Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός Θερμίδων Εγκαταστασης


george92

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και συγνώμη για την ενόχληση.

Είμαι φοιτητής στην Κοζάνη,και το σπίτι που νοικιάζω πρόσφατα εγκατέστησε τηλεθέρμανση(η θέρμανση απ τα εργοστάσια της ΔΕΗ όσοι δεν γνωρίζουν).

Ο ιδιοκτήτης δεν εγκατέστησε ξεχωριστά θερμιδομετρητές άλλα άφησε τους ωρομετρητές που έιχε και έβαλε μόνο 1 θερμιδομετρητή κεντρικο (υπ όψην,απο μία παροχή παίρνουν 4 σπίτια).

Το δικό μου διαμέρισμα λοιπόν είναι το πιο μικρό,με ένα σώμα 160χ60χ10 και μου λέει ότι η πληρωμή θα γίνει βάση των ΩΡΩΝ κατανάλωσης και όχι θερμίδων,αφού δεν υπάρχουν ξεχωριστοί μετρητές σε κάθε διαμέρισμα. και ρωτώ εγώ σαν αρχάριος σ αυτά τα θέματα:

Είναι δυνατόν ένα σπίτι 200τμ (δικό του) και ένα 22τμ(δικό μου με ένα σώμα) να πληρώνουν με μόνο συντελεστή την ώρα(ενώ η δεη χρεώνει θερμίδες)?

Και επειδή φαντάζομαι πως η απάντηση είναι "όχι", ερωτώ άν υπάρχει τρόπος να μάθω τις θερμίδες του σώματος (πανελ) και να πολλαπλασιάσω με τις ώρες ώστε να βρώ συνολικές θερμίδες που κατανάλωσα.

Αυτά είχα να σας πώ,συγνώμη για τον χρόνο σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

qs5wle.jpg[/img]

μέσω αυτης της εικόνας βρήκα ότι το σώμα μου είναι 3585 kcal/h. έτσι έβγαλα πρόχειρα τον τύπο για τον υπολογισμό της ενέργειας σε kw:

 

Kw = 3585(thermides swmatos)*0.001163(kw/kcal)*hour(metavlhth)

αν μπορέσει κάποιος να μου το επιβεβαιώσει παρακαλώ. ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν σωστός είναι ο τύπος. 3585kcal/h = 4,17kw

Για την χρέωση που λες, προφανώς και πρεπει να υπάρχει κατανομή δαπανών όχι μόνο ως προς τις ώρες αλλά και την επιφάνεια του κάθε διαμερίσματος.

Δηλαδή προφανώς και 1 ώρα δική του είναι ίδια με 9 δικές σου.

Έτσι βγαίνει και η κατανομή στις πολυκατοικίες. Βάσει τετραγωνικών, βάσει ορόφου (άλλο καταναλώνει ο α' όροφος και άλλο το ρετιρέ), κλπ.

Είναι τα λεγόμενα χιλιοστά του διαμερίσματος. Αυτά θεωρητικά, τα βγάζει ο μηχανικός που έκανε την αρχική μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω πως έχει κάνει και ποτέ μελέτη για το σπίτι...είναι ιδιόκτητο στην ουσία το οίκισμα,ισόγειο είμαστε εγώ και η μητέρα του και αυτός είναι από πάνω,2 όροφο το δικό του.α επίσης ισόγειο αλλα λίγο πιο χαμηλά απο μένα είναι και ο ανιψιός του. είναι λίγο περίεργη η κατασκευή γιατί είναι σε ανηφόρα το οίκισμα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πήγα τον βρήκα και μιλήσαμε. πρότεινα να πολαπλασιάσουμε τις ώρες που έχω στον ωρομετρητή μου επι την ισχύ του σώματος μου (4,17KW) άλλα δεν δέχτηκε γιατί λέει ότι παίζουν ρόλο και απώλειες και τέτοια. Εν πάσει περιπτώσει,άκρη δεν έβγαλα. Για μηχανικό σχέδιο ούτε λόγος όπως και για θερμιδομετρητή αφού όπως λέει μετά απο μένα δεν θα το ξανανοικιάσει (λόγω εφορίας,υψηλή φορολογία) οπότε δεν ξέρω τι να κάνω...πάντως να πληρώσω τα 250Ε όταν ο συνολικός λογαριασμός είναι 850Ε μου φαίνονται πάρα πολλά εφόσον έχω μόνο 1 σώμα μπροστά στα 30π.χ. που έχει στο σύνολο η οικοδομή...καμιά ιδέα για μια πρόχειρη κατανομή των δαπανών...ας είναι και προσεγγιστικά δεν με πειράζει να δωσω λίγα παραπάνω,απλά όχι και τόσα που μου ζητάει...

Link to comment
Share on other sites

Ότι και να σου πούμε αν δεν δέχεται συζήτηση, σε βλέπω ή να πληρώνεις ότι θέλει ή να αλλάζεις σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

κοιτα σπιτι κατα πασα πιθανοτητα θ αλλαξω ετσι κι αλλιως απλα τωρα δεν εχω την οικονομικη ικανοητα. απλά ψάχνω εναν τυπο εστω προχειρο για να βγαλω ενα κατα προσεγγιση ποσό. σκεφτηκα μια λυση αλλα δεν ξερω αν στεκει εστω και στο ελαχιστο.

σκεφτηκα να βαλω την αποδοση του σωματος, 4.17KW επι τις ωρες που εχει ο ωρομετρητης μου (333) + ενα 10-15% π.χ. για απωλειες σωληνωσεων π.χ.

και στο παγιο ποσο να βγαλω το ποσοστο μου με βαση τα τετραγωνικα μου προς τα συνολικα τετραγωνικα...

καμια ιδεα απο εσας τους πιο εμπειρους? εγω δυστυχως για αυτη την περιπτωση ηλεκτρολογος σπουδαζω...

Link to comment
Share on other sites

Η χρονονολογία έκδοσης της οικοδ. άδειας, είναι αυτή που θα καθορίσει με ποιο τρόπο είναι υποχρεωμένος ο χρήστης να πληρώνει τις δαπάνες θέρμανσης. Αν είναι πριν το 1985, ουσιαστικά αυτές επιμερίζονται με ότι προβλέπει ο κανονισμός του κτιρίου ή οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Αν είναι μετά το 1985, γίνεται σύμφωνα με το ΦΕΚ 631/Δ/1985 για τις οριζόντιες ιδιοκτησίες του κτιρίου.

 

Στην τελευταία περίπτωση η κατανομή με βάση τις ώρες λειτουργίας της κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας είναι αποδεκτές, αλλά μόνο μέσα από τον πίνακα κατανομής δαπανών που προκύπτει από την εφαρμογή του νόμου και τον οποίο συντάσει μηχανικός κατάλληλης ειδικότητας. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος πέρα από αυτόν, είναι εκτός ορίων νομιμότητας.

Link to comment
Share on other sites

Μην πληρώσει τπτ πες του πως θα πας σε δικηγόρο.

H καλυτερη λυση. Μην του το παιξεις τσαμπουκας, μιλα του ωραια ομως. Πες του οτι το ποσο αυτο ειναι παραλογο. Παραλληλα ψαξε να βρεις σπιτι, και μολις βρεις φυγε. Ημουν τυχερος και εμεινα ως φοιτητης σε σπιτι του οποιου ο ιδιοκτητης ηταν πολυ ωραιος και σωστος τυπος. Οι αδερφες μου απο την αλλη ετυχαν σε νοικιαριδες τσογλανια :sad:
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.