Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε στρογγυλό κτήριο


foustdim

Recommended Posts

Είναι το μοναδικό που χρειαζεται ολοκλήρωμα στο κέλυφος για την εισαγωγή στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Έπειτα απαιτείται συνένωση των δομικών στοιχείων για να "αντέξει" το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Μου χει τύχει σε μελέτη.

 

Η πρακτική του να προσεγγίζεις με ευθύγραμμα τμήματα είναι λογική ειδικά αν υπάρχουν και παράθυρα σε ημικύκλια ή άλλα καμπύλα τμήματα. Νομίζω είναι και η πιο κοντά στην πραγματικότητα. Τώρα εάν υπάρχει κάτι άλλο πιο τραβηγμένο όπως κάποιο γυαλί καμπύλο τι να πω. Ας έρθει τυποποιημένο με το U του και ας προστεθεί με ένα "μέσο" προσανατολισμό. Συνήθως σε τέτοια ημικύκλια υπάρχουν παράθυρα.

 

Ανάμεσα σε αναλυτική μέθοδο και προσεγγιστική τα θερμικά κέρδη (σχετικά του προσανατολισμού, κλίσης, α, ε, Fh,Fc) μεταβάλλονται μόνο. Εξαρτάται λοιπόν η διαφοροποίηση. Είναι όμως μικρή μπροστά σε απώλειες από μεταφορά και αερισμό.

PS: Δεν υπάρχουν γεωμετρικές θερμογέφυρες! :mrgreen: Μόνο κατασκευαστικές... (θεωρητικά πάντα)

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Επειδή στο επιθεωρούμενο κτίριο "προσομοιώνουμε" την πραγματικότητα, είναι προφανές ότι οι καμπύλες τοίχων και ανοιγμάτων (λόγω άπειρων προσανατολισμών) αντιμετωπίζονται ως πολύγωνα. Όσο πιο κοντά στην καμπύλη το πολύγωνο, τόσο πιο κοντά στην πραγματικότητα είμαστε. Αξίζει όμως τον κόπο η υπερβολή?

Πάντως, πιστεύω πως το 16γωνο (για r > 3,00 μ) είναι η ακραία επιλογή (και με πολύ καλή προσέγγιση).

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σας, η θεώρηση που έκανα χωρίζοντας την περιφέρεια του κύκλου σε μικρά ευθύγραμμα τμήματα δεν είναι λάθος. το κτήριο βγήκε Γ (κατάστημα) θεωρώντας Κmax για τους τοίχους. οι πόρτες και τα παράθυρα είναι αλουμινίου με διπλά τζάμια 12 mm. για ψύξη θέρμανση υπάρχουν δύο αντλίες θερμότητας και εσωτερικά υπάρχουν αεραγωγοί μέσα σε ψευδοροφή. διαθέτει και μηχανικό εξαερισμό αλλά χωρίς ανάκτηση θερμότητας. φωτισμός με λάμπες φθορισμού. λογικό να βγήκε Γ ή να το ξαναψάξω με τα δομικά στοιχεία; το ΖΝΧ στα καταστήματα δεν παίζει ρόλο...

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι είχα κάνει και εγώ κάποτε διαμέρισμα παρόμοιο....Μιλάω για την χαρακτηριστική "στρογγυλή πολυκατοικία" στην Κηφισιά λίγο πιο πάνω από το ΚΑΤ, για όποιον γνωρίζει....Μου είχε βγάλει την πίστη, καθώς το αντιμετώπισα σαν 8κτάγωνο στην αρχή....αλλά μετά το έσπασα σε λιγότερα κομμάτια γιατί δεν είχε και νόημα...Πάλι καλά που είχε και διπλανό διαμέρισμα και το έκανα στο μισό.

 

α, ξέρω ποιά λές, εκείνη που την είχε σχεδιάσει ο Δεσποτίδης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.