Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως τακτοποιειται χώρος που "κλείνει" με προσωρινή κατασκευη;


Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Εχω ξανααπασχολησει το forum με αυτό το ερώτημα αλλα δεν συζητήθηκε αρκετά.Ειχα μια περίπτωση πέργκολας σε ταβερνα (με αδεια μικρης κλιμακας) που ο ιδιοκτητης τη στεγασε και του επιβληθηκε προστιμο για επικαλυψη περγκολας.Τακτοποιησα το 2011 αυτην την αυθαιρεσια με αναλυτικο προυπολογισμο και εγινε δεκτη απο την πολεοδομια προκειμενου να ακυρωθουν τα προστιμα.Ταυτοχρονα ομως υπηρχε και μηχανισμος περιμετρικα οδηγων πανω στους οποιους τοποθετουνταν περιστασιακα υαλοπινακες τυπου "φυσαρμονικα".Καποια στιγμη που ηταν κλειστα τα τζαμια, πριν 3 μηνες κατεγραψε η πολεοδομια το χωρο σαν χωρο κυριας χρησης.Υπαρχει καποιο "παράθυρο" που να μου επιτρεπει να τακτοποιησω την αυθαιρεσια με αναλυτικο προυπολογισμο δεδομενου οτι τα τζαμια ειναι προσωρινες κατασκευες και δεν οριζουν σταθερο κλειστο χωρο;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως όχι. Η συγκεκριμένη παράβαση ρυθμίζεται ως ΥΔΚΧ και ΥΚ ίσως και Υπέρβαση πλαγίων αποστάσεων - πρασιάς.

Link to comment
Share on other sites

....

...

Καποια στιγμη που ηταν κλειστα τα τζαμια, πριν 3 μηνες κατεγραψε η πολεοδομια το χωρο σαν χωρο κυριας χρησης......

....

Συνάδελφοι μη ωραιοποιούμε φραστικά τις πολεοδομικές υπερβάσεις πελατών μας.

Το κάποια στιγμή όπως λες ήταν κλειστά τα τζάμια και έφαγε πρόστιμο από την πολεοδομία εννοείς ότι η στιγμή αυτή διαρκεί όσο όλος ο χειμώνας σχεδόν όλο το φθινόπωρο και η μισή άνοιξη.

Και κάποια στιγμή δέησε η πολεοδομία να κάνει αυτοψία (αφού θα είχε καταγγελία φυσικά). Όλες τις υπόλοιπες στιγμές του χρόνου οι της πολεοδομίας θα ήταν πελάτες μαγαζιών σαν αυτά. (η πιο σοφτ εκδοχή)

 

Οπότε μαγαζί κανονικότατο το έχει κάνει με υπερβάσεις κάλυψης δόμησης και όλα τα σχετικά.

Στην θέση σου θα εξέταζα τις προϋποθέσεις αν μπορεί να ταχτοποιηθεί με τις διατάξεις του 4014/11.

 

Δεν γίνεται και αυθαίρετος (όπως εκατοντάδες άλλοι μη πω χιλιάδες) αλλά και να μη θέλουν να πληρώσουν έστω αυτά που τους δίνει πάτημα ο νόμος σήμερα, κι εμείς να αναζητούμε "παράθυρα" για αυτό.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τα παραπάνω, ΥΔ ΚΧ με ενδεχόμενη ΥΚ και παραβίαση πρασιάς/πλάγιων αποστάσεων εάν φυσικά δεν πατάει σε ΚΧ χώρο και μπορεί να ρυθμιστεί.

Τι να πει και ο μικροιδιόκτητης με την αυθαίρετη αποθήκη των 8τμ στο εκτός σχεδίου?

Τουλάχιστον στη δική του περίπτωση η αυθαιρεσία έφερνε χρήμα στην επιχείρηση και κακή (φαντάζομαι) αισθητική στο χώρο. Ήρθε η στιγμή να πληρώσει τα αναλογούντα.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Συναδερφοι καλα τα λέτε αλλα εδω υπαρχει μια ιδιαζουσα περιπτωση για αυτο και το ψαχνω για μια πιο ευνοικη αντιμετωπιση:Ο ιδιοκτητης εφτιαξε την περγκολα τη σκεπασε και την τακτοποιησε.Ο ενοικιαστης αποφασιζει να ξενοικιασει το μαγαζι και το κλειδωνει απο τον οκτωβριο μεχρι να δει τι θα κανει την οικοσκευη του.Ερχεται μετα απο καταγγελια η πολεοδομια αρχες Νοεμβρη και του πεταει κατω απο την πορτα την αυτοψια στο ονομα του ενοικιαστη .Ο ενοικιαστης λοιπον βλεπει ενα βεβαιωμενο προστιμο ανεγερσης 85000 μεσα Φεβρουαριου χωρις να εχει το χρονο να κανει ενσταση.Οπως ξερετε για ν αλλαξει οτιδηποτε πλεον σ αυτα πρεπει να παει ΣΥΠΟΘΑ που απ οτι μου ειπαν θα προσδιοριστει σε κανα διχρονο για την Αθηνα....Το προστιμο τακτοποιησης ειναι περιπου 45000.Ο ενοικιαστης θα φυγει, ο ιδιοκτητης δεν το θελει...Αντε να βγαλω μια χρυση τομη σε ολο αυτο.......Τωρα, δεν ξερω αν ειναι αληθεια βεβαια, ο ενοικιαστης μου ειπε οτι του ειπε συναδερφος (!) οτι επιτρεπεται να κλεισει την περγκολα με τυπου φυσαρμονικας πορτες

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτητης εφτιαξε την περγκολα τη σκεπασε και την τακτοποιησε....

....ο ενοικιαστης μου ειπε οτι του ειπε συναδερφος (!) οτι επιτρεπεται να κλεισει την περγκολα με τυπου φυσαρμονικας πορτες

Ως τι? Και με ποιά διάταξη τακτοποιήθηκε η πέργολα?

Διότι εάν έχει τακτοποιηθεί ως κλειστός δομημένος χώρος με βάση τα τετραγωνικά της επιφάνειάς της, ίσως και να ισχύει ο ισχυρισμός του συναδέρφου.

Link to comment
Share on other sites

Tακτοποιηθηκε με αναλυτικο προυπολογισμο η επικαλυψη της με ραμποτε.Αν ειχε τακτοποιηθει σαν κυριος χωρος δεν θα υπηρχε θεμα....Ο συναδερφος, οπως ισχυριζεται ο ενοικιαστης, του ειπε οτι πλεον ηταν καλυμενος να βαλει τετοιου τυπου πορτες γιατι ειναι προσωρινες και δεν θα ειχε προβλημα

Link to comment
Share on other sites

Ολα παιζουν.Εγω θα παω στο τμημα αυθαιρετων αλλης πολεοδομιας να συζητησω την υποθεση , ετσι ωστε να εχω και μια ακομη αποψη απο αντιστοιχη υπηρεσια που ομως δεν εμπλεκεται ,και στη συνεχεια θα τους ενημερωσω για να αποφασισουν τι θελουν να κανουν...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το σωστότερο μιας δε νομίζω πως είναι ανάγκη να ρισκάρουμε την επαγγελματική μας αξιοπιστία για τις αυθαιρεσίες των άλλων.

Για λόγους πληρότητας του θέματος, καλό θα ήταν να παραθέσεις και την άποψη της υπηρεσίας όποτε μπορέσεις.

Καλή συνέχεια!

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.