετική από αποθήκη. Όμως, μετά από επικοινωνία που είχα με δύο συμβολαιογράφους με ενημέρωσαν ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα και το ξεπερνούν με την βεβαίωση της νομιμότητας για την νέα συμβολαιογραφικά χρήση (εφ΄ όσον αυτή υφίσταται νόμιμα πολεοδομικά). Το πρόβλημα που δημιουργείται όμως είναι ότι για να γίνει η τροποποίηση της συστάσεως απαιτείται η ομόφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών του κτηρίου κι ας ανήκει ο χώρος με χιλιοστά σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, αν στον κανονισμό δεν προβλέπεται το δικαίωμα ανεξάρτητης αλλαγής χρήσης για κάθε οριζόντιας ιδιοκτησία. Και αυτό όπως καταλαβαίνεται, όταν υπάρχουν πολλοί συνιδιοκτήτες, μπορεί να είναι πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

.... Το πρόβλημα που δημιουργείται όμως είναι ότι για να γίνει η τροποποίηση της συστάσεως απαιτείται η ομόφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών του κτηρίου ....

Είναι πρόβλημα αρμοδιότητας να το λύσουν η ιδιοκτησία και ο συμβολαιογράφος, όχι του μηχανικού.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.