Μετάβαση στο περιεχόμενο

επιστροφή πολεοδομικού προστίμου Ν/3843 και Ν/4014


Recommended Posts

Βεβαιώθηκε με το νόμο 3843 πρόστιμο από την αρμόδια πολεοδομία λανθασμένο όσον αφορά την τιμή ζώνης. Παρόλα αυτά το πρόστιμο πληρώθηκε εφάπαξ γιατί δεν το είχαμε αντιληφθεί.

Στη συνέχεια όταν ήρθε ο νόμος 4014 δηλώθηκαν και άλλες παραβάσεις στο ίδιο κτίριο και πληρώσαμε μόνο τα παράβολα 1000 ευρώ, γιατί το πρόστιμο υπερκαλύπτονταν από το λανθασμένο υπολογισμό με το νόμο 3843.

Υπογραμμίζω ότι η ένταξη στον 4014 έγινε γιατί δεν μπορούσε να γίνει τακτοποίηση με τον 3843 και φυσικά είχε λήξει η ισχύς του. Δεν ευεργετηθήκαμε με μείωση του προστίμου σε σχέση με τον 3843.

Μπορώ να ζητήσω την επιστροφή των χρημάτων που δικαιούμαι; Με πρόχειρους υπολογισμούς τα υπολογίζω 650 Ευρώ. Με ποιον τρόπο; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο μηχανικός σας τι σας είπε;;;;

 

Πάντως διαβάστε κι εδώ για να ενημερωθείτε: http://www.prasinotameio.gr/index.php/el/anakoinoseis/nea-prasinou-tameiou/72-epistrofi-hmiypaithrioi-afthaireta

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός θεωρεί πως η υπαγωγή στον 4014 μας αφαιρεί το δικαίωμα της επιστροφής! Και επιμένει, επειδή έγινε συμψηφισμός ενός μέρους με το λανθασμένο.

Link to comment
Share on other sites

Εάν έχει γίνει συμψηφισμός των εξοφλημένων του 3843 με τον 4014, τότε όντως έχετε λάβει έμμεσα την επιστροφή των χρημάτων σας μέσω της τελευταίας ρύθμισης.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει η δυνατότητα να σας επιστραφεί ποσό, αν όλο το πρόστιμο που αναλογούσε στον 3843 έχει μπει στον 4014 και σε αυτόν φαίνεται ότι, έχετε καταβάλλει παραπάνω ποσό. Η διαδικασία είναι αυτή που αναφέρεται στο παραπάνω Link. Απλώς δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα από το ΤΕΕ. Επικοινωνήστε με τον μηχανικό σας και θα το γνωρίζει πιά....

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, εάν το δούμε με "μαθηματικά" :

 

Εάν [(πληρωμένο πρόστιμο 3843) - (σωστό πρόστιμο 3843)] > (πληρωμένο πρόστιμο του 4014)] τότε ναι, ζητάτε επιστροφή με τη διαδικασία που περιγράφει ο ΙΑΣΟΝΑΣ.

Διαφορετικά το λάθος στη δήλωση του 3843 ισορρόπησε στο συμψηφισμό του 4014 και έμμεσα λάβατε την επιστροφή.

 

Επειδή όμως υπάρχουν και θέματα με το παράβολο του 4014, ρωτήστε ευθέως το μηχανικό σας πως πρέπει να το αντιμετωπίσετε.

Link to comment
Share on other sites

το πρόστιμο με τον 3843 ήταν 3584,20 Ευρώ και το ορθό 2432,13 Ευρώ. Με την υπαγωγή στον 4014 βεβαιώθηκε πρόστιμο 4127,76 Ευρώ μαζί με τα παράβολα (1000 Ευρώ). Άρα υπάρχει διαφορά 456,44 Ευρώ. Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.